Even offline – Social Media Detox – tot volgend jaar!

Social Media Detox Home Tour Our Cairo Home - Livingroom ©BintiHome

Social Media Detox : Tot volgend jaar lieve lezers! Even een maandje rust en genieten van onze vakantie.

Social Media detox

Het is nogal een titel : Social Media detox. Maar volgens mij is dat toch echt de benaming voor echt even helemaal offline gaan! Ik vertelde het al in mijn afgelopen vlog dat ik in ieder geval even twee weken offline ga. Over deze persoonlijke vlog heb ik trouwens zoveel leuke reacties gekregen. Ik vroeg jullie of jullie het leuk vonden dat ik een wat persoonlijkere kant laat zien in de vlogs. Gezien jullie vele reacties vinden jullie dat leuk, daar ben ik zo blij mee! Ik ga daar zeker mee door in het nieuwe jaar.

Maar goed, eerst een Social Media detox. Waarom?! Hoor ik je denken. Nou vanaf het moment dat ik in Egypte ben heb ik vakantie. Ik schreef hier al een blog over de stelling ; Kan je wel vakantie nemen als zelfstandig ondernemer? Uiteraard ben ik van mening dat dat gewoon kan. Maar wat ik erg lastig vind is om mijzelf echt helemaal vakantie te gunnen. En dan met name echt even niet met werk bezig te zijn. De afgelopen twee weken ben ik namelijk wel actief geweest op de blog, instagram en Facebook. Alsof je het niet helemaal kan uitzetten…

Sociale prikkels

Velen van jullie zullen het wel herkennen. De drang om steeds je telefoon te pakken en Instagram of Facebook te bekijken. Soms zo lang dat je geen nieuwe content meer ziet en eigenlijk alles wel hebt gezien. Je legt je telefoon weg en geen 5 minuten later pak je hem weer om vervolgens weer hetzelfde te bekijken. Instagram en de blog zijn twee belangrijke pijlers in mijn bedrijf. Ik geef eerlijk toe, ik kan niet meer zonder. En de leuke reacties en het contact met jullie ( mijn volgers / lezers) werkt zo inspirerend. Wel merk ik dat ik continue geprikkeld en geïnspireerd wordt. Dit is natuurlijk positief maar ik merk dat ik op het moment echt even rust wil.

Ik merk namelijk dat zodra ik stories en posts van andere bloggers, stylisten en Instagrammers zie dat mijn hoofd weer tolt van de nieuwe ideeën en inspiratie. Ik schrijf deze op maar het liefst ga ik er meteen mee aan de slag. Vervolgens krijg ik toch weer een idee voor een blogpost. Het is een soort positieve inspiratiemolen die continue blijft draaien. Maar soms is het goed om echt eventjes afstand te nemen.

Daarom had ik bedacht dat een social media detox wel even goed kan zijn. Best confronterend denk ik, want ik weet nu al dat ik, met name instagram, heel erg ga missen. Maar ik heb mijzelf een in ieder geval een deadline van twee weken gegeven. Tot het einde van het jaar even geen social media en echt even geen werk. Dat moet wel lukken toch?!

Gun het jezelf!

En net als wat ik schreef in de blogpost over de vakantie, je moet het jezelf gunnen. Natuurlijk dacht ik er wel even over na of het wel slim is om twee weken helemaal niets te gaan posten. Met name omdat je tegenwoordig continue zichtbaar moet blijven. Nou ik vertrouw er wel op dat als ik over twee of misschien wel drie weken weer ‘online’ kom dat jullie nog weten wie ik ben haha. Ik ga dus nu écht even genieten van rust en vrije tijd. Samen met mijn lieverd Mahmoud series kijken, een boek lezen en heerlijke recepten koken. Stilstaan bij wat voor een fantastisch jaar dit is geweest. We zijn getrouwd, huwelijksreis, verhuisd… wat een bijzonder jaar. Misschien ga ik wel wat foto albums maken ( he he eindelijk hihi). Maar ook feestdagen vieren samen met familie en vrienden. Om vervolgens vol inspiratie en rust het nieuwe jaar ingaan. Daar heb ik nou écht zin in!

Dankjewel

Bedankt lieve lieve volgers voor het lezen van mijn artikelen het afgelopen jaar. Het volgen van mijn (styling) verhalen online en de lieve reacties. Ik heb ontzettend veel zin om weer verder te ondernemen in het nieuwe jaar en te zien van 2018 voor mij in petto heeft. Ik wil jullie dan ook hele fijne feestdagen wensen met je dierbaren en een prachtige jaarwisseling! Tot volgend jaar!

Liefs Souraya

Social Media Detox Home Tour Our Cairo Home - Livingroom ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home
trouwfoto’s zijn gemaakt door Ilka van Wieren

3 reacties

  1. Hoi hoi, ik herken mijzelf in je blogpost. Ik zit er ook aan te denken om even een pauze in te lassen. Soms heb je dat gewoon even nodig. Geniet er van?

  2. Hanneke Roosenbrand

    Hele fijne vakantie, geniet van de feestdagen en een heel mooi, gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst!!
    Liefs, Hanneke

  3. Ik vind het een prachtig besluit en zit er zelf voor volgend jaar ook aan te denken. Ik vind de december-maand ontzettend overprikkeld en ik merk aan mezelf dat ik het echt nodig heb. Ik wist niet dat er zo`n mooi woord voor bestond, ik schrijf het op! Geniet van je twee weken offline zijn en van alle kleine dingen op je pad! Gezegende Kerstdagen en 2018 gewenst! Liefs, Verie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.