Sûr-Atelier Winkel café Haarlem ©BintiHome

Soms kom je op plekken waar je je meteen thuis voelt. Sûr-Atelier, een atelier, café en winkel in Haarlem is zo’n plek. Toen ik wat foto’s online zag wist ik meteen, hier moet ik heen. Ik vertel je dan ook graag meer over deze bijzondere plek.

Sûr-Atelier

Je komt binnen in een prachtige lichte winkel met aan de voorkant een café waar je heerlijk kan zitten. Ook heb je een winkelgedeelte waar je woonaccessoires en stijlvolle kleding kan kopen. Achterin heb je het atelier waar deze kleding en woonaccessoires van textiel worden gemaakt . Ook worden er meubels gestoffeerd. In de winkel kan je kleding kopen die dus in het atelier wordt gemaakt maar ook woonaccessoires die bewust zijn ingekocht.

Ik sprak met Lara, eigenaresse én oprichtster van Sûr-Atelier. Wat een lieve vrouw met een warm hart. Vol liefde praat ze over haar onderneming waarbij ze Nieuwe Nederlanders ( statushouders) wilt helpen om te werken, Nederlands te leren en uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunnen in de maatschappij. Een inspirerend concept waar ambacht en sociaal ondernemen samen komt. Je ziet op de website ook wie jouw kledingstuk heeft gemaakt. Het hele verhaal van Sûr-Atelier kan je hier lezen.

Styling voor thuis

Ik was meteen helemaal weg van de langwerpige kussens in de kleuren bordeaux, donker groen en roze. Ik koos voor bordeaux voor ons huis omdat dit goed matcht met het vloerkleed dat voor onze bank ligt. En omdat er veel te veel moois was heb ik nog wat extra items erbij geshopt zoals de kandelaar en rond kussen. De okergele etui is ook door Sûr-Atelier gemaakt. De items passen perfect in ons interieur. Ik zal gauw een foto delen hoe het staat. Bij Sûr-Atelier shop je dus naast stijlvolle kleding ook mooie items voor je interieur. Er komt nog meer moois aan wat ik binnenkort met jullie zal delen!

Styling en fotografie workshop Instagram voor jouw bedrijf Binti Home bij Sûr-Atelier - foto door Esther Steenvoorden

Binnenkijken in de winkel

Uiteraard is Sûr-Atelier een must-visit tijdens jouw volgende bezoek aan Haarlem. Ik vind het leuk om een kijkje te geven in de winkel zodat je kan zien wat voor prachtige items ze maken én verkopen. Kijk je gezellig mee?

Sûr-Atelier Winkel café Haarlem ©BintiHome
Overzicht van de winkel met links de bar waar heerlijke koffie wordt gezet, achterin het atelier en rechts de winkel met café
Marokkaans interieur in winkel Sûr-Atelier Haarlem ©BintiHome-2
Ik ben helemaal weg van deze banken met arabesk in het houtsnijwerk, dit zie je ook veel in Egypte. De Oosterse kussens matchen prachtig met de houten vintage stoelen.
Winkel en café conceptstore Haarlem ©BintiHome-30
Lekker koffiedrinken nadat je eerst hebt gewinkeld
Mode op maat ©BintiHome-13
Prachtige stijlvolle kleding dat gemaakt wordt in het atelier in warme aardetinten en stijlvol donkerblauw & bordeaux rood
Marokkaanse stof kussens geel ©BintiHome
Prachtige items en styling
SurAtelier Haarlem ©BintiHome-19
SurAtelier Haarlem ©BintiHome-8
Detail van mooie kopjes in het café
SurAtelier Haarlem ©BintiHome-27
Ook deze kussens worden in het atelier gemaakt en zijn te koop in de winkel
Woonwinkelen Sûr-Atelier Winkel café Haarlem ©BintiHome
Naast kleding zijn er ook woonaccessoires en sieraden te koop
SurAtelier Haarlem ©BintiHome-22
Prachtige servetten gemaakt door Sur-Atelier
Sûr-Atelier Cafe koffie bij Sur Atelier Haarlem ©BintiHome

Sûr-Atelier is gevestigd op de Gedempte Oude Gracht 87 en Dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00-17.30.

Sûr-Atelier Winkel café Haarlem ©BintiHome

Fotografie: Souraya Hassan en portret door Esther Steenvoorden

Meer inspiratie voor winkels om te bezoeken?