Balans met planten in huis styling tip ©BintiHome

Ik ben gek op planten, in allerlei maten. Mijn hele huis staat er dan ook vol mee. Maar al gauw kan dit natuurlijk een echte Urban jungle worden. Hoe zorg je ervoor dat het gebruik van veel planten in huis geen overkill wordt en er gebalanceerd uitziet? In deze blog geef ik drie handige tips!

Tip 1 – Gebruik dezelfde type potten

Ik ben helemaal weg van het gebruik van terracotta potten. Juist door de pure en rauwe uitstraling passen ze zo goed bij de natuurlijke look van de planten. Je kan natuurlijk ook voor andere potten kiezen maar probeer wel een overeenkomst te zoeken voor een verbindende factor. Wat ik daarmee bedoel is dat het goed is om bijvoorbeeld alle potten in dezelfde kleur of kleurtoon te houden of dezelfde type pot maar in verschillende kleuren. Zelf houd ik het vooral bij terracotta potten. Vooral omdat ze ook heel goed te schilderen zijn in bijvoorbeeld dezelfde kleur als de wand. Voila, meteen een beetje extra balans gecreëerd!

Balans met planten in huis styling tip ©BintiHome

Tip 2 – Verdeel de planten over de ruimte

Eigenlijk is deze tip wel toepasbaar op zowel het kleurenpalet en accessoires. Zodra je een balans wil creëren is verdeling erg belangrijk. Verdeel daarom de planten goed over de ruimte. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om echt een plantenhoek te creëren. Maar een plant in de hal, bij de eettafel, de zithoek en de keuken maakt het des te gezelliger!

Balans met planten in huis styling tip ©BintiHome

Tip3 – Varieer in grootte van de planten

Belangrijk is wel om naast de verdeling van de planten over de ruimte ook goed te kijken naar de grootte van de planten. Zo heb ik drie grote planten in huis staan zoals deze grote palm op mijn Besta tvkast. Een net zo grote plant er vlak naast zetten zou veel te vol zijn maar toch wilde ik toch wat groen erbij. Daarom koos ik voor een middelmaat vetplant welke ik ook in een zelfde soort terracotta pot heb geplaatst. Ook in de vensterbank kan je een mix aan planten neerzetten, dit vind ik echt super gezellig staan. Voor een speels effect kan je ook hier variëren in hoogte. Ik koos er bewust voor om de ‘kleine’ vensterbank in de keuken vol te zetten met planten en de andere wat grotere leeg te laten. Zo heb ik de focus gelegd op één hoek. De balans komt weer terug doordat ik aan de andere kant van de keuken ook planten heb gezet. Dus de keuken is sfeervol én in balans!

‘Click here : more inspiration for green in house’

Balans met planten in huis styling tip ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren