Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

De combinatie van kleur, bloemen en glas vind ik prachtig! Deze leuke kleine vaasjes zijn nieuw in het assortiment van HEMA. Ik vind de vorm erg leuk en de kleuren passen perfect bij mijn kast. Ik heb de verschillende vaasjes bij elkaar gezet in een groep voor een speels effect. In deze blog geef ik wat stylingtips voor het creatief gebruiken van vazen voor je bloemen, kaarsen en planten!

Ton sur ton

Ik denk altijd in kleurconcepten of kleurenpaletten wanneer ik een ruimte inricht of aan de slag ga met de styling van producten. Zo vond ik deze vaasjes erg mooi bij mijn turquoise kast passen en juist de drie kleuren, transparant, turquoise en groen, geven een mooi ton sur ton effect. De vaasjes zijn in eerste instantie bedoeld voor bloemen. Ik heb geprobeerd om een balans te vinden door niet in alle vaasjes een bloem te zetten. Daarnaast staan in sommige vaasjes wat meer bloemen en in een ander maar één. De kleine bloem in het lage transparante vaasje valt als het ware helemaal weg waardoor alleen de mooie bloem zelf te zien is. Naast het mixen van verschillende vaasjes bij elkaar kan je er ook voor kiezen voor een strakke look door alleen maar transparante vaasjes te gebruiken, wel weer in verschillende formaten voor een speels effect.

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

Een vaas gebruiken als kandelaar

Ik vind het leuk om een product ook op een andere manier te gebruiken dan waar het oorspronkelijk voor bedoeld is. Deze vaasjes worden echt verkocht als vaasjes voor bloemen maar ze hebben ook de perfecte maat om te gebruiken als kandelaar. Dit levert meteen een mooi effect op, samen met de vaasjes met de bloemen of juist strak als groep bij elkaar. Je kan hierbij kiezen voor een ton sur ton effect door dezelfde tint kaars te gebruiken als het vaasje of juist combineren van een transparant vaasje met een gekleurde kaars. Eigenlijk kan je alle kanten op gaan. Probeer wel altijd voor een balans te kiezen zodat de setting een rustige uitstraling heeft.

Hema Binti Home Blog Vaas als kandelaar stylingtip ©BintiHome

Hema Binti Home Blog Vaas als kandelaar stylingtip ©BintiHome

Hema Binti Home Blog Vaas als kandelaar stylingtip ©BintiHome

Restyling van de kast

De stoere kast kocht ik bij Combitex. Ik was opzoek naar een dressoir van ongeveer 160cm breed en niet te diep. Toen ik in de grote loods van Combitex rondliep vertelde ik de eigenaresse wat ik precies zocht. Zij nam mij mee naar de werkplaats waar ze net bovenstaande kast in de grondverf hadden gezet. Dit was precies de kast die ik zocht! Normaal gesproken kan Combitex de kast in elke gewenste kleur verven. Destijds had ik de kast eigenlijk meteen nodig omdat ik een deadline had voor de blogtalk publicatie in de VTwonen waarvoor ik mijn huis ging fotograferen. Ik heb daarom de kast zelf geverfd in de kleur Atria van Pure & Original. Deze verf (met snelle levertijd) is te bestellen via info@binti-home.nl.

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

 

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

 

Een plant in een vaas
Niet heel gebruikelijk maar wel een heel leuk effect. Een plant in een vaas. Ik heb veel planten in huis en ze staan eigenlijk bijna allemaal in een terracotta pot. Omdat ik op mijn dressoir vooral veel glas heb geplaatst vond ik het leuk om dit materiaal door te voeren en deze leuke plant ook in een vaas te zetten.

Hema Binti Home Blog plant in een vaas stylingtip ©BintiHome

Binti Home interieur ©BintiHome

Hema Binti Home Blog plant in een vaas stylingtip ©BintiHome

Product credits

Als ik een foto van mijn huis op mijn blog of instagram plaats krijg ik vaak vragen waar de producten vandaan komen. Ik zal daarom voortaan bij deze Stylingtip blogposts een creditlijst schrijven waar alle producten vandaan komen. Veel van de producten in mijn huis zijn ook te shoppen op Binti Home Shop of via info@binti-home.nl te bestellen.

Hema Binti Home Blog Vaasjes stylingtip ©BintiHome

Kast : Combitex & even Anders
Kleur van de kast : Atria van Pure & Original ( te bestellen via info@binti-home.nl)
Tafellamp : Trash Me van AndTradition
Tijdschriften : Brownbook
Vaas : Hema
Plant : Ikea
Fotolijst, vaasjes & kaarsen : Hema

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home