Cafe Bali in Seminyak: een moderne, brocante & balinese setting!

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome

Ken je dat gevoel? Dat je op vakantie bent en op een gegeven moment een favoriete plek ontdekt? Om vervolgens vaak terug te gaan? Misschien wel elke dag? Wij vonden deze favoriete plek in Cafe Bali in Seminyak, Bali.

Cafe Bali in Seminyak

Tijdens onze huwelijksreis in Bali verbleven we zowel in Seminyak als Ubud. Op de eerste avond liepen we door de bekende Jalan Kayu Aya. Dit is een straat vol met winkeltjes en restaurantjes. Wel een beetje toeristisch maar wel levendig. Als je de taxi chauffeurs gewoon negeert ( die vragen vrijwel na elke 5 meter of je een taxi wilt), is het een gezellige straat. Al gauw vonden we een restaurant met een witte veranda verscholen achter veel groen. Genaamd Cafe Bali. We aten Nasi Goreng en Kip Saté en wauw we waren verkocht. Dit zijn natuurlijk redelijk simpele gerechten, maar wat was dat lekker. Ik moet dan ook eerlijk opbiechten dat we hier meerdere keren terug zijn gekomen. Vaak voor avondeten. Maar ook als je een ontbijt tentje zoekt is Cafe Bali in Seminyak super geschikt.

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-13

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-13

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak spiegelwand ©BintiHome

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-5

Ontbijten in Seminyak

Zo hadden wij een uitgebreid ontbijt met Yoghurt, ei, fruit, broodjes, koffie en verse jus. Een gezonde en fijne start van de dag. En met name ook omdat de sfeer bij Cafe Bali in Seminyak zo ontzettend goed is. De bediening helpt je gauw en het is er eigenlijk altijd druk! Vooral S’ avonds moet je soms in de rij wachten om een tafeltje te krijgen. Dat zegt wel genoeg toch? Mocht je op zoek zijn naar een meer zoet ontbijt dan moet je zeker een kijkje nemen bij The Fat Turtle, hier schreef ik al eerder een blog over. Daar eet je de beste red velvet pancakes die ik ooit heb geproefd!

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-11

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-17

Sfeervolle inrichting

Wat ik zo leuk vind aan dit restaurant is de sfeervolle inrichting van Cafe Bali in Seminyak. Het voelt zo huiselijk! Een mooie mix van nonchalante elementen maar toch ook design. Een moderne vertaling van barok. Maar dan ook opeens goed gecombineerd met industriële producten. Je zou het bijna eclectisch kunnen noemen, volg je het nog? haha Erg veel stijlen bij elkaar, maar cafe Bali laat zien dat het mogelijk is. De witte wanden zorgt voor een rustige basis.

Overal staat een mix van houten tafels en stoelen, zowel in wit als naturel hout. Daarnaast vind je op de vloer opeens een getekend oosters tapijt ( hoe tof! ). Boven de geel/oranje bank vind je een mix van prachtige spiegels, die ik overigens zo mee naar huis wilde nemen. Helaas verkochten ze deze niet. Maar wel wat andere items zoals de asbakken, kandelaars en voorraadpotten. Dat vind ik altijd zo leuk, als een restaurant ook wat producten verkoopt welke terug te vinden zijn in de inrichting.

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak spiegelwand ©BintiHome

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-5

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-17

Balinese elementen

Wat ik zo mooi vind aan dit eiland zijn alle Balinese elementen. De waardering voor de schoonheid van de natuur en het leven zie je overal terug. Elke dag stonden er verse bloemen op tafel, in vorm van bloemblaadjes in een schaal. Zelfs op het toilet! Daarnaast vind je ook in dit restaurant een beeld achterin in vorm van een olifant. Wederom gedecoreerd met een prachtige bloemenslinger. Maar ook in de handgeweven mandjes zie je deze Balinese cultuur weer terug. Ik denk dat je zelf even een kijkje moet nemen mocht je in Bali zijn. Laat mij dan vooral weten wat je van Cafe Bali in Seminyak vond!

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak spiegelwand ©BintiHome

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak spiegelwand ©BintiHome

Sfeervol restaurant Cafe Bali in Seminyak ©BintiHome-12

Ben je op zoek naar meer inspiratie over Bali? Bekijk dan zeker ook even deze blogs :
* Eten en dansen op de tafels bij Motel Mexicola ( Seminyak )
* De lekkerste red velvet pancakes eet je bij The Fat Turtle
* Hou de Bali categorie in de gaten voor meer inspiratie!

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.