Een goede tijdsplanning voor projecten©BintiHome-5

Wellicht heel herkenbaar… waar haal je de tijd vandaan voor alles wat je wilt doen? Daarom hierbij een aantal van mijn tips voor een goede tijdsplanning voor projecten.

Een goede tijdsplanning voor projecten

En dan bedoel ik vooral het creëren van overzicht van alle projecten. Soms ben ik het overzicht even helemaal kwijt. Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat ik mijn weken steeds beter moet leren inplannen. We herkennen het wellicht allemaal, zodra je een gaatje ziet in de agenda denk je. ‘Oh ik ben vrij, ja hoor ik kan dan nog wel wat inplannen’. Maar de grootste valkuil, en soms nog steeds van mij, is dat je deze tijd juist moet incalculeren voor projecten waar je al mee bezig bent. Want werkzaamheden kunnen uitlopen, je kan even je dag niet hebben of er komt een spoedklus tussendoor die je eigenlijk niet wilt laten lopen. Tijd is zo belangrijk, en vooral ook tijd voor jezelf!

Neem de tijd voor een project

Het klinkt als een luxe, de tijd nemen voor een project. Maar als je het goed inplant zal het alleen maar prettig werken. Bijvoorbeeld, je bent bezig met een interieurontwerp of een styling project. Vaak plan je eerst de afspraken in : wanneer je gaat kennismaken, een locatie gaat bezoeken en wanneer je ongeveer wilt presenteren. Zelf heb ik altijd een paar weken tussen de kennismaking en de presentatiedatum. Uiteraard wilt de klant het ontwerp altijd zo snel mogelijk hebben maar, op het recente kantoorproject in Amsterdam na, neem ik hier altijd zeker zo’n drie weken de tijd voor. Wel plan ik de datum voor de presentatie altijd in zodat ik een daadwerkelijke deadline heb en weet waar ik naar toe werk.

Maar, daar komt het. Je hebt dus drie weken de tijd voor een ontwerp. De beste manier van werken is daadwerkelijk dagen plannen en dus al vastzetten in je agenda dat je aan dit project gaat werken. Zo kom je niet in de knoop met tijd en voorkom je het gevaar dat je agenda onbewust helemaal vol raakt. Maar, wees niet te streng voor jezelf. Want geloof mij, na 8 jaar ondernemen is dit soms nog steeds een uitdaging maar elke keer dat het lukt is weer een kleine overwinning!

Een goede tijdsplanning voor projecten met een printable projectkalender ©BintiHome-5

Overzicht en tijdsplanning

Ik ben nog volop bezig met de restyling van mijn werkplek in ons nieuwe huis maar voor de time-being heb ik wel even een overzichtskalender gemaakt. Mijn printer was nog niet geïnstalleerd dus ik heb even met de hand een kalender gemaakt ( zo oldskool ;) ). Je kan het uiteraard ook uitprinten, ik zal binnenkort een printable maken welke jullie kunnen downloaden! Per maand heb ik op een a3 vel een agenda overzicht gemaakt. Hiermee wil ik de tijdsplanning inzichtelijk maken voor verschillende projecten, persoonlijke afspraken en persuitnodigingen. Maar, hoe is dit dan anders dan je agenda? Want daar vul je natuurlijk ook alles in.

Hier komt de tip, schrijf niet op de kalender maar werk met post its of bookmarks. Zo heb ik deze van de Hema, handig om op de schrijven én ze hebben verschillende kleuren. Zo kan je elk type afspraak een kleur geven. Bijvoorbeeld persuitnodigingen, afspraken, deadlines voor een project en persoonlijke afspraken.

‘ Wat zijn jouw tips voor een efficiënte tijdsplanning?’

Zodra de restyling van mijn werkplek af is zal ik het eindresultaat delen en ook de printable online zetten. Ik ben benieuwd naar jouw tips voor een efficiënte tijdsplanning. Deel jij de jouwe hieronder de comments? En uiteraard ben ik benieuwd wat je van mijn tips vindt en of je er iets aan hebt. Altijd leuk om te lezen!

Tot de volgende blog!

Meer lezen over creatief ondernemen? :
* Mijn tips voor een productieve werkdag vanuit huis
* Voor jezelf beginnen als zelfstandig ondernemer
* Waarom is eigen fotografie zo belangrijk?
* Focus in ondernemen, waar begin je?

Heb jij nog tips of vragen voor de blogserie creatief ondernemen? Laat het dan gerust achter hier onder in de comments en wellicht beantwoord ik de vraag binnenkort! Je mag het mij uiteraard ook even mailen. { info (@) binti-home.nl }

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren