Trendkleuren okergeel en roze woonkamer styling WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome

Woonkamer styling met trendkleuren okergeel en roze. Mijn tips voor een sfeervol interieur!

Trendkleuren okergeel en roze

Voor diegene die mijn blog al langer lezen weten vast dat er twee dingen zijn waar ik ontzettend gek op ben : kleur en textiel. Het begon een aantal jaar geleden toen ik mijn zoektocht in Egypte startte om mijn eigen kelims te maken. Het was een ontzettend inspirerend proces en heel bijzonder om met lokale wevers samen te werken.

Uiteindelijk bleek het toch lastiger om een eigen kelim collectie te realiseren. Mede door de kwaliteit controle die je continue moet doen maar ook omdat ik niet in Egypte woon. Het was best tijdrovend en ik had natuurlijk nog andere werkzaamheden voor Binti Home. Toch bleef die droom altijd kriebelen om eigen kelims / geweven kleden te kunnen ontwerpen.

En die droom is tóch uitgekomen! Mijn eigen ontworpen geweven vloerkleden in de trendkleuren okergeel en roze. In mijn eerste collectie voor WOWN! by Binti Home had ik al geweven vloerkleden ontworpen. Deze bestonden uit een geweven basis met een eigen ontworpen design erop geprint.

Trendkleuren okergeel en roze collectie WOWN by Binti Home Kwantum vloerkleed woonkamer styling ©BintiHome

Trendkleuren okergeel en roze collectie geweven vloerkleed WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome

Geweven vloerkleed

Voor deze nieuwe aanvullende WOWN! by Binti Home collectie koos ik voor geweven vloerkleden waarbij het wol meteen al in de juiste kleur geverfd was. Naar mijn idee geeft dit het vloerkleed een nog rijkere en pure uitstraling. Een echte ambacht waar ik ontzettend trots op ben dat ik dit toe heb kunnen passen in mijn eigen ontwerpen. Zo ontwierp ik een groot vloerkleed ‘BINTI’ met echte natuurtinten zoals okergeel, terra, zand en groen. De lichte kleur past perfect op een houten vloer ( of hout look vloer) maar staat ook mooi op een vergrijsde vloer.

De lichte kleur als basis zorgt voor een frisse tegenhanger voor de warme aardetinten. Ik ben helemaal weg van dit vloerkleed! Het blijft bijzonder dat ik dit ontwerp gewoon in onze woonkamer kan neerleggen! Uiteraard een kleine uitdaging omdat hij licht is maar gelukkig kan je hem goed schoonhouden met de stofzuiger en als er een vlek op komt gewoon meteen met water en een beetje zeep deppen. Haha zo dat was even de praktische kant, laten we weer verder gaan met de styling tips.

Trendkleuren okergeel en roze collectie WOWN by Binti Home kussens Kwantum ©BintiHome

Het langwerpige gele kussen links is ook nieuw. Deze shop je nu ook online én in de winkels.

Styling van textiel in huis

Naast het grote vloerkleed heb ik ook een loper ontworpen. Ik heb mij hierdoor laten inspireren door het gestreepte plaid wat ik al had ontworpen voor deze aanvullende collectie. Ik ben zo weg van de trendkleuren okergeel en roze dat ik dit graag terug wilde laten komen. Zo koos ik voor een subtiel strepenpatroon in verschillende diktes voor een speelse uitstraling. Het plaid is super zacht, mooi geweven en de kleuren passen mooi bij elkaar. En ik vond het ontwerp voor het plaid zo leuk dat ik dit ook wilde toepassen in de loper. En dat is gelukt!

Trendkleuren okergeel en roze plaid collectie WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome

Zie hier loper ‘Binti’! Super leuk om te stylen in de slaapkamer ( bijvoorbeeld naast het bed aan weerskanten, in de keuken of voor het tv meubel. Eigenlijk past hij wel in elke ruimte in huis, de warme kleuren zorgen meteen voor een fijne sfeer.

Trendkleuren okergeel en roze collectie WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome
{ Het wandkastje, tafellamp en waxinelichthouder komen ook uit mijn collectie en shop je bij Kwantum }

Wat ik zo leuk vind aan textiel is dat het meteen warme brengt aan een interieur. Kussens en plaids mochten dan, naast de vloerkleden, ook echt niet ontbreken in mijn collectie. Ik heb hetzelfde kleurenpalet met de trendkleuren okergeel en roze dan ook verder doorgevoerd. Zo past het ook mooi bij het licht roze kussen en okergele kussen uit de vorige collectie. Maar ook ben ik helemaal weg van het nieuwe okergele plaid ‘Binti’ met subtiel wit patroon. Overigens heb ik deze ook in de kleur groen ontworpen. De franjes aan het einde geven een beetje een oosterse twist.

Trendkleuren okergeel en roze collectie okergeel plaid WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome

Styling met kleur

Wat zo fijn is aan kleur dat je hiermee makkelijk je interieur een nieuwe uitstraling kan geven. Neem bijvoorbeeld de twee plaids in de trendkleuren okergeel en roze, wat kussens in dezelfde tinten en een loper. Door dit goed te verdelen over de zithoek of woonkamer ontstaat er meteen een harmonie. Ik vind het overigens super fijn om lekker veel textiel om mij heen te hebben. Het staat super gezellig en ik kruip elke keer weer onder een ander plaid hihi.

Ik ben erg benieuwd wat jij van de trendkleuren okergeel en roze vindt? Zou jij deze combinatie ook in huis maken? En ik ben natuurlijk nieuwsgierig wat je van deze eigen ontworpen WOWN! by Binti Home producten vindt? Laat het zeker weten hier onder in de comments.

Woonkamer styling tips Trendkleuren okergeel en roze collectie WOWN by Binti Home Kwantum ©BintiHome

Je shopt de hele collectie in alle winkels van Kwantum en een gedeelte in de online shop. Deel zeker jouw foto op Instagram met #wownbybintihome dan kan ik het ook zien. Ik vind het steeds weer een compliment en super leuk om te zien! :)

Meer lezen over mijn eigen ontworpen WOWN! by Binti Home collectie? :