Slaapkamer make-over in bohemian woonstijl ©BintiHome

Tadaa! Weer een make-over op de blog en dit keer een slaapkamer make-over. Oh dit project stond al zo lang op de planning, ik denk al een half jaar! En nu kan ik eindelijk het resultaat met jullie delen. En het leuke is, een aantal woondromen zijn uitgekomen.

Slaapkamer styling

Ik noem dit toch wel echt een bohemian slaapkamer. Waarom? Door het gebruik van de natuurlijke materialen, het rotan hoofdbord, het geweven sprei en de neutrale tint van het dekbed. Maar ook zie je botanische invloeden door het fantastische behang en de palmboom accenten. Her en der zie je design, kijk maar naar het tafellampje van And Tradition en de HK Living nachtjes die ik een make-over heb gegeven.

Oke, even bij het begin beginnen want ik deel nu alles in één keer haha. Het begon eigenlijk met het hoofdbord. De witte muur kon wel weer wat nieuws gebruiken en dit hoofdbord was perfect om ons toch iets wat standaard Ikea bed een nieuwe look te geven. Maar terwijl ik aan het genieten was van deze nieuwe aanwinst in de slaapkamer wilde ik toch nóg iets doen met de wand achter het bed.

Slaapkamer styling in bohemian woonstijl ©BintiHome
Leo and Moon rotan Hoofdbord slaapkamer ©BintiHome-8

Botanisch behang van Lemon

Al een lange tijd ben ik fan van het Zuid Afrikaanse designstudio Lemon. De prachtige ontwerpen van het behang geïnspireerd op de natuur uitgevoerd in prachtige vergrijsde aarde kleuren. Toen wij in 2016 bezig waren met het ontwerp van ons tweede huis in Caïro had ik al een oogje op het Tropical behang. Uiteindelijk hebben we toen toch niet voor dit behang gekozen maar hij bleef altijd nog in mijn gedachte. Tot ik dus aan de slag ging met onze slaapkamer make-over.

Ik zag het al helemaal voor mij, het prachtige rotan hoofdbord omringt met bladeren en planten. Alsof je in een jungle slaapt… en dat heeft echt perfect uitgepakt. Het mooie is dat dit behang geen patroon heeft maar een mural, dat houdt in dat het één grote afbeelding is die je op de maat van jouw wand kan bestellen. Ik koos ervoor om het midden vrij te houden zodat de bladeren echt rondom het bed zichtbaar zijn. We kregen een speciale behangkit erbij en binnen twee uur zat het behang erop!

Behang tropical van Lemon via Photowall ©BintiHome.jpg
Behang tropical van Lemon via Photowall ©BintiHome.jpg

Dekbed van Magic Linen

Zoals jullie wellicht van mij gewend zijn heb ik altijd wit dekbedovertrek op het bed liggen. Puur omdat ik dit makkelijk vind en fris vind staat. Met kussens en plaids kleed ik het bed verder aan. Maar bij deze bohemian slaapkamer wilde ik toch voor een wat warmere sfeer gaan. Ik koos daarom voor een dekbedovertrek van linnen in een naturel tint van het merk Magic Linen. Ook dit merk ken ik al een hele lange tijd omdat stylist Paulina Arcklin, die ik al langer volg, al een tijd de styling en fotografie doet van dit merk. Ik was daarom verrast toen ze mij een mailtje stuurden of ik een dekbed wilde uitzoeken. Hartstikke leuk en sluit goed aan bij dit slaapkamer restyling project!

Ik koos voor de naturel kleur omdat dit net even wat meer warmte geeft dan een wit dekbedovertrek. Daarnaast past het perfect bij het kleurenpalet van naturellen, terra en groentinten. Echt een natuurlijk herfstpalet. Maar kijk ook zeker even op de site van Magic Linen want ze hebben nog meer dekbedovertrekken in de meest prachtige kleuren.

Magic linen dekbedovertrek slaapkamer styling  ©BintiHome
Magic linen dekbedovertrek slaapkamer styling ©BintiHome

De perfecte lamp voor de slaapkamer

De nachtkastjes zijn van HK LIving en gaf ik een make-over met de kleur Greyed Green van Flexa. Een makkelijke manier om een bestaand meubelstuk een nieuwe uitstraling te geven én goed te laten passen in een nieuwe sfeer.

Op de nachtkastjes staat de Milk lamp van Flinders, een lamp die ook al heel lang op mijn wensenlijst staat. Het lijkt wel alsof met deze slaapkamer een aantal woondromen bij elkaar komen! Het behang, het dekbed en dan nu ook deze lamp. Ik ken dit lampje al van mijn tijd dat ik bij een designwinkel in Amsterdam werkte zo’n 5 jaar geleden. Ik ben zo weg van dit lampje door het simplistische design, de eiken pootjes én dat je het lampje kan dimmen. Dus op deze manier kan je de perfecte sfeer in de slaapkamer creëren. Ik hou altijd wel van zacht licht in de slaapkamer en dat is dus perfect met deze design lamp!

Lampje MILK van AndTradition via Flinders voor de slaapkamer styling  ©BintiHome
Slaapkamer make-over in bohemian woonstijl ©BintiHome-20

Styling van de slaapkamer

Voor deze slaapkamer make-over maakte ik de styling af met een mooi sprei dat ik shopte via Instagram. Casa Krullenbol was in Bali en shopte de meest prachtige items en ik dacht: Yes! perfect voor deze bohemian slaapkamer styling haha. Daarnaast nog wat neutrale kussens voor een rustige basis. Ik hou ervan om met contrasten te werken, dus naast kleurgebruik in het behang en de kast heb ik ook weer wat rustige tinten gebruikt om het geheel niet te druk te maken en juist te zorgen voor een fijne balans.

Lampje MILK van AndTradition via Flinders voor de slaapkamer styling  ©BintiHome

Shop de stijl:

Uiteraard weer een shop de stijl zodat je weet waar je alles kan shoppen van deze bohemian slaapkamer make-over!

Slaapkamer decoratie in bohemian woonstijl ©BintiHome-7
Slaapkamer inrichten in bohemian woonstijl ©BintiHome-15

Meer inspiratie voor de slaapkamer?:

Slaapkamer make-over in bohemian woonstijl ©BintiHome-21
Bohemian woonstijl ©BintiHome-21

Een aantal items ( hoofdbord, behang, verf, lampje, dekbed, kussen palmboom) uit deze slaapkamer make-over heb ik gekregen om deze bohemian slaapkamer make-over tot stand te laten komen. Door samen te werken met mooie merken kan ik steeds weer nieuwe inspiratie delen. Deze post is geen betaalde samenwerking.