Ronde tafel stylen in lente sfeer ©BintiHome

Een ronde tafel is een echte interieurtrend deze dagen daarom hier drie styling tips voor het stylen van jouw tafel!

Ronde tafel : Welke is jouw favoriet?

Ik kon niet wachten tot ik de foto’s van deze photoshoot met jullie kon delen. Deze serie komen uit de lente shoot die ik deed voor Stek Magazine. Wat ik zo leuk vond aan deze shoot is dat je heel duidelijk ziet dat je met één setting toch verschillende sferen kan neerzetten. Simpelweg door de stoelen en accessoires te veranderen. De vloer, groene muur en de witte tafel zijn eigenlijk het startpunt in elke setting. Je kan deze ronde tafel perfect gebruiken voor heerlijke dinners, of als je de ruimte hebt als ontbijttafel gebruiken in de keuken naast de eettafel die eventueel in de woonkamer staat. Maar als jij de trotse eigenaar bent van een ronde tafel dan ben je vast benieuwd naar de volgende drie styling tips.

Ik ben meteen erg benieuwd welke van de drie jouw favoriet is. Laat dit zeker weten onderaan de blog!

3 Round table styling ideas ©BintiHome

Styling 1 : Ronde tafel in naturel tinten

De eerste styling heeft een neutrale uitstraling. Voor een lichte en frisse styling kan je de witte tafel combineren met stoelen in neutrale tinten denk aan wit en onbewerkt hout. Wat ook goed past in deze sfeer zijn opengewerkte stoelen denk aan spijlenstoelen. Deze hebben de herkenbare Scandinavische en dus stijlvolle uitstraling. Op de tafel heb ik accessoires gezet in de kleuren wit, hout, glass en wat accenten van brass. Ik werk graag met lagen en pas dit bijvoorbeeld toe bij de borden. Zo koos ik als ‘onderbord’ voor een houten boomstamschijf voor een echte natuurlijk gevoel. De gouden accenten in het bestek en de accessoires zorgen voor wat warmte. De witte accenten verbind eigenlijk alle natuurlijke tinten met elkaar. Het is zo mooi om te zien hoe de groentinten prachtig samenvloeit met de kleuren op de tafel.

Shop de stijl : Cube hanglamp Dutchbone, Golden cutlery Amefa, Glass teapot Dille & Kamille, Chairs by Woonexpress

Ronde tafel styling met neutrale tinten lente sfeer ©BintiHome

Lamp Cube Dutchbone Ronde tafel styling met neutrale tinten lente sfeer ©BintiHome

3 styles for the diningroom with a round white table ©BintiHome-5

***

Ronde tafel met stoere oranje accenten ©BintiHome

Styling 2 : Ronde tafel met stoere oranje accenten

De styling voor deze ronde tafel is wat stoerder en wat meer contrast. Ik heb vooral met oranje en cognac tinten gewerkt en ronde vormen. Denk aan een ronde kruk van leer, ronde vormen in de eetkamerstoelen en natuurlijk de ronde tafel. De Lloyd lamp van Puik in de uitvoering leer is één van mijn favoriete items in deze styling. Ik heb deze lamp ook in mijn eigen huis hangen. Zo zie je hem terug komen in deze eetkamer die ik stylde en hangt hij nu op mijn thuiswerkplek oftewel Binti Home kantoor ;) .

Op de tafel heb ik een houten schaal neergelegd met hierop een collectie van vazen, cactussen en kandelaren in verschillende hoogtes. Wel hebben ze allemaal dezelfde tinten zodat er een eenheid ontstaat. Het clusteren of groeperen van producten staat altijd heel stijlvol. Voor een extra speels effect heb ik nog wat decoratie op de tafel neergezet. En ook hier werk ik weer met lagen. Daarom een houten broodplank als eerste laag oftewel als onderbord, met hierop een dinnerbord in de kleur oranje en hier bovenop weer een lichter ontbijtbord. Op deze manier ontstaat er balans in kleur, vorm en formaat. Ik heb wat inpakpapier gebruikt als placemat, uiteraard voor eenmalig gebruik ;)

Shop de stijl : Omg Chair Zuiver (right), Leather stool, other chairs by Woonexpress, Leather lamp Puik-art, Candles by Dille & Kamille, Carafe and glass by PuikArt, black matt cutlery

Rustic styling white round table ©BintiHome

Ronde tafel met stoere oranje accenten ©BintiHome

Ronde tafel met stoere oranje accenten ©BintiHome

***

Ronde tafel met 50tinten groen ©BintiHome

Styling 3 : Ronde tafel met 50tinten groen

Deze laatste ronde tafel stylde ik met 50tinten groen. Naja, het zal iets minder zijn maar de woordspeling is wel leuk ;). Ik hou heel erg van groen en dit is misschien ook wel mijn favoriete set. De groentint van de wand is de basis en zorgt voor een mooie achtergrond. Wat je heel goed ziet met de kleur groen is dat je dit perfect kan combineren met elkaar, zo koos ik voor mosgroen, emeraldgroen maar ook olijfgroen en lichtgroen. Alles kan en staat ook mooi bij elkaar! Wel her en der wat accenten wit en kurk voor een contrast.

All Chairs via Woonexpres, Wooden chair (front) by Dille & Kamille, green carafe by House Doctor, dried flowers by Dille & Kamille.

Ronde tafel met 50tinten groen ©BintiHome

3 styles for the diningroom with a round white table ©BintiHome-17

Ronde tafel met 50tinten groen ©BintiHome

Ik hoop dat je geinspireerd bent geraakt door deze drie styling mogelijkheden met de ronde tafel. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, deel jouw favoriet hieronder in de comments. Ik ben benieuwd!

Wil je meer inspiratie op doen ? :

Misschien kan ik de styling en fotografie verzorgen voor jouw merk of bedrijf? Klik op bovenstaande link om te zien wat voor projecten ik heb gerealiseerd en wat ik voor jou kan betekenen.

Al vier jaar doe ik de styling en fotografie voor Stek Magazine. Een online magazine over interieur, design en lifestyle. Het blijft een ontzettend inspirerende klus om te doen. Klik op bovenstaande link om een overzicht te zien van de shoots die ik voor Stek heb gerealiseerd.

Bewaren