Restaurant Taberna1300 in dé hotspot LX factory in Lissabon

1300Taberna LX Factory LIssabon ©BintiHome

Ik moet bekennen dat mijn hart altijd een sprongetje maakt als het volgende gebeurd. Als ik ten eerste een super toffe plek ontdek. En als dan de ruimte ook nog helemaal leeg is ben ik gelukkig. Dit is namelijk het perfecte moment om deze plek te fotograferen. Dat gebeurde bij het fantastische 1300Taberna in Lissabon!

Restaurant 1300Taberna in Lissabon

Je zou denken dat je de sfeer van het restaurant veel beter kan vastleggen als het vol zit met mensen. Dat ziet er immers zo gezellig uit! Maar op een 1 of andere manier vind ik het toch prettiger om deze plekken te fotograferen zonder mensen. Met name omdat de focus dan vooral gaat naar het interieur en alles goed uit komt. Denk de mensen er maar even bij ;)

1300Taberna LX Factory LIssabon ©BintiHome

1300Taberna dus, een fantastisch restaurant met een Portugese kaart in een industriële ambiance. De chef-kok Nuno Barros bereidt vooral gerechten met nationale producten, seizoensgebonden ingrediënten. Ook werkt hij samen met kleine boeren voor duurzaamheid. Klinkt wel mooi toch?

En als je dan ziet dat dit restaurant ook nog eens gelegen is in dé hotspot van Lissabon, LX Factory, dan is dit sowieso een must visit!

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome-5

Industrieel interieur met Portugese accenten

Terwijl ik samen met mijn moeder over het terrein van LX Factory liep werd ik continue geprikkeld door alle gave conceptstores en sfeervol ingerichte restaurants. Ik moet zeggen dat ik echt een zwak heb hiervoor en ik eerlijk gezegd ook vaak het restaurant uitkies op het interieur en de sfeer. Vervolgens kijk ik pas naar de kaart. :) Datzelfde gebeurde dus met 1300Taberna.

Het interieur is in eerste opzicht niet direct mijn smaak door de zwarte gietvloer, vele donkere accenten en ook nog eens het gebruik van rood. Maar verschillende hoekjes in het restaurant vind ik wel weer erg mooi. Juist de Portugese accenten zoals de houten deuren, de stoffen en kitscherige fotolijsten maakt het een sfeervol geheel. Het is toch echt wel een industriële basis aangevuld met een eclectische mix.

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome-5

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome-5

Een grapje in het interieur mag best!

Mijn oog viel op een gegeven moment op dit hoekje hieronder. In elk restaurant of bedrijfsruimte moet natuurlijk een brandslang hangen. Vaak een doorn in het oog en je mag het natuurlijk ook niet afdekken. Daarom vind ik deze oplossing echt fantastisch. Ze hebben een mega grote sticker op de wand geplakt met een brandslang om het nog even extra te accentueren. En daarnaast hangen er twee rode emmertjes met de tekst ‘fire’. Ik vind dit een hele creatieve en grappige oplossing. Wat een grapje in het interieur mag best!

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome

Taberna1300 LX Factory LIssabon ©BintiHome-5

1300Taberna LX Factory LIssabon ©BintiHome

Wat vind jij van dit restaurant? Ik ben benieuwd!

Wil jij nou ook een bezoekje brengen aan 1300Taberna? Dit kan de hele week, behalve op maandag. En je vind het restaurant op ( hoe toepasselijk) de 1300 Taberna, Lx Factory in Lissabon. Veel plezier!

1300Taberna LX Factory LIssabon ©BintiHome

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor jouw stedentrip naar Lissabon? Bekijk dan ook zeker mijn andere blogs :
* Ontbijten bij WISH op LX Factory
* Overnachten in Way to Stay Lissabon

Fotografie 1300Taberna: Souraya Hassan, Binti Home

 

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.