Rotan Hoofdbord styling bohemian slaapkamer Leo and Moon ©BintiHome-3

Opslag verliefd was ik toen ik dit rotan hoofdbord zag. Lees mijn styling tips én het verhaal van Leo & Moon

Mooi product mooi verhaal

In dit eerste artikel van de ‘Mooi product mooi verhaal’ column neem ik jullie mee naar de slaapkamer. Onze slaapkamer is al een tijdje hetzelfde. Zo deelde ik hier al styling tips voor een oosterse slaapkamer. Als stylist zou je toch verwachten dat ik geregeld wat verander in huis. Maar vaak als ik iets heb gestyled en ik ben er tevreden mee dan blijft het een tijdje zo.

Tot nu, want ik heb ontzettend de veranderkriebels. Of dat nou komt doordat ik mama ben geworden of dat ik gewoon zin heb in een frisse wind door het huis. Geen idee. Wat ik wel weet is dat ik de komende tijd lekker veel verhalen en styling tips met jullie kan delen.

In deze column reeks zal ik iedere week een mooi product uitlichten welke ik style in mijn eigen huis. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het gezicht achter een merk, waarom is diegene dit gestart en wat voor tips kunnen zij delen om hun producten een mooi plekje te geven in huis? Lees gezellig verder!

bed styling bohemian slaapkamer Leo and Moon ©BintiHome-2

Rotan hoofdbord

Ik kwam het merk Leo & Moon tegen op Instagram en was meteen helemaal weg van de rotan hoofdbord. Ik kende ze wel als formaat kinderbed maar nu zijn ze er ook voor het volwassen bed. Wat zeg nou zelf, een bed met een sfeervolle achterwand staat toch veel gezelliger? Ons bed had geen hoofdeinde en het was dus aardig kaal. Eerder hing ik al een wandpaneel met houtsnijwerk op boven het bed om net een andere look te geven.

Maar na het zien van dit rotan hoofdbord wist ik dat ik dit wilde neerzetten aan ons bed hoofdeinde. Ik heb namelijk zin om de slaapkamer een make over te gaan geven en dit nieuwe hoofdbord is een eerste stap. Want wauw wat vind ik dit mooi staan!

Rotan bed hoofdeinde styling bohemian slaapkamer Leo and Moon ©BintiHome-7

Styling tips hoofdeinde

Het is verrassend om te zien hoe mooi het rotan past bij de kleur camel ( E7.15.62 Flexa ) op de wand. Het breekt meteen de witte wand en zorgt dat de ( toch redelijk lange wand voor een slaapkamer ) mooi samenkomt. Ik heb trouwens nog een heel gaaf idee met de wand maar dat zie je in de volgende Binti Home Redecorate blog ;). Voor nu ben ik erg blij met deze lichte bohemian slaapkamer styling waarbij de focus vooral ligt op wit, rotan en camel en een vleugje roze.

Zoals in elke ruimte is het goed om met een kleurenpalet te werken. Een handige tip is dat je in ieder geval de kleur ( of kleuren ) van de wand op meerdere manieren laat terug komen in de ruimte. Zo zie je meteen al goed in deze slaapkamer dat de camel wand terug komt in het rotan hoofdbord maar ook in de ring van de dromenvanger, de mand waar de plant in staat en de ronde gevlochten schaal aan de wand. Het wit komt terug in de wand, de ladenkasten maar ook het dekbedovertrek en het plaid.

Rotan Hoofdeinde styling bohemian slaapkamer Leo and Moon ©BintiHome
Hoofdbord Leo & Moon, Kussen Camels and Co, Kussen Boi Design, Nachtkastje HK Living, Plaid Malagoon, Dromenvanger uit Bali, Nachtlampje Hart & Ruyt, Loper #wownbyBintihome bij Kwantum, Mand van plant #wownbybintihome Kwantum

Zo creëer je warmte in de slaapkamer

Zoals je hierboven ziet is de slaapkamer in de basis wit, rotan en camel. Je kan prima warmte creëren in de slaapkamer met deze naturel tinten. Het gaat er vooral om dat je gelaagdheid creëert. Je begint met de basis zoals de meubels; het bed, het hoofdeinde, nachtkastje en eventueel andere kasten. Dan de eerste laag zoals het dekbed, nachtlampje en wat kussens. En dan voeg je nog wat extra items toe zoals een vloerkleed, een plant en bijvoorbeeld iets aan de wand. Op deze manier ontstaat er een harmonieus en sfeervol geheel.

Zelf koos ik ervoor om nog een beetje kleur te te voegen. Zo komt er wat okergeel en roze terug in het vloerkleedje op de grond. Maar ook in de kussens op het bed.

Ik ben super blij met deze bohemian sfeer in de slaapkamer en dat komt vooral door dit peacock rotan hoodbord van Leo & Moon. Maar wie zit er achter dit merk?

styling bohemian slaapkamer Leo and Moon ©BintiHome-4

Leo & Moon door Madeleine

Ik sprak met Madeleine op Instagram en het is leuk om te zien hoe je als ondernemer raakvlakken hebt met elkaar. Ik raakte geinspireerd door haar verhaal. Op haar blog kan je haar persoonlijke verhaal lezen waarom ze Leo&Moon is gestart, wat een powervrouw!

Madeleine onderneemt op gevoel. Na die ingrijpende gebeurtenis wist ze het zeker : ze wilde er voor haar gezin zijn. Ze is rotan producten gaan importeren nadat ze op zoek was naar een rotan hoofdbord voor de kinderkamers. Na een zoektocht is het gelukt, haar eigen producten wordt handgemaakt in West-Java en komen met de boot naar Nederland.

Ze is dankbaar dat ze op deze manier kan ondernemen op haar eigen manier, haar creativiteit kan uitten en er toch voor haar gezin kan zijn.

Ik vroeg Madeleine nog naar haar ultieme styling tip met haar rotan hoofdbord?

”Wat ik het allerleukste vind is als klanten de gekochte items stylen op een manier die echt bij ze past. Dat het klopt bij hun persoonlijkheid en ze hun eigen stijl durven te laten zien. De boodschap is vooral : blijf dicht bij jezelf.”

Ben je benieuwd naar Leo & Moon? Neem dan zeker een kijkje op de website. Hier deel ik nog mijn 3 favorieten uit de shop! Fijne zaterdag :)

3 favorieten van Leo and Moon Binti Home Blog
Peacock chair | Rotan wiegje | peacock hoofdeinde

Meer artikelen lezen over de bohemian interieur stijl?