Ikea sinnerlig limited edition salontafel van kurk ©BintiHome

Het materiaal kruk vind ik echt prachtig, het heeft een natuurlijke en stoere uitstraling. Ik heb al een kleine verzameling producten van kurk in huis maar nu mag ik deze salontafel van kurk van de limited collectie van Ikea eraan toevoegen.

Producten van kurk in huis

In mijn huis werk ik veel met natuurlijke materialen; hout, glas, marmer, aardewerk maar ook kurk. Het kurk komt onder andere terug in mijn XL prikbordwand van kurk bij mijn werkplek. In de keuken heb ik een klein prikbord van kurk gemaakt voor wat foto’s. In mijn werkstudio hangt een tijdschriftenrek van kurk. Ook liggen her en der wat kurken onderzetters in mijn huis. Het materiaal wordt natuurlijk veel gebruikt voor isolatie maar is decoratief ook echt prachtig. Zo vind ik het kurk erg mooi staan met groen én met planten. Het krijgt in deze combinatie een warme natuurlijke uitstraling. Deze wand in mijn woonkamer heb ik een tijdje geleden groen geverfd, het is de kleur J0.10.60 van Flexa.

In my home you’ll find a mix of natural materials; wood, glass, marble, pottery and cork as well. In my home office you’ll find a big XL corkwall and a small pinboard in my kitchen. In my studio I have a magazine rack made of cork and in my home you’ll find several cork coasters. The material is most of the time used for isolation but it is so decorative as well! I love the mix of cork with green and plants, it has a warm and naturel look together. I have painted this wall in my livingroom green already a little while ago. It is the colour J0.10.60 from Flexa. 

Sinnerlig salontafel van kurk

Vorig jaar zag ik de Sinnerlig collectie van Ikea voor het eerst tijdens de presentatie in Milaan. Ik was meteen verliefd op de prachtige meubels en accessoires uit deze lijn ontworpen door Ilse Crawford. Deze salontafel van kurk stond al een lange tijd op mijn #wishlist en hier staat hij dan eindelijk! Hij past perfect voor mijn groene wand en ik gebruik het nu als ‘plantentafel’. Dat vind ik zo leuk aan dit soort tafels. Je kan het gebruiken als salontafel voor de bank maar ook tegen de wand plaatsen om wat decoratie op te zetten.

Onder de tafel ligt een koffer welke van mijn opa is geweest en bovenop de tafel liggen wat boeken. Bovenop staat ook een tafellampje (nog zonder lamp) welke van mijn overgroot oma is geweest en ik heb hier natuurlijk wat planten op geplaatst. De salontafel heeft, ondanks dat ik hem pas net heb, al meteen ‘model’ gestaan in een fotoshoot voor Stek Magazine. Deze shoot was afgelopen week welke we dit keer hebben gedaan in een tuincentrum.

Ik ben dus helemaal blij met mijn nieuwe salontafel van kurk,  hij zal dan ook vast geregeld een nieuw plekje krijgen in mijn huis. Ten slotte ben ik benieuwd wat jij van deze salontafel vindt. En natuurlijk van het gebruik van kurk op een decoratieve manier in huis? Fijne avond!

Ikea salontafel kurk sinnerlig 2016 ©BintiHome

Ikea sinnerlig limited edition salontafel van kurk ©BintiHome

Cork table Limited Edition

Last year I saw the Ikea Sinnerlig collection for the first time during the presentation in Milan. I felt immediately in love with the beautiful furniture and accessories from this collection designed by Ilse Crawford. This coffee table was already on my wishlist from the first moment and here it finally is! The table looks perfect in front of my green wall and I use it now as a planting table. That’s also what I like about these kind of tables, you can use them as a coffee table in front of the sofa but be creative and you can place it against the wall as well with some nice decoration on it.

Under the table you’ll find an old suitvase what belongs to my grandfather, on top of the table you’ll find some books, a table lamp ( without lamp) from my great-grandmother and ofcourse I put some plants in terracotta pots. The coffee table already has had a role as a model in the photoshoot I did last week for Stek Magazine. The shoot will be online next week and ofcourse I am going to share the photo’s here as well.

So, I am totally in love with my new coffee table and I am sure it will move through the house many times. What do you think about the table and about the use of the material cork in a decorative way in your home? Good evening!

Ikea sinnerlig 2016 ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Zoek je naar meer kurk inspiratie? Bekijk dan ook deze blogs :

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren