Stylingtip minicactus in het interieur ©BintiHome

Zoals velen van jullie weten ben ik gek op planten in huis. Ik blog hier dan ook veel over vandaar dat ik een nieuwe categorie erbij heb gemaakt. In de categorie stylingtip : planten in huis vind je allerlei inspiratie voor grote kamerplanten, kleine vetplantjes en hangplanten. Leuke doe het zelf tips maar vooral heel veel styling ideeën voor jouw eigen urban jungle!

Mini cactus in een mini terracotta pot ©BintiHome

Mini cactus in huis

In deze blog licht ik de mini cactus uit. De cactus is al een paar jaar een ware interieurtrend en ik ben er nog steeds helemaal weg van. Cactussen zijn er in veel verschillende maten en zijn een echte sfeermaker in huis. Waar veel mensen zeggen dat cactussen geen ‘vriendelijke’ planten zijn worden ze nu steeds meer gewaardeerd en zien we ze in veel interieurs terug. Ze staan vooral erg mooi in combinatie met vetplanten. Ik zet de cactussen het liefst in een terracotta pot voor een mediterraanse look. Zoals je ook op de foto hierboven kan zien heb ik vrijwel alleen terracotta potten in huis staan, grappig als ik er zo op let. Soms geef ik een terracotta pot een andere kleur door deze te schilderen met matte verf. Dit is vooral handig als je niet de juiste kleur pot kan vinden die matcht bij jouw interieur. Sinds vorig jaar heb ik de mini plantjes ontdekt en ik word daar ontzettend blij van. Een grote ‘cuteness’ factor waarbij een klein vetplantje of cactus meteen een lach op mijn gezicht tovert.

Stylingtip planten in de vensterbank ©BintiHome

Planten in de vensterbank

Iet wat we veel zagen in de jaren ’70 en ’80 is vensterbanken bomvol met planten. Mijn moeder vertelde mij dat ze haar hele vensterbank vol had gezet met planten en dat dit bij vele buren ook het geval was. Naar mate de jaren worden de vensterbanken eigenlijk steeds leger en soms zie je maar een enkele plant of vaas voor het raam staan. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de vensterbanken aan de voorkant van mijn huis ook bijna allemaal leeg zijn op een paar kleine decoratie items na. Dit komt vooral omdat ik daar plissé gordijnen heb hangen en ik dit vanaf beneden opgetrokken heb waardoor ik eigenlijk niet de behoefte voel daar iets neer te zetten. Maar in mijn keuken heb ik wel één vensterbank helemaal vol gezet met planten en dat ziet er zo sfeervol uit! Een mix van kamerplanten, vetplanten en jawel, weer een mini cactus. Dit keer niet in een terracotta pot maar een Ikea potje.

Als je planten van allemaal dezelfde hoogte neerzet heeft dit een hele strakke moderne uitstraling. Een verschil in hoogte zorgt juist voor een speelse uitstraling en zoals je op de foto ziet werkt dat perfect. Het is net wat je wil uitstralen en wat ook bij jouw interieur past. Mijn interieur is speels, eclectisch en een mix van modern met zuidelijke invloeden. Daarbij past een ‘wilde’ georganiseerde Urban jungle.

Stylingtip mini cactus in huis ©BintiHome

De producten op de foto kan je terug vinden in de XL Shop my home tour.

Styling met de mini cactus

Naast het feit dat de cactus erg makkelijk te onderhouden is, (Lees : een druppeltje water in de zoveel weken), geeft dit ook een warme uitstraling. Ik ben helemaal weg van inspiratie uit het Zuiden en laat mij graag inspireren door Mediterraanse en Arabische invloeden. De grote palm bij mijn zithoek is dan ook mijn favoriete plant in huis. De cactussen en vetplanten her en der zijn ter aanvulling om de oosterse sfeer compleet te maken. Ik plaats eigenlijk de cactus altijd in een groepje. Zo staat de Ikea cactus in de vensterbank bij diverse andere planten.

Op mijn salontafel staat de cactus naast een vaasje en wat onderzetters. Vaak werk ik met een oneven aantal, ik ben ‘allergisch’ voor symmetrie. Ik hou met name van een speelse uitstraling en dat werkt het beste als je met oneven aantallen werkt. In dit geval denk je dat er twee items op de foto staan maar doordat het vaasje op wat onderzetters staat voelt het voor mij toch als een oneven aantal ;).

‘Ik ben erg benieuwd of jij ook zo weg bent van de cactus én hoe jij de cactus in jouw interieur toepast?’

Stylingtip mini cactus in huis ©BintiHome-3

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren