Slaapkamer als hotelkamer inrichten met een okergeel bedsprei van Casacomodo ©BintiHome-2

Het gevoel alsof je een hotelkamer binnenstapt, maar dan thuis? In deze blog geef ik mijn ultieme styling tip om jouw slaapkamer als hotelkamer in te richten.

Slaapkamer als hotelkamer

Er zijn eigenlijk een paar elementen die ik belangrijk vind ik een slaapkamer. Naast het feit dat je een fijn bed hebt met een matras dat heerlijk ligt wilt het oog natuurlijk ook wat. Je herkent vast het gevoel dat als je een hotelkamer binnenloopt dat je denkt: ”Ja, hier wil ik slapen”. De prachtig opgemaakte bedden, de prachtige styling, jij kan dit in een handomdraai ook in jouw eigen slaapkamer creëren. Of je nou een kleine slaapkamer wil inrichten of juist een grote moderne slaapkamer, dat maakt niet uit. Volg de volgende tips en je creëert een slaapkamer als hotelkamer bij jou thuis.

Ik heb meteen een video gemaakt waarin ik de styling tips uit deze blog uitleg om jouw slaapkamer als hotelkamer in te richten. Volg je mij al op Instagram?

Linnen bedsprei

Ik begin meteen met mijn ultieme tip, investeer in een mooi bedsprei! Het liefst een bedsprei dat extra groot is ( bijvoorbeeld 220x240cm) zodat dit het hele bed beslaat. Als je namelijk een mooi bedsprei neerlegt dan maakt het niet uit wat voor dekbedovertrek je hebt liggen, je hebt binnen 1 minuut een prachtig bed opgemaakt waar je ’s avonds weer in wilt duiken.

Op ons bed heb ik het prachtige linnen bedsprei van Casacomodo neergelegd in de kleur Yellow Summer. De maat is 250x260cm, een heel fijn formaat omdat dit het hele bed inclusief de kussen bedekt. Het sprei is ontzettend zacht en de kleur is natuurlijk fantastisch. De kleur okergeel komt ook terug in het behang en op die manier ontstaat er een mooie balans. Dat is dan ook meteen mijn tip voor jou. Je kan natuurlijk kiezen voor een bedsprei in een neutrale kleur, maar je kan ook juist gaan voor een eyecatcher zodat dit meteen een statement maakt in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bedsprei in de kleur terracotta, licht blauw of toch naturel. Welke heeft jouw voorkeur?

Hoofdbord rotan leo and moon met okergeel bedsprei Casamodo ©BintiHome-2

Royaal bed

Naast een bedsprei vind ik het ook heel fijn om lekker veel hoofdkussens neer te leggen. In de meeste hotels waar ik ben geweest lagen er altijd 4 hoofdkussens op het bed. Dat geeft zo’n uitnodigende sfeer, een bed waar je heerlijk in weg wilt kruipen. Daarom heb ik al een aantal jaar 4 hoofdkussens liggen, een ultieme tip om de slaapkamer als hotelkamer in te richten. Ga jij het ook uitproberen?

Om de styling trouwens compleet te maken leg ik op het bedsprei nog wat sierkussens. Ik koos voor kussens met een reliëf en patroon zodat dit een mooi contrast geeft met het effen bedsprei. Mocht jij een bedsprei hebben liggen met een patroon, dan kan je juist weer kiezen voor effen kussens.

Slaapkamerdecoratie

Ook de slaapkamerdecoratie mag natuurlijk niet ontbreken. Je hebt natuurlijk niet zoveel nodig maar toch is wat styling op een nachtkastje wel erg fijn. Ik vind dit weer de perfecte manier om balans te creëren in jouw slaapkamer. Denk aan een mooi nachtlampje, een vaas met wat droogbloemen en eventueel een kandelaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik qua styling altijd met een oneven aantal werk en dat ik daarom voor drie items heb gekozen. Alleen een nachtlampje is natuurlijk ook prima :) Maar toch wil ik zo laten zien wat styling doet met de sfeer van de slaapkamer.

Musthave styling okergeel sprei Casamodo ©BintiHome

Shop de stijl van onze slaapkamer als hotelkamer:

Wil je meer slaapkamerinspiratie? Bekijk dan zeker mijn andere blogs hieronder. Voor nu ben ik erg benieuwd welke kleuren jij gebruikt in jouw slaapkamer?

Slaapkamer als hotelkamer inrichten met een okergeel bedsprei van Casacomodo ©BintiHome-2

// Het bedsprei heb ik cadeau gekregen van CasaComodo
Styling en fotografie: Souraya Hassan, Binti Home