Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-35

Tranquil Dawn is De Kleur van het Jaar 2020. Dinsdag 10 september 2019 was het zover, de lancering op een fantastische locatie het Buitenhuis in Valkenburg zuid Holland uitkijkend over het Valkenburgse meer. Te midden van een select groepje bloggers ging ik live op het Instagram account van Flexa om samen met Heleen van Gent de Kleur van het Jaar 2020 bekend te maken. Wat was dat tof om te doen! Je kan de live uitzending nog terug kijken bij de stories van Flexa.

Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-21

Tranquil Dawn in de hoofdrol

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Flexa of ik de complete styling wilde doen voor de lancering van De Kleur van het Jaar. Maar natuurlijk! Vorig jaar heb ik ook de styling mogen doen maar veel kleiner én het jaar daarvoor maakte ik een video over Heart Wood samen met Heleen van Gent. Dit jaar konden we het groots aanpakken. Op een prachtige locatie met zowel een binnen als buitenruimte kon ik creatief aan de slag gaan met kleur. Met Tranquil Dawn uiteraard in de hoofdrol.

Zoals ieder jaar worden er 4 kleur paletten gepresenteerd aan de hand van trends. De vier paletten voor dit jaar zijn : A home for care, A home for meaning, A home for Play en A home for Creativity. Het leek mij mooi om deze verschillende kleur paletten goed te laten zien en als geheel toe te passen in de verschillende ruimtes tijdens de lancering. Zo komen de kleuren en paletten goed tot hun recht.

Styling tip: Ik vind dit altijd het allerleukste en fijnste om te doen. Eerst een kleurenpalet samenstellen ( in dit geval had ik hem al ) en dan vanuit daar de producten en woonaccessoires shoppen. En het leuke is om juist verschillende items te shoppen welke je dan verdeeld over de ruimte voor de juiste balans in je interieur.

Tranquil Dawn combineren met pasteltinten

De eerste trend die ik met jullie wil delen is A home for Care, een palet bestaande uit zachte kleuren en mooie pastel tinten. Leuk is dat Spiced Honey ( de Kleur van het Jaar 2019) ook terug komt in dit palet als warme aanvulling. Qua materiaal kan je denken aan blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud.

Dit heb ik vervolgens vertaald naar de ontvangstruimte. Om de zwarte zitkussens op de houten banken vouwde ik stof in een ruit patroon wat meteen een andere look geeft. Ook shopte ik kussens in zachte tinten met her en der een glans. De salontafel verfde ik in de kleur Tranquil Dawn. En uiteraard mochten planten niet ontbreken. Deze heb ik in verschillende formaten neergezet. Zowel een grote tussen de banken maar ook één vooraan naast de bank, nog een hangplant en kleinere planten op de zijkant van de bank. Op deze manier wordt de zithoek echt omringt met planten. Heerlijke warme plaids mogen ook niet ontbreken, dat is, samen met veel kussens in verschillende texturen, echt dé manier om extra sfeer toe te voegen aan je zithoek.

Pastel kleuren A Home for Care Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-11
Planten van Plantscapes
Pastel kleuren A Home for Care Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome
verf tip salontafel Pastel kleuren A Home for Care Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome
Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome
Pastel kleuren A Home for Care Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-11

Tranquil Dawn combineren met grijstinten

Na de live lancering zijn we gaan lunchen en speciaal daarvoor heb ik tafels gedecoreerd in de trend A home for Meaning, een palet met veel grijstinten. Een minimalistisch thema waar comfort en simplicity centraal staat. Veel rechte lijnen en functionele vormen maar ook pure materialen zoals linnen en hout.

En dat is precies wat ik terug wilde laten komen in de tafel aankleding. Strakke lijnen en niet te druk. Als eyecatcher koos ik voor tafelklemmen met hieraan katoenen doeken die we geverfd hebben in de kleuren uit het palet. Op deze manier komen lijnen goed terug op de tafel maar ook zie je dit grafisch terug komen in de tafelkleden. Deze zijn gemaakt van stof die ik zelf heb gekocht. Een fijne budget tip én zo creëer je gemakkelijk een uniek tafelkleed.

Ik hou er altijd van om met lagen te werken bij het decoreren van de tafel. Daarom ligt er overal als eerst een mdf paneel welke we in de kleur Tranquil Dawn schilderden. Vervolgens het bord met hier p weer een katoenen servet. Ik koos voor drie verschillende servetten zodat de mix van grijs tinten ook hier weer goed zichtbaar waren.

Op het servet een gepersonaliseerd naamkaartje bestaande uit plexiglas met een veeg verf en de naam handgeschreven. Een prachtige manier voor een persoonlijke touch aan de tafel. Uiteraard zorgen bloemen voor gezelligheid en ik koos voor droogbloemen. Er staan een mix van vazen op de tafel, zowel vazen van de Kringloop die we een kleurtje gaven met muurverf ( extra mat effect) en nieuwe vazen. Een strakke maar toch sfeervolle setting waar we heerlijk aan hebben kunnen lunchen met uitzicht over het Valkenburgse meer.

Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome-13
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-8
Tafelklem ton van Leenbakker
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome
Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome-13
Droogbloemen van Aimelie
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome
Gepersonaliseerde naamkaartjes door studio Naokies
Shop de stijl trend Meaning Flexa

Tranquil Dawn combineren met energieke kleuren

Elk jaar is er ook een trend / kleurpalet met uitgesproken kleuren. Dit is het A home for play palet, een trend waarbij het gevoel speels, energiek en vitaal centraal staat. Het kleurpalet bestaat uit een mix van zachte tinten en vrolijke kleuren zoals geel en koraal roden. Mooi te combineren met geometrische vormen en een mix van materialen.

Ik koos ervoor om de presentatie tafel te decoreren in het Play thema. Tafelkleden in dezelfde kleur als rustige basis met hierop een mix van canvasdoeken geschilderd in de kleuren uit het thema. Wat vazen met droogbloemen en potten met kwasten. Aan de tafel staat een mix van stoelen, zowel krukjes als spijlenstoelen die we geverfd hebben in wederom de kleuren van het A home for play palet. Het leuke aan deze trend is dat je als basis kan werken met de zachte tinten uit het palet en dan her en der een kleurrijk accent voor een wauw effect.

Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome-23
Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome-23
Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling voor Flexa ©BintiHome-23
Shop de stijl trend Meaning FlexaShop de stijl trend PlayFlexa

Tranquil Dawn met intense kleuren

We zijn alweer aangekomen bij de laatste én belangrijkste trend / kleurpalet namelijk A home for Creativity. Geïnspireerd door het verleden uitgevoerd op een nieuwe creatieve manier. Rijke volle tinten zoals oker, petrol, groen en bordeaux met Tranquil Dawn als prachtige zachte tegenhanger. In deze trend mag veel, mix van bloemen prints, keramiek, geprinte katoenen, hout en gebreide kleden. De kleuren uit dit palet voelen aan als een warme herfstdag.

Als echte eyecatcher koos ik voor twee vloerkleden vol bloemen. De bank legde ik vol met een mix van kussens met kleuren uit het palet. Ik koos voor kussens van verschillende formaten, texturen en kleuren. Zo ontstaat er een eclectisch geheel. Wel komen deze kleuren weer terug op andere plekken in de ruimte zodat er een balans ontstaat.

De echte bloemen die her en der in de (geverfde) vazen staan versterken het effect. Ook hier verfde ik het blad van de salontafel in de kleur Tranquil Dawn, samen met wat vazen en panelen. En als leuke DIY koos ik ervoor twee schilderijen met bloemen voor de helft te schilderen. Zo krijgt het schilderij een nieuw leven en geeft dit een leuke kleurrijke twist. De lampenkapjes kregen trouwens zelfs een make-over. Je ziet op deze manier dat als je kleur goed verdeeld over de ruimte dat er een gebalanceerd interieur ontstaat.

Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-18
Fleur carpet blauw van Essenza
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-21
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-21
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-21
Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn styling Flexa ©BintiHome-21
Beeldje van messing via H&M Home
Shop de stijl trend Meaning FlexaShop de stijl trend Creativity Flexa

En dat waren ze, de vier trends voor 2020 met Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, als hoofdrol. En wat ik de mooiste combinatie vindt? Dat is toch met Tranquil Dawn samen met Greyed Green en een accent Koper Oranje & F8.12.71 uit het Care palet. Nu ben ik benieuwd welke combinatie jij het mooiste vindt?

Nog even een extra bedankje

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van Tranquil Dawn vindt! Ga je deze kleur toepassen in je eigen huis? Ik ga hier zeker mee aan de slag samen met de kleur Greyed Green.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!