Tafel dekken voor een tuinfeest decoratie tips ©BintiHome

Geef je binnenkort een tuinfeest? Een goed gedecoreerde tafel is dan natuurlijk super leuk! Daarom in deze blog 3 decoratie tips voor het tafel dekken voor een tafelfeest.

Tafel dekken voor een tuinfeest

Ik hou wel van een tuinfeestje! Daarom deel ik in deze blog 3 decoratie tips voor het tafel dekken voor een tuinfeest. Want hoe creëer je nou de ultieme feeststemming in je eigen tuin? Ik denk als eerste dat het gebruik van wit een mooi uitgangspunt is. Met name omdat dit een fijn contrast is met al het groen in de tuin. Daarnaast vind ik wit altijd een goede basis voor als je gaat decoreren. In de tuin geeft dit een moderne ‘crispy’ feel. Lees gauw verder om meer te zien van deze feestelijke shoot die ik deed voor Stek magazine in onze eigen achtertuin!

Photoshoot Summerparty Stekmagazine ©BintiHome

1. Kleurenpalet van wit, mint en goud

Ook voor buiten geldt, net als binnen, dat het goed is om te werken met een kleurenpalet. Voor deze tuinshoot koos ik voor mint, wit en goud als accent. Ik denk dat deze drie kleuren een goede balans zijn voor een moderne sfeer met vintage elementen en een feestelijk tintje. Hier is natuurlijk de verdeling van de kleuren weer erg belangrijk. Daarom de leuke vloerkleden / buitenkleden ( te bestellen via Binti Home) in de kleur mint samen met de café stoelen. Maar ook komt het mint terug in de onderborden met Marokkaans motief van Urban Nature Culture, de theedoek en de stompkaarsen. Het lint komt bij deze online shop vandaan samen met de confetti ballonnen van wit en goud. Maar ook het ‘Art of the Desert’ kussen past perfect in het plaatje.

Wat ik het allerleukste vind is het werken met lagen, ofwel stapelen. Ik ben daarom begonnen met een neutraal wit onderbord met daarboven op het bord met Marokkaans motief. En bovenop de grote Clay kommen.  Gelaagdheid bij het tafel dekken voor een tuinfeest zorgt voor een speels karakter.

Photoshoot Summerparty Stekmagazine ©BintiHome

2. DIY Servetten en tafelkleed

Voor deze tafel maakte ik twee makkelijke zelfmakers. Zo knoopte ik wat pompons van wol. Ik gebruikte de beige voor de servetten en de mint voor het tafelkleed. Om te beginnen bij de servetten. Ik heb wat servetten geknipt van een linnen stof. Ideale maat is 50x50cm zodat je het op meerdere manieren kan vouwen. Daarnaast vind ik een groot servet erg royaal staan. Voor deze styling heb ik het servet nonchalant omgevouwen en vervolgens geknoopt met twee draadjes van de pompon.

Voor het diy voor het tafelkleed ( wit ) gebruikte ik leuke stof van kant van Ikea. Dit tafelkleed heb ik over een zand grijs katoenen tafelkleed gelegd. Als je een mooie houten tafel hebt kan je natuurlijk ook voor één laag kiezen en alleen het kant gebruiken. Maar ik vond het voor deze sfeer mooier om het tafelkleed van Dille & Kamille als ondergrond te gebruiken. Vervolgens maakte ik zo’n 15 kleine pompons van wol welke ik vervolgens gemakkelijk aan het kant knoopte. Zo heeft de tafel een speels en persoonlijk tintje.

Daarnaast heb ik wat lint gebruikt voor het decoreren van het goud bestek. Overigens ook nog een leuke zelfmaker is de slinger die ik maakte van stroken stof. Ik heb dezelfde kanten stof gebruikt als voor het tafelkleed. Simpelweg wat stroken van geknipt van zo’n 30-40cm en deze vervolgens om touw geknoopt. Et voila, je slinger is klaar! Eenvoudig én toch zo leuk!

