Aimelie shop droogbloemen interieur styling ©BintiHome-9

Droogbloemen zijn weer helemaal terug te vinden in ons interieur maar hoe decoreer je ze in huis?

Droogbloemen

Ik vind het leuk om nieuwe shopjes te ontdekken voor mijn rubriek ‘Mooi product eerlijk verhaal’. Vorige week deelde ik al de prachtige rotan hoofdborden van Leo & Moon. Deze week deel ik graag de online shop Aimélie met jullie. Een shop die net gelanceerd is en vol staat met mooie verfijnde boeketten van droogbloemen. Ik kwam deze shop tegen op Instagram en ik was meteen helemaal weg van de stijl en sfeer.

Ik raak hier zo door geïnspireerd. Iemand die een eigen onderneming start, of dit nou een online shop is of een andere concept. Een persoonlijk verhaal, mooie styling, fotografie en de passie die voelbaar is online. Het raakt mij en ik word er blij van. Daarom stelde ik Chantal, de oprichtster van Aimélie wat vragen over haar nieuwe shop. Ook deel ik graag wat styling tips met jullie, want hoe decoreer je droogbloemen nou mooi in een interieur?

Aimelie shop droogbloemen interieur styling ©BintiHome
Zo kwam mijn bestelling bij Aimélie shop binnen, super sfeervol!
Aimelie shop droogbloemen interieur styling ©BintiHome-2

Nieuw of oud?

Maar voordat we daarmee beginnen deed ik even wat research. Ik was stiekem wel benieuwd waar de droogbloemen nou precies vandaan kwamen. Wat ik kan vinden is dat ze actief werden gebruikt in de vorige eeuw om portretlijsten, sieraden en doosjes mee te decoreren. Daarna werden ze gebruikt door schilders en vooral gedecoreerd in donkere en sombere interieurs.

En rond 1970 kwamen er steeds meer droogbloemen terug in het interieur in vorm van kleine bloemstukjes. In de hal, in kleine aardewerk vaasjes maar ook als wanddecoratie.

Inmiddels zien we steeds meer droogbloemen in ons hedendaags interieur. Her en der verschijnen er sfeervolle foto’s op Instagram waarin de droogbloemen zijn gedecoreerd in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan de pampas gras pluimen die steeds meer een stijlvolle musthave zijn geworden.

Aimelie shop droogbloemen interieur styling ©BintiHome-4

Het verhaal van Aimélie

Chantal is het gezicht achter Aimelie. Ze is moeder van twee kids en getrouwd met Robert Stols. ”Sinds we kinderen hebben ben ik voor mezelf begonnen waardoor ik nu alle vrijheid voel en heb om alle leuke dingen die ik bedenk uit te voeren. En daar was Aimélie 1 van. Ik houd van bloemen, maar ze vergen best wat onderhoud en het is altijd zo’n zielig gezicht als je bosje niet meer zo straalt als in het begin en je ze dus, vaak na een week alweer, in de prullenbak moet gooien. Daar wilde ik vanaf en toen dacht ik met droogbloemen kun je vast ook hele mooie boeketten maken die dus altijd blijven staan en waar je heel lang van kunt genieten.”

”De naam is een combinatie van de namen van onze twee dochters; AIMÉe en ZéLIE = AIMÉLIE [È-mee-lie]. Doordat ik kinderen heb ga je anders over dingen nadenken, dingen die efficiënter zijn en daarnaast nog steeds mooi zijn. Want dat vind ik het allerbelangrijkste; ook al heb je kinderen, besteed nog steeds aandacht aan jezelf én aan je huis. Ook met kinderen kan dat nog steeds.”

Op dit moment maakt Chantal alle boeketten zelf vanuit haar huis. De eerste weken deed ze dit zelfs in de woonkamer, maar dat werd zo’n chaos. Dus nu heeft ze haar eigen mini atelier gecreëerd in de schuur.

Ik vroeg aan Chantal wat haar ultieme styling tip is met de droogbloemen: ”Doe eens gek en zet de bos niet op tafel, maar ook eens op je slaapkamer of zelfs in de badkamer! Die mogen ook wat kleur en vrolijkheid hebben :)!”

Ivar Ikea met droogbloemen interieur styling ©BintiHome-6

Doe eens gek en zet de bos niet op tafel, maar ook eens op je slaapkamer of zelfs in de badkamer! Die mogen ook wat kleur en vrolijkheid hebben :)!”

Styling tips met droogbloemen

Ik was helemaal weg van de shop van Chantal en daarom bestelde ik het gele droogbloemen boeket, helemaal passend in ons interieur. Daarnaast ook het prachtige gedroogde palmblad dat binnenkort weer verkrijgbaar is in haar shop.

Maar hoe kan je deze droogbloemen nou mooi stylen in huis? Met dit boeket vind ik het erg mooi om het bij elkaar te houden, dus om het als boeket te laten. Dit omdat de bos mooi op elkaar is afgestemd. Ik heb gekozen voor een authentieke vaas welke hand gemaakt wordt in Egypte. Leuk is dat de donkere tinten terug komen in de vaas. Dit is dan ook iets waar je op kan letten, zorg dat de kleuren uit het boeket terug komen in de vaas om zo een balans te creëren.

Aimelie shop droogbloemen interieur styling ©BintiHome-10

Maar ook kan je kiezen om wat takken uit het boeket te halen of bijvoorbeeld voor los gedroogd palmblad te gaan en dit te stylen in een transparante vaas zoals deze uit mijn online shop.

Ik ben erg benieuwd wat jij van droogbloemen vindt? Ik vind het in ieder geval ideaal voor een tijdloos en blijvende sfeer in huis. Uiteraard hou ik ook nog steeds van verse bloemen maar juist de combinatie vind ik erg mooi!

Ivar Ikea met droogbloemen interieur styling ©BintiHome-6

Meer inspiratie voor sfeermakers in huis?