Stedentrip deel 2 : Een weekend in Amsterdam

Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

Amsterdam, een stad waar ik heel graag kom. Voor mijn werk, voor het ontdekken van nieuwe spots en heerlijk rondkijken in de mooiste interieur en lifestyle winkels. Maar een tijdje geleden besloot ik om Amsterdam weer eens te bezoeken als ‘local’ en twee dagen de stad te verkennen.

Ontbijten bij Yoghurt Barn

Na een heerlijke overnachting in de Generator Hostel bij het Oosterpark besloot ik richting de Pijp te gaan. Ik wilde daar graag ontbijten voordat ik een bezoek zou brengen aan de Albert Cuijp markt. Ik had al vaker de naam Yoghurt Barn voorbij zien komen op onder andere instagram maar ik was er nog nooit geweest. En tijdens mijn ‘local weekend’ in Amsterdam is er natuurlijk niets beters dan de dag beginnen met een heerlijk ontbijt op deze plek in hartje Pijp.

Ik koos voor de Crazy Cookie met kiwi, bastogne en kanaalsuiker en daarbij een croissantje met jam en een overheerlijke latte Macciatto. De Yoghurt Barn is in meerdere steden te vinden in Nederland waaronder Leiden, Den Haag en Utrecht. Een aanrader voor een gezond en heerlijk ontbijt in Amsterdam!

Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-19

Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-20

Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-18

Wandelen over de grachten

Amsterdam is mooi, vol leven en in elke straat is wel weer wat moois te ontdekken. Wat mij dit keer zo opviel waren alle details in de gebouwen, het vele groen en hoeveel mensen zich langs én op het water begeven. Een heerlijke stad waar je je ogen uitkijkt naar alles wat er om je heen gebeurt. Ik heb veel foto’s gemaakt waaronder de serie hieronder, ik word er blij van! Ik heb zelf gestudeerd aan Artemis Styling Academie welke gevestigd is op de Prinsengracht met uiteraard uitzicht over de grachten. Leuk om hier weer rond te lopen waar ik jaren geleden elke dag te vinden was!

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home-8

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home-8

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home

Koffie bij Coffee & Coconuts

Na al dat wandelen in de Pijp en langs de grachten is het altijd fijn om even een break te nemen met een goed kop koffie. En waar kan dat beter als in wederom een inspirerende omgeving mét goede koffie. Cofee & Coconuts is daarom dé plek voor een zakelijke afspraak of een fijne lunch met vriendinnen.

Weekend Amsterdam grachtengordel stedentrip ©Binti Home

Rijksmuseum

Na een heerlijke koffie doorgelopen naar het Rijksmuseum. Zeker ook een must visit maar voor de volgende keer, voor nu vooral het prachtige gebouw bewonderd en eronder door gelopen. Voor een niet Amsterdammer is dat al een ervaring op zich ;). Je kan zelfs door gigantische ramen een glimp krijgen van een van de zalen van dit museum.

Rijksmuseum Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

Rijksmuseum Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

Rijksmuseum Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-2

Picknicken op het Museumplein

Na een bezoek aan het Rijksmuseum kan je bij de Albert Heijn op het Museumplein even wat te eten en drinken halen om vervolgens lekker te gaan picknicken op het veld bij het Museumplein. Echt een aanrader en mijn favoriet. Naast het Vondelpark, is dit een super leuke plek om een tijdje te zitten, een boek te lezen en vooral veel foto’s maken natuurlijk.

Museumplein Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

Na een heerlijk ontbijt in de Generator Hostel aan het Oosterpark is de tweede dag aangebroken en besloot ik wat winkels te bezoeken. Mijn favorieten zijn Wildernis Amsterdam voor unieke en bijzondere planten. Maar ook Mobilia een designwinkel in de Utrechtsestraat waar overigens nog veel meer unieke conceptstores te vinden zijn zoals o.a. Zenza. Na wat rondstruinen door de stad en lekker geshopt te hebben zijn we inmiddels bij het Centraal Station aangekomen, een prachtig gebouw welke grenst aan het Ij. Hier zit overigens een ontzettend lekker tentje, de Burgerij, waar ik eerder een blog over heb geschreven maar dan in Antwerpen!

Hallen Amsterdam ©BintiHome

Centraal Station Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-6

Centraal Station Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-6

De Hallen

De Hallen is toch wel een van mijn favoriete plekken in Amsterdam, gevestigd in een oude tramremise. Je vind hier werkelijk alles! Heel veel lekker eten. Je zit met z’n allen aan tafels terwijl je eten kan bestellen bij verschillende zaakjes. Ook vind je hier diverse winkels, conceptstores, een theater, bioscoop en een hotel. Een prachtig oud gebouw wat erg fotogeniek is en zeker een bezoek waard om heerlijk te eten en wat inspirerende uren door te brengen!

Hallen Amsterdam ©BintiHome

Hallen Amsterdam ©BintiHome

De Hallen Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-13

Hapje eten in Amsterdam

Eten staat natuurlijk altijd centraal tijdens een stedentrip en er zijn genoeg leuke en vooral lekkere tentjes te vinden in Amsterdam. Willekeurig drie leuke tips voor een snelle hap, een bijzondere oosterse ervaring of ontzettend goede kwaliteit vis :

Schatje Patatje in de Pijp

Schatje Patatje Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

HappyHappyJoyJoy East ( Handelskade Amsterdam)

HappyHappyJoyJoy Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-25

The Seafood Bar in Amsterdam Oud Zuid

The Seafood Bar Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home

Deze 48uur in Amsterdam waren echt top en een ultieme aanrader voor jouw bezoek aan deze geweldige veelzijdige stad. Ik ben benieuwd wat jullie van deze blog vonden. Ik ben zeker ook benieuwd wat jullie zoal bezocht hebben in Amsterdam. Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Meer inspiratie over Amsterdam vind je hier.

Fijne avond!

Weekend Amsterdam stedentrip ©Binti Home-3

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 reacties

  1. Leuk zeg om te zien en te lezen!

    Fijne zondag,
    Martine

  2. Wat een super leuke blog zeg, kom je snel weer richting de mooie stad? :) Justin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.