Tafeldekken voor een tuinfeest Summerparty Stekmagazine ©BintiHome

Photoshoot Summerparty Stekmagazine ©BintiHome-30

Photoshoot Summerparty Stekmagazine ©BintiHome

3. Decoreren met bloemen

Zoals jullie weten hou ik van planten en bloemen. Voor mij is persoonlijk geen styling echt af zonder de toevoeging van om zijn minst één van de twee. En zeker voor het tafel dekken voor een tuinfeest! Zo voegde ik wat gipskruid toe aan de servetten door simpelweg wat takjes onder het touwtje te steken. Zo simpel, en wel al vaak gezien maar nog steeds zo mooi! Dit is natuurlijk ook leuk met eucalyptus of andere bloemen ( met een kleur). Een gemakkelijke styling tip waarbij je kleur kan toevoegen aan de eettafel. Voor deze feesttafel heb ik gekozen voor alleen maar witte bloemen. Naast de servetten plaatste ik deze in de té leuke nieuwe transparante Viljestark vaasjes van Ikea. Maar ook de brass vaasjes van het Egyptische merk Inca&Co en natuurlijk mijn eigen transparante karaf uit de shop ( snel weer online!).

Naast het decoreren van de bloemen in de vazen en servetten heb ik de bloemen ook her en der neergelegd op de tafel. Ja kan kiezen voor een baan midden in de tafel met bijvoorbeeld eucalyptus en toevoeging van wat bloemstelen. Of, zoals ik in deze shoot heb gedaan, kan je de stelen eraf knippen en alleen de bloemen gebruiken en deze vervolgens her en der los op de tafel leggen. Aan het einde van de tuinfeest zijn deze natuurlijk wel verloren omdat ze geen water krijgen op deze manier. Maar het is wel een sfeervolle en feestelijke uitstraling.

Tafeldekken voor een tuinfeest met wite bloemen Stekmagazine ©BintiHome

Photoshoot Summerparty Stekmagazine ©BintiHome

Tafeldekken voor een tuinfeest met wite bloemen Stekmagazine ©BintiHome

The Making off

Ik deed deze shoot zo’n drie weken geleden voor de nieuwe uitgave van Stek Magazine. Ik deelde het afgelopen weekend al de bijhorende video met de behind the scenes. Je kan deze video hier terug zien. Abonneer je meteen even op mijn youtube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video’s. Overigens ga ik vanaf aankomend weekend weer in het Nederlands vloggen. Net als het schrijven in het Nederlands vind ik het spreken in Nederlands ook prettiger. Dus stay tuned!

Voor nu ben ik erg benieuwd wat je vind van deze decoratie tips voor het tafel dekken voor een tuinfeest!

Tafeldekken voor een tuinfeest met wite bloemen Stekmagazine ©BintiHome

English summary :

I did a photoshoot in my own garden for Stek Magazine. They’re celebrating their 5th birthday and especially for their new coverstory I created a summerparty styling. In this blog I share the photo’s and 3 stylingtips for decorating your party table.

– Styling tip 1 : Choose your colour palette! I worked with white, mint and gold accents.

– Styling tip 2 : Create simple do it yourselfs. For example, make napkins from 50x50cm linen fabric. Fold them in a easy way and tie them with a rope. You can make some pompons yourself from wool. Not only for the napkins but also for the table cloth. I choose a lace fabric from Ikea and tie the self made pompons on the edge. A fun and easy way to create a party table. I also put some white and mint ribbon around the cutlery.

– Stylingtip 3 : Decorate with flowers. I always think flowers are the most important part of decorating. For this party table I put the flowers with the napkins but also in different vases. And for an extra party touch I lay the flowers divided over the table.

Click on the link above to see the making off video of this photoshoot ( in english).

Tafeldekken voor een tuinfeest met wite bloemen Stekmagazine ©BintiHome

Styling and photography : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren