Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Ik vind het heerlijk om te shoppen en met name in conceptstores of popupshops. Hier vind je vaak unieke producten, handgemaakt of een tijdelijke collectie. Niets is leuker dan wat unieke producten shoppen voor in huis. Net voordat ik naar Egypte ging heb ik een rondje gemaakt door Amsterdam om verschillende inspirerende winkels te bezoeken. En één daarvan was Gekaapt Amsterdam.

Shoppen voor mijn huis bij Gekaapt Amsterdam

Terwijl ik deze blog schrijf is Gekaapt niet meer te vinden op de locatie die te zien is op deze foto’s. Waarom? Gekaapt Amsterdam is namelijk een rondreizende winkel en om de zoveel tijd verhuizen ze weer naar een andere winkel. Hoe gaaf is dat? In Gekaapt Amsterdam verkopen verschillende creatieve ondernemers hun producten op het gebied van interieur, lifestyle en mode. En believe me, je gaat echt niet met lege handen de deur uit. Toen ik dit pand aan de Molukkenstraat in Amsterdam bezocht viel mij meteen het stoere en rauwe interieur op. De kleurrijke en pure producten komen hier mooi in uit. Zo was ik natuurlijk meteen helemaal weg van de kelim producten, de brass producten en de vele cactussen. De mini cactussen zijn met mij mee gegaan naar Cairo voor Our Cairo Home. Overigens heb ik mijn shopbeleving vast gelegd in deze shoppingvideo.

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Industriële stijl met een bohemian touch

Wat ik zo leuk vind aan deze collectie van verschillende producten is dat er veel stoere producten bij zitten. Denk aan de industriële lampen, oude metalen bakken, krukjes en posterplaten. Maar ook veel mooie geweven stoffen, vloerkussens, kelims en plantenhangers. Een mooie bohemian mix met orientaalse invloeden in een stoere industriële basis. In deze winkel is te zien dat dat dus perfect te combineren is. En zoals eerder verteld is brass nu helemaal in. Waar we de vorige jaren heel veel koper voorbij zagen komen zien we nu vooral brass accenten, zo leuk! Ik kon de palmboom deurknoppen niet laten liggen en ook de ananasvaas is mee gegaan. Beiden perfect voor Our Cairo Home!

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Inmiddels is Gekaapt Amsterdam te vinden in de Baarsjes onder de naam Huis Gekaapt, Witte de Withstraat 102 HS Amsterdam. Hier ga ik zeker binnenkort ook een kijkje nemen! Wat is jouw favoriete woonstijl? Zou jij industrieel combineren met bohemian of juist met een andere stijl?

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

hotspots amsterdam

Gekaapt Amsterdam ©BintiHome

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

 

Bewaren