Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Het is December! Wat is dit jaar snel gegaan. De december maand staat voor mij voor gezelligheid en veel samen zijn met familie en vrienden. Op dit moment ben ik nog in Egypte en zal ik hier de feestdagen vieren, met lekker veel zoetigheid! Voor die zoetigheid heb ik een leuke stylingtip voor in de keuken, en niet alleen voor de decembermaand..

[ Read more in English below ]

Keuken styling met een muur in de trendkleur okergeel

Dat de trendkleur voor 2016 okergeel of okergoud is geworden heeft mij blij verrast. Ik ben al tijden helemaal weg van deze kleur en daarom besloot ik een tijdje geleden de wand in mijn keuken okergeel te schilderen. Om precies te zijn schilderde ik de wand in de kleur F2.35.65 uit de kleurenwaaier van Flexa.  Als ik een wand in mijn huis een andere kleur wil geven kies ik vaak gewoon een kleur uit de kleurenwaaier. Ik hou deze kleur dan eerst bij andere kleuren uit de ruimte zoals meubels en accessoires. Ik kies een kleur altijd op gevoel, het is dan ook erg belangrijk dat een kleur in de ruimte je een goed gevoel geeft en je er blij van wordt. Nou dat word ik zeker van de kleur okergeel!

The trend color for 2016 is ocher yellow or ochergold and this has surprised me happy. Since more than a year I absolutely love this colour,  so I decided a while ago I will paint the wall in my kitchen ocher yellow. I painted the wall in the color F2.35.65 from Flexa. When I want to paint a wall in my house I always choose a colour from the color cart. I love this color, also how it connects really well with the colours of my sofa and kelim in the livingroom. I choose this ocher yelow colour because it makes me happy and that’s what is really important when you choose a colour, it gives you a good feeling. And the colour ccher really does for me.

Een wand vol zoete recepten

Om de wand in mijn keuken wat extra te decoreren heb ik verschillende lijsten opgehangen. In deze lijsten heb ik verschillende recepten geplaatst voor allerlei heerlijke zoetige toetjes en recepten. Ik ben gek op zoete gerechten en vind het ook leuk om cake of een taart te bakken voor visite of een speciale gelegenheid. December is echt een maand waarin lekker eten centraal staat, daarom is een wand vol zoete recepten een leuke stylingtip voor jouw keukenwand. Ook leuk om nog wat recepten op te hangen met maskingtape, deze kan je op leuke foodblogs vinden of uit tijdschriften scheuren. Juist een mix van recepten vind ik erg leuk voor een speels effect op de wand.

To decorate the ocher wall in my kitchen I added some frames with recipes. It’s a mix of recipes of delicious deserts and sweets. I love sweet foods and also like to bake a cake or pie for family or a special occasion. December is a month where it’s all about good food, so a wall full of good recipes is a really nice styling idea. You can also put some recipes on the wall with maskingtape for a playfull look.

Een vintage trolley in de keuken

Mijn vintage trolley welke ik vorig jaar bij Van Dijk en Ko in Amsterdam heb gekocht is één van mijn favorite items uit de keuken. Toen ik de trolley zag kocht ik er meteen twee, één voor in mijn werkstudio welke ik een kleur heb gegeven en deze leger groene variant die ik in de keuken heb geplaatst. Wat ik zo mooi vind is dat de combinatie van okergeel en groen ook goed terug komt bij de bank en het vloerkleed in de woonkamer. Omdat de keuken een open doorgang heeft naar de woonkamer, en je meteen tegen de zithoek aankijkt, is dit een mooie verbinding in kleur en sfeer. Op de vintage trolley heb ik verschillende keukenaccessoires gezet van onder andere de HEMA. Ik schreef deze blog ook in opdracht van HEMA welke je kan terug vinden mijn eigen Hema Blogger pagina. Al de houten accessoires in combinatie met het witte servies vind ik erg mooi uitkomen voor de warme okergele muur.

I bought my vintage trolley last year at Van Dijk en Ko in Amsterdam and it’s one of my favorite items in the kitchen. When i saw the trolley I bought two, one for my studio which I have painted in a color, and one in this army green look for the kitchen. What I like about this trolley is the colourcombination of green and the ocherwall is a good match with the sofa and kelim in the livingroom. On the vintage trolley I have put different kitchen accesories from the Hema. I wrote this blogpost actually for Hema before what you can see on my Hema Blogger page on their website here. All the wooden accessories and the white dinnerware gives a very nice look in front of the warm ocher yellow wall. A beautiful and fresh colour mix.

‘Nothing brings people together like good food’ – laten we er een mooie en gezellige decembermaand van maken!

Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Stylingtip keuken receptenwand okergele muur ©BintiHome-18

Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Stylingtip keuken receptenwand okergeel muur ©BintiHome

Styling en foto’s : Souraya Hassan, Binti Home