Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome

Het is ramadan en daarom ben ik met deze ramadan DIY aan de slag gegaan voor een sfeervolle wand.

Ramadan DIY

In de vorige blogpost deelde ik al een tip voor ramadan decoratie op de eettafel. Maar naast de decoratie op de tafel leek het mij ook leuk om iets op de wand te doen. Op Pinterest kwam ik mooie inspiratie tegen met een wand vol papieren waaiers. Het leek mij daarom leuk om dit in mijn ramadan DIY te gebruiken samen met een zelfgemaakte slinger.

Ramadan DIY styling wanddecoratie ramadan slinger van papier©BintiHome
Ramadan DIY en ramadan slinger van hout
Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome

Video DIY

In deze video deel ik mijn ramadan DIY van het begin tot eind. Ik ga samen met Younes en mijn moeder (budget) shoppen en maak een start met de slinger bij mijn moeder thuis. Vervolgens deel ik styling tips voor de tafelstyling én ga ik aan de slag met de wanddecoratie. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van deze video vindt!

Abonneer je gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen!

Zelf aan de slag

Wat ik zo leuk vind aan deze ramadan diy is dat hij makkelijk te realiseren is. Wel is het goed om echt ruimte te maken hiervoor op de plek waar je de decoratie wilt gaan ophangