Restyling project | een nieuwe inrichting voor de slaapkamer

Slaapkamer restyling Auping Slaapkamer restyling Auping blog ©BintiHome

Wat heb ik heerlijk geslapen vannacht in mijn nieuwe slaapkamer. In mijn huis heb ik twee slaapkamers en tot gisteren sliep ik in de kamer met uitzicht op de Vaart. De andere kamer wordt gebruikt als logeerkamer. Totdat ik gisteren de logeerkamer eens wilde restylen tot een gezellige slaapkamer.. en dat werd zo leuk dat ik er meteen maar mijn eigen slaapkamer van heb gemaakt, verhuizen maar!

Logeerkamer

Mijn huis heeft twee slaapkamers, beiden ruim, met een oude witte houten vloer, hoge schuine plafonds met balken en mooi lichtinval. Toen ik hier vorig jaar kwam wonen had ik meteen een voorkeur om van de voorste, en kleinere kamer, mijn slaapkamer te maken. Waarom ik voor de kleinere kamer koos? Gevoel.. Ik vond het uitzicht op de Vaart erg fijn en had meteen een fijn gevoel bij deze kamer. De andere kamer werd automatisch gebruikt als logeerkamer. Hier kwam niet meer in te staan dan een tweepersoonsbed, wat kasten en een spiegel.

Restyling slaapkamer

Mijn eigen slaapkamer had ik redelijk basic maar sfeervol ingericht met het bedsprei uit Marrakech als echte eyecatcher. De open kledingrekken geven een duidelijk overzicht en voegen kleur toe aan de kamer. Gisteren kreeg ik een ingeving om ook de logeerkamer wat gezelliger te maken.

Styling van de slaapkamer

Het prachtige Fragment dekbedovertrek van Auping was het uitgangspunt. Het dekbed heeft een mooie grafische print en een prachtig kleurverloop in mijn favoriete kleur geel. Het dekbed springt er, in deze lichte en witte kamer, echt mooi uit.  Ik had in mijn vorige slaapkamer eigenlijk altijd een wit dekbedovertrek op het bed liggen in combinatie met het gele sprei uit Marokko. Maar verandering is ook fijn, vandaar dat ik heb gekozen voor dit vrolijke en frisse dekbedovertrek wat ik straks misschien ook als sprei kan gebruiken in combinatie met een wit dekbedovertrek. De gele kleur uit dit dekbedovertrek zorgt voor warmte en een sfeervolle uitstraling van deze logeerkamer mijn nieuwe slaapkamer!

Slaapkamer restyling Auping blog ©BintiHome

Hoe krijg je balans in een ruimte?

Kleur in een ruimte zorgt voor een sfeervol geheel. Ik vind het altijd belangrijk om een balans te creëren. Een balans ontstaat door de juiste combinatie van kleur en materiaal en dit op meerdere plekken in de ruimte terug te laten komen. Zo heb ik voor deze slaapkamer gekozen voor de kleuren (oker)geel, wit,warm oranje/terra en een klein beetje grijs in combinatie met hout en planten. Door deze kleuren en materialen op verschillende plekken terug te laten komen, zowel in meubels als in de accessoires ontstaat er duidelijk een balans, het gevoel dat de sfeer in een ruimte klopt. In deze kamer kan de achterwand ( bij de deur ) nog in een lichte camel kleur geverfd worden voor extra warmte. Voor nu vind ik het wit lekker fris, misschien dat ik dat in de winter wel ga doen.

Slaapkamer restyling Auping blog ©BintiHome

De juiste meubels en accessoires kiezen voor de slaapkamer

Wat ik in deze kamer zo leuk vind is het witte Basiclabel Loet bankje bij het voeteinde van het bed. Dit zorgt voor een speelse uitstraling en is handig om zowel je kleding op te leggen, maar ook om op te zitten als je je schoenen aan wilt trekken. De twee houten Marokkaanse tafeltjes gebruik ik als nachtkastje/tafeltje. Hier staat wat decoratie op en een licht bamboe schaaltje waar ik mijn sieraden in leg voordat ik ga slapen. Naast het bed hangt een plantenhanger welke ik vorig jaar mee nam uit Valencia.

Slaapkamer restyling accessoires blog ©BintiHome

Daarnaast een handige rand naast mijn bed zorgt voor ruimte om wat decoratie op te plaatsen. Zo hing ik een houten box op waarvan ik de binnenkant heb geverfd in de kleur Caramel Fudge van Flexa. Het prachtige bewerkte bord komt uit Ibiza en heb ik hier in Nederland gekocht bij Ibiza Outdoor. De leuke klok van kurk genaamd Clork is van Puik-art en hier online verkrijgbaar. De glazen stolp/vitrine is van House Doctor maar helaas uit de collectie en de vaas liet ik maken in Egypte. Ook de leuke klem lamp is van House Doctor en te bestellen via Binti Home. Ik vind de mix van natuurlijke materialen erg mooi staan bij elkaar. Wat vind jij ervan?

Slaapkamer restyling Auping stylingblog ©BintiHome

Slaapkamer house doctor lamp restyling Auping stylingblog ©BintiHome

Wit bankje voor kleding

Ik gebruik het witte bankje om mijn kleding op te leggen. Op dit bankje ligt een heel fijn jasje van Sissyboy, een prachtige tas Ally bag Midi van leer van het merk O my bag o.a. gespot bij Hutspot in Amsterdam en de super fijne enkellaarsjes zijn van Mango en kocht ik in Mallorca. Zo zie je dat je kleding en accessoires heel gemakkelijk kan gebruiken in de styling van jouw slaapkamer.

Slaapkamer restyling bankje witte vloer ©BintiHome

Ally Bag Midi Eco camel Oh My Bag Amsterdam styling©BintiHome

Verhuizen maar!

Ik ben erg gelukkig met mijn nieuwe slaapkamer! Maar ik ben alleen nog niet klaar. De andere kant van de kamer is nog helemaal leeg. Alle kledingrekken uit mijn vorige slaapkamer ga ik toch ook weer in deze slaapkamer zetten. Ik vind het namelijk fijn om al mijn kleding bij elkaar te hebben. Maar dat zal volgend weekend worden, vandaag lekker van het weer genieten.

Ik ben erg benieuwd wat je van deze slaapkamer restyling vindt, laat vooral een berichtje achter dat vind ik altijd leuk om te lezen. Fijne zondag!

Slaapkamer restyling nachtkastjes ©BintiHome

Inmiddels wonen wij niet meer in dit huis en zijn we verhuisd naar een appartement in Hoofddorp. Ook hier ben ik weer met de slaapkamer aan de slag gegaan.

Meer inspiratie voor de slaapkamer?

Slaapkamer restyling Auping blog ©BintiHome

Slaapkamer Dekbed Fragment Auping blog ©BintiHome

Slaapkamer woonaccessoires restyling ©BintiHome

Restyling slaapkamer Auping ©BintiHome

Restyling slaapkamer Auping ©BintiHome

Restyling slaapkamer Auping tafeltjes als nachtkastje ©BintiHome

Slaapkamer inrichting Auping dekbed ©BintiHome

Slaapkamer inrichting bankje Auping dekbed ©BintiHome

Slaapkamer styling plantenhanger ©BintiHome

Slaapkamer inrichting Auping ©BintiHome

English translation : 
In my house I have two bedrooms and until yesterday my bedroom was the smaller one with the view over the canal. The other room I have used as a guest bedroom. Until yesterday… I did a restyling of this guest room with products from my webshop, beautiful Fragment bedcover from Auping in the colors ocher, terra, white and materials like wood and glass. I just love the result, it is so cozy. This makes me want to change my bedroom, so now this guest room is my bedroom, let’s move in! 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

– Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Auping

Bewaren

Bewaren

37 reacties

 1. Erg mooi gedaan! Krijg gelijk zin om mijn eigen slaapkamer ook een fijne restyling te geven.

 2. Wauww mooi! Je bent zo goed in wat je doet, love it!

 3. Wat heb je toch een prachtig huis! En de restyling is erg mooi geworden, heerlijk al dat wit en licht met geweldige kleurrijke details. Top!

 4. Wauw, prachtig. Zou willen dat ik zoveel mooie spulletjes had om ‘ff’ mijn kamer in te richten.

 5. Wauw prachtig!

 6. I don’t understand a word, but I though follow your blog because I adore your style! This bedroom looks just too gorgeous! So many beautiful details, very harmonic and although kind of simple! I’m in love with it ♥

  • Thank you Sousou. So nice to read that you’re following my blog. Thank you for the sweet words. I will try my best to do a short translation in English at every blogpost now. And I also installed the Google translator application. it’s not with really good grammar but then you know where I am talking about :) Love to see you back here.

 7. Wauw heel erg mooi!

 8. Sandra Broekhuis

  Vind het prachtig geworden! Zo’n fijne warme sfeer gecombineerd met het frisse wit op de muren! Alles klopt in deze kamer… Zucht als ik jouw mooie foto’s zie wil ik ineens alles omgooien in huis maar weet dat het nooit zo mooi als bij jou zal worden!

  • Dankjewel Sandra, wat een lieve woorden en complimenten. Ik denk dat het altijd goed is om een balans te creëren in kleur en materiaal… hierdoor wordt het één geheel en krijgt de ruimte een sfeer die klopt. Dit kan met alle kleuren en materialen, als de balans er maar is!

 9. Super mooi! Het dekbed is echt heel gaaf en op het houten wandbord ben ik al tijden verliefd. Mocht je weer van slaapkamer wisselen, dan worden je gasten vast heel blij van deze logeerplek. Geniet ervan!

 10. Hiiii lieve Souraya,

  Wat is het superrrr moooi geworde

 11. I’m following many interior designers on instagram and it’s always easy to tell that the room was designed by you even before seeing who posted the photo. so, your style follows a clear line and I fell in love with many of your postst. It’s a pity there is not more in english.

  • Thank you Raffael for your kind words! I will try my best to do a short translation in English at every blogpost now. And I also installed the Google translator application. it’s not with really good grammar but then you know where I am talking about :) Love to see you back here.

 12. Wauw wat is het een mooie slaapkamer geworden, ik snap dat het nu jou ‘eigen’ slaapkamer wordt.

 13. De restyling is meer dan geslaagd! Ik zou zeggen je mag de onze ook eens komen doen.
  Doe zo voort, het is heerlijk om jou blog te lezen.

 14. Wat een prachtig dekbedovertrek en èchte Binti styling, Souraya! Kan me helemaal voorstellen dat je hier meteen wilt slapen. En als het dekbedovertrek zo zacht is als alle andere Auping overtrekken, dan wordt opstaan (voor jou of je gasten) nog lastig ;)

  • Dankjewel Judith, wat lief ‘binti styling’. Ik slaap hier inderdaad heerlijk! De slaapkamer voor de gasten geef ik nu gewoon binnenkort ook een restyling ;) want ik blijf voorlopig hier slapen haha

 15. Pingback: Interieurinspiratie | Styling van de badkamer | Binti Home Blog

 16. Wauw, zó mooi geworden!

 17. Pingback: Restyling van mijn hal met Van Gogh behang van BN Wallcoverings | Binti Home Blog

 18. Pingback: De trendkleur geel in je interieur | Binti Home Blog

 19. Pingback: Playful yellow bedroom inspiration | Binti Home Blog

 20. Hele gave slaapkamer! En over geel gesproken ook, wat een fijn dekbedovertrek! Van welk merk is die?

 21. Pingback: interieurblog | de kleur okergoud in je interieur - interieurblog

 22. Nice warm atmosphere. Everything is right in your room and I really love it. Very harmonic although simple. The beautiful duvet of Auping indeed so beautiful. My favorite color is yellow and have Auping Duvet Fragment-Yellow as well from ruwette.nl/auping. That was brighten my room and looks so beautiful. I love all your picture and thanks for sharing here.

 23. I took it was inspiring project that you ever had. I really love, like, admire your photo or picture, all of them so aesthetic and colourful. Yellow is the one of my favourite colour besides white and blue. Totally awesome!. ruwette.nl/matrassen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.