Stylingtips met boeken in de babykamer ©BintiHome1

Bij het inrichten van de babykamer is het natuurlijk hartstikke leuk om ook boeken neer te zetten. Misschien koop je er zelf een paar of krijg je ze cadeau. Maar hoe geef je de boeken in de babykamer een mooie plek? In deze blog laat ik drie styling tips zien vanuit onze eigen Binti Baby kamer.

Boeken in de babykamer

Ik ben gek op boeken en ik vind dit dan ook echt onmisbaar in de babykamer. Nog voordat Younes geboren was had ik al een aantal boeken gekocht. Het eerste boek? ‘Heb jij olifant gezien?’ een cadeau van mijn moeder. We waren samen aan het babyshoppen in Haarlem en vonden deze boeken in de super leuke winkel Never grow up.

Inmiddels heeft Younes een hele verzameling boeken mede dankzij oma ( mijn moeder). Ze heeft namelijk de traditie in leven geroepen om elke maand een boek aan Younes te geven. Ik vind dit zo ontzettend leuk zeker omdat ze echt op zoek gaat naar de leukste boeken én ze schrijft nog een persoonlijk berichtje in het boek zodat Younes dit later ook kan lezen. Deze boeken zijn mij ontzettend dierbaar en verdienen dan ook een mooie plek.

Ik heb alle boeken verzameld en ik ben aan de slag gegaan met drie leuke styling tips voor boeken in de babykamer. Kijk je mee?

Stylingtips met boeken ©BintiHome

1.Verzameling boeken op de kast

Omdat ik alle boeken eens bij elkaar wilde zien heb ik ze een plekje gegeven op de vintage kast. Ik gebruikte een aardewerk pot als boekensteun aan de linkerkant en het grootste boek met nog wat boeken als boekensteun aan de rechterkant. Je kan op deze manier dus creatief zijn met hoe je de boeken wilt laten steunen. Het koffertje bovenop is voor de styling. Door de boeken bovenop de kast naast elkaar neer te zetten heb je een goed overzicht van de boeken die je al hebt.

Younes zijn favorieten op dit moment?

  • Gonnie & vriendjes in ganzenpas
  • Nijntje op de boerderij ( ligt nog bij oma hihi)
Stylingtips met boeken in de babykamer ©BintiHome10

‘Mijn favorieten? Heb jij misschien olifant gezien, de Gele ballon en Raad eens hoeveel ik van je hou’

Boeken stylen op een vintage kast in de kinderkamer ©BintiHome

2. In een opbergkrat of doos

Ze zijn al een tijdje een hit, de opbergkratten. Ik kocht deze mini variant bij HEMA maar je hebt ze in diverse maten. Wat ik zo leuk vind aan dit kratje is dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en zo dus goed toe te passen in je interieur. Ik vind de krat ook een perfecte manier om boeken in de babykamer te decoreren. Ik zette de krat op het gele bankje op ooghoogte voor Younes. Dit is natuurlijk extra leuk zodat hij straks zelf zijn boekjes kan pakken.

Boeken in een kratje en junglebehang babykamer ©BintiHome
Kinderboeken in HEMA kratje Babykamer ©BintiHome
Boeken in HEMA kratjes ©BintiHome11

3. Berg je boeken op in een tijdschriftenrek

Diegene die de babykamer van Younes al vaker heeft gezien kent deze styling tip al. Ik hing een tijdschriftenrek op om hier vervolgens de boeken in te zetten. Een tijdschriftenrek is misschien niet waar je aan denkt voor boeken maar er zijn hele leuke exemplaren die geschikt zijn om boeken in te zetten. Belangrijk is dat je een plat vlak hebt waar de boeken op kunnen rusten. Er zijn namelijk ook tijdschrifthouders met een schuin vlak en dat is niet zo handig.

Boeken in een tijdschriftenrek ©BintiHome

Onderstaande tijdschrifthouder kocht ik bij Söstrene Grene in Amsterdam. Helaas is dit van de najaarscollectie van 2018 maar neem zeker eens een kijkje in de winkel voor leuke items voor de babykamer en de rest van het huis. Wel heb ik voor jullie een aantal andere tijdschrifthouders bij elkaar geshopt die je wellicht ook kan gebruiken om de boeken in de babykamer een leuk plekje te geven!

Tijdschrifthouder met boeken op de babykamer ©BintiHome9

Shop de stijl

Zoals ik hierboven al zei heb ik een aantal leuke tijdschrifthouders verzameld. Er zijn heel veel soorten verkrijgbaar en ik denk dat er voor iedereen wel wat bij zit. Ik vind het onderstaande rek van Madam Stolz ook super leuk omdat je op die manier 6 boeken met de cover kan laten zien. Maar zo’n tijdschriftrek van Vtwonen schuin tegen de wand staat ook prachtig.

Ik ben benieuwd hoe jij de boeken in de kinderkamer een plekje wilt geven? Je mag altijd een foto met mij delen, dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Boeken in een tijdschrifthouder
Flexa tijdschriftenrek | House Doctor rek | Madam Stolz tijdschriftenrek | Maze Now S | vtwonen rek | Puhlman magazinerek| Vtwonen fotolijstplank

Meer inspiratie voor de babykamer?

Deze blog bevatten affiliatie links, dit houdt in dat ik een klein percentage krijg mocht jij iets kopen via deze links.