Lounge bank Dunbar Fest Amsterdam ©BintiHome_-5

De laatste tijd is de kleur steeds meer te zien, de trendkleur terra roze, of roze terra. Tja, hoe noemen we deze kleur waar een beetje roze, rood en oranje in terug komt?

Trendkleur Terra roze

Ik noem het terra roze, het begon eigenlijk omdat ik op Pinterest veel mooie sfeerbeelden in deze trendkleur voorbij zag komen. Ik heb hier meteen maar een inspiratiebord voor gemaakt. De één na de andere muur wordt in deze prachtige warme tint geverfd. De trendkleur terra roze is gedurfd maar het geeft elke ruimte zoveel warmte. Wat leuk is om te weten dat een aantal jaar geleden de kleur Copper Orange dé trendkleur van 2015 was. Ik stylde hier destijds het persmoment van voor Flexa. De kleur die je nu veel ziet is nog net even een tintje warmer.

En daarom leek het mij goed kleur inspiratie op een rij te zetten voor jullie met wat sfeerbeelden en vooral sfeervolle woonaccessoires die je kan shoppen in deze kleur.

trendkleur terra roze in het interieur inspiratie van Pinterest

Trendkleur terra roze combineren met..?

Deze trendkleur terra roze kan je mooi combineren met zachte naturellen zoals beige en grijs. Maar ook kan je denken aan ton sur ton en met warme aardetinten werken. Denk aan oranje en roze tinten, of kijk eens naar de kleur Rich Butterscotch die ik hier op de kast verfde. Als je wat meer contrast wilt en een stoere uitstraling kan je antraciet of zwart toevoegen. Zoals je op de foto rechts ziet, een bakstenen muur ( waar deze terra roze tint ook in terug komt), de metalen pui en de industriële stoelen.

Mooi is dat je deze kleur dus in verschillende stijlen terug kan laten komen. Zowel vrouwelijk en zacht, als stoer en contrastrijk.

Trendkleur Terra Roze inspiratie-voor-de-woonkamer
De eerste foto is gemaakt in de winkel van Fest Amsterdam in Utrecht

Een nieuwe trendkleur toevoegen aan je interieur

Als je aan je huidige interieur een trendkleur wilt toevoegen is het goed om met een aantal dingen rekening te houden :

  • Welke kleuren heb je nu al in huis en hoeveel?
  • Past de nieuwe trendkleur hier goed bij of is het goed om een kleur te vervangen? Bijvoorbeeld, je hebt nu okergeel, mintgroen en turquoise in huis. Deze Terra roze tint past daar perfect bij, maar wil je iets meer rust uitstralen dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het okergeel of turquoise te vervangen voor deze kleur.
  • Maak als het ware een nieuw kleurenpalet voor de ruimte met de trendkleur erbij
  • Vervolgens ga je de kleuren goed verdelen over de ruimte. Denk aan een vloerkleed, kussens op de bank, spiegel aan de wand, plantenpotten en een schilderij. Door de kleur(en) op meerdere plekken in de ruimte terug te laten komen ontstaat er een balans.

Hierbij nog wat shopinspiratie voor de trendkleur terra roze bij verschillende online shops waar ik vaker shop voor styling projecten.

Trendkleur Terra Roze inspiratie-voor-de-woonkamer
1. Beker Nimble – Present time | 2. Kussen – Kaat Amsterdam | 3. Dienblad – WestwingNow | 4. Poster Marrakech – Binti Home Shop | 5. Klokje Cute – Zuiver | 6. Kussenhoes geweven Fairtrade Egypt – Binti Home Shop | 7. Plaid – Bloomingville
Trendkleur-TerraRoze-inspiratie-voor-de-woonkamer
1. Kussen Raaf 2. Poef – Bloomingville | 3. HK Living zitkussen | 4. Bandit spiegel – Zuiver | 5. Louis de Poortere vloerkleed | 6. Bloempot Terrazzo – Serax | 7. Abel Blossom tafellamp – Wonen met Lef

Muur verven in Terra Roze

Mocht je nou echt de trendkleur Terra roze nog meer aandacht willen geven in je interieur kan je naast het kiezen van woonaccessoires ook een muur schilderen in deze kleur. Denk bijvoorbeeld aan de muur bij de eettafel, zo staat deze warme tint prachtig met een eiken houten tafel of juist een lichte eettafel voor wat contrast. Maar ook zal de kleur prachtig staan in de zithoek bij de bank. Je kan voor de wand bij de tv kiezen of juist de wand achter de bank voor wat extra geborgenheid.

Hier een aantal kleuren van Flexa waarvan ik denk dat ze in de buurt komen van Terra roze. Hier kan je Kleurtesters bestellen, dan kan je de kleur meteen thuis uitproberen!

Trendkleur-Terra-Roze-van-Flexa-kleurtesters-voor-je-woonkamer

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen opdoen over de trendkleur terra roze. Ga jij dit thuis ook toepassen? Of ben je weg van andere kleuren?

Wil jij een kleurensfeer over een andere kleur zien? Laat het dan hieronder weten in de comments!

Deze blog bevat een aantal affiliate links, dat houdt in dat ik een klein percentage krijg mocht jij overgaan tot aankoop van sommige producten.