Trendinspiratie trendkleur oker geel 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-3

Trendkleur Oker geel of okergoud is dé kleur van 2016. Maar hoe pas je deze kleur toe in jouw eigen interieur? In deze blog geef ik 4 stylingtips om deze warme trendkleur toe te passen in jouw huis. Gisteren deelde ik mijn stylingtips al in mijn stylingvideo ‘Hoe pas je de trendkleur okergeel toe in je eigen huis’ op mijn Youtube account (abonneer!). In deze blog kom ik nog even kort terug op deze stylingtips met foto’s die ik maakte in mijn eigen huis. [English below]

Trendkleur oker geel ofwel okergoud door Akzonobel ‘ Looking both ways ‘

Ieder jaar stelt AkzoNobel (moederbedrijf Flexa) een trendboek samen met een trend/thema voor het volgende jaar. Voor 2016 is dit ‘Looking both ways’ wat gaat over inspiratie uit het verleden, tradities maar ook nieuwe innovaties uit de toekomst. Zij vinden dat de kleur okergoud of trendkleur oker geel de juiste kleur is die dit kan weerspiegelen, en ik ben het er helemaal mee eens! Ik ben helemaal weg van deze kleur en ik combineer het graag in een basis van wit en met vergrijsde aardetinten voor een warme uitstraling. Wist je dat de Oude Egyptenaren al gebruik maakten van okergeel pigmenten voor muurschilderen? Dus ik denk dat mijn liefde voor oker geel toch een beetje in mijn roots liggen… ;)

Trendinspiratie trendkleur oker geel 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-3

Stylingtip 1 : Schilder een complete wand oker geel

Vorig jaar schilderde ik mijn wand in de keuken in de trendkleur oker geel ( F2.35.65 Flexa ). Er ontstaat op deze manier een goede verbinding met de woonkamer en het is een prachtige sfeervolle kleur als ik s’ochtends mijn keuken in loop. In deze blog welke ik eerder schreef zie je hoe mijn keuken er eerst uit zag voor deze restyling.

Keuken inspiratie Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-4

Stylingtip 2 : Plaats een eyecatcher in de ruimte

Je kan ook kiezen voor één of meerdere eyecatchers in de ruimte. Zo heb ik naast mijn bank een oker geel/roest kleurig cocktailstoeltje staan welke perfect past in de sfeer van de ruimte. Wil je niet dat de eyecatcher teveel opvalt? Zorg dan voor een balans in kleur wat je goed doorvoert in de rest van de ruimte.

Cocktailfauteuil Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-6

Stylingtip 3 : Voer de trendkleur goed door in meerdere plekken in het interieur

Een balans in kleur ontstaat door bijvoorbeeld het oker geel op meerdere plekken in de ruimte terug te laten komen. Zo heb ik wat kussens op de bank liggen in deze kleur. Maar ook andere woonaccessoires zoals kaarsen, kelim in mijn studio, plaids en bloemen. Daarnaast vind je ook wat accessoires in mijn keuken zoals onder andere de mooie tajine uit Marokko. Ik combineer het okergeel graag met vergrijsde aardetinten, grijs en altijd in een basis van wit. Dit zie je ook goed terug in mijn slaapkamer welke ik ook stylde met een oker geel dekbedovertrek.

Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-5

Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome

Stylingtip 4 : Foto’s aan de wand

Aan de wand links naast de bank hangt een foto van een prachtige zonsondergang. Ik fotografeerde dit vanuit een luchtballon in Egypte ( zie de eerste foto). Het was een prachtige ervarin. De zonsopgang of zonsondergang vind ik altijd prachtig om naar te kijken. Ondanks dat ik erg bang was ( het was zo hoog!) was de ervaring prachtig. Ik ben daarom ook erg trots en blij met deze speciale herinnering aan mijn wand. Daarnaast komt de kleur okergeel ook weer mooi terug in deze foto en draagt daarmee tevens bij aan de warme gebalanceerde sfeer in de woonkamer.

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van deze trendkleur oker geel vindt. Laat het vooral weten hier onder in de comments.

Meer inspiratie?

Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-3

English summary :

Ocher yellow or ocher is the trend color of 2016. But how do you apply this color into your own home? In this blog I will give four styling tips to apply this beautiful trend color in your home. Yesterday I shared my styling tips already in my styling video How to apply the trend color yellow ocher to in your own home on my youtube account (subscribe!). In this blog I‘ll just like to show these styling tips with photos I made in my own home.

Every year, AkzoNobel (Flexa) represents a trend book along with a trend / theme for the next year. Trend for 2016, ” Looking both ways “, is about inspiration from the past traditions but also new innovations for the future. They believe that the ocher color gold or yellow ocher is the right colour to reflect this and I totally agree. I absolutely love this color and I like to combine this in a base of white and greyish earth tones for a warm atmosphere. Did you know that the ancient Egyptians already made use of ocher pigments for wall paint? So I guess my love for yellow ocher is in my blood ;)..

4 stylingtips

  • Paint one wall in the colour ocher yellow
  • Pick one eyecatcher in this colour, think about a fauteuil or chair
  • Divide the colour over the room in accessoiries
  • Pictures on the wall

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Bewaren