Het is bijna zover, de Ramadan begint over een week en daarom deel ik graag wat Ramadan tafel decoratie tips met je! Ramadan 2020 is anders dan de voorgaande jaren omdat we dit jaar Ramadan echt thuis zullen doorbrengen, Iftar met elkaar als gezin verbreken in plaats van naar familie en vrienden te gaan. Daarom ga ik de komende tijd meer inspiratie delen om sfeervolle tafelstyling en gezellige hoekjes te maken in huis. Voor de Ramadan, maar uiteraard voor elk andere gelegenheid.

Ramadan tafel decoratie tips

Ik vind het decoreren van een eettafel ontzettend leuk om te doen. Omdat je op een relatief klein oppervlakte steeds weer een andere sfeer kan creëren. De styling van jouw Ramadan tafel hoeft echt niet elke dag helemaal anders te zijn, ik wil laten zien dat je met een aantal kleine veranderingen al een andere sfeer creëert.

Mijn favoriet voor de tafel styling is de combinatie van Scandinavische en oosterse elementen. Dit weerspiegelt ook wel mijn persoonlijke stijl geïnspireerd op mijn culturele achtergrond. Je ziet deze culturele mix eigenlijk in al mijn styling terug. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer invloeden uit het Midden-Oosten/Oosten terug komen in de ontwerpen van de meest uiteenlopende merken. Ja daar word ik natuurlijk blij van!

Musthaves voor een gezellige tafel

Er zijn dus een aantal sfeermakers die niet mogen ontbreken op jouw tafel. Denk aan een tafelkleed of placemats, servetten ( liefst linnen of katoen voor een luxe uitstraling), kandelaars (en met de Ramadan mag de lantaarn/fanous natuurlijk niet ontbreken), een vaas met bloemen en grotere objecten zoals een schaal, een etagère of grote kom.

Deze bovenstaande items kunnen de sfeer van jouw eettafel veranderen. Werk hierbij met een kleurenpalet. Voor deze ramadan tafel decoratie styling heb ik gewerkt met tinten roze, terra, offwhite en een accent goud. Dat terra roze is echt een geweldige trendkleur, ik schreef hier eerder al een blog over. Maar je kan dit dus in elk kleurenpalet uitvoeren. Volgende week deel ik ook een tafel styling met mint groen ;)

Shop de stijl

Het leukste vind ik om te shoppen bij verschillende winkels. Bij deze de shop de stijl van deze Ramadan tafel decoratie styling:

Meer inspiratie opdoen voor Ramadan decoratie in huis?

Dit blog bericht bevat een paar affiliate links.