Groen in huis Binti Home Blog ©BintiHome

Ik hou van groen in huis. Mijn hele huis staat vol met planten in verschillende maten. Bijna in elke ruimte staat er wel weer een mooie groene erecatcher. Het geeft je interieur zoveel sfeer en leven. In deze blog laat ik je verschillende plekken in huis zien waar mijn planten staan.

Groen in het interieur
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo goed ben in het onthouden van namen. Daarnaast kan ik ook niet zo mijn favoriete plant opnoemen. Ik kijk vooral naar hoe de plant eruit ziet en kijk wel een beetje of de plant niet al teveel verzorging nodig heeft. Geregeld ga ik op pad om producten te shoppen voor een stylingklus of ontwerp. Vaak maak ik ook gebruik van planten voor de styling van een ruimte omdat dit de ruimte vaak net even af maakt. Bijna altijd koop ik een extra plant die vervolgens weer een mooi plekje krijgt in mijn huis. Met als gevolg dat er op allerlei plekken planten staan, maar dat staat zo gezellig!

Verschillende formaten
Ik vind het mooi om een aantal grote erecatchers neer te zetten. Zo staat er in mijn studio een mooi groot exemplaar, op mijn tv meubel en op het turquoise dressoir. Daarnaast zorg ik dat het interieur in balans is door her en der planten neer te zetten in een gemiddelde maat. De meeste planten staan in een terracotta pot, de uitstraling hiervan is zo puur en geeft een mediterrane look. Ook ben ik helemaal weg van kleine planten.. kleine vetplantjes of een mini cactus.  Toen ik op vakantie was in Luxor zag ik allerlei plantenhangers in een woning hangen, daarvan mocht ik er één meenemen naar huis en deze hangt nu in mijn studio. Ook heb ik twee plantenhangers in mijn woonkamer hangen. De kleine gele heb ik meegenomen uit Valencia in mijn handbagage en de rechter is van Zenza en verkoop ik in een zwart/zilveren variant in mijn webshop.  Ook in mijn hal heb ik wat planten staan om zo een sfeervol welkom te creëren. Binnenkort meer over mijn hal hier op Binti Home Blog.

Ben jij ook zo weg van het gebruik van planten in je interieur? Wat is jouw favoriete plek in huis om een plant neer te zetten? Ik vind de plek van de grote plant in mijn studio echt een prachtige plek én de twee plantenhangers in mijn woonkamer. Fijne dag!

Groen in huis stylingtip plantenhangers Binti Home Blog ©BintiHome

Groen in huis interieurtje woonkamer Binti Home Blog ©BintiHome

 

Groen in huis stylingtip planten in de hal Binti Home Blog ©BintiHome

 

Groen in huis stylingtip palmboom Binti Home Blog ©BintiHome

Groen in huis stylingtip plantje stolp Binti Home Blog ©BintiHome

Groen in huis plantenhanger studio Egypte Binti Home Blog ©BintiHome

 

Groen in huis ikea plant Binti Home Blog ©BintiHome

 

Inrichting, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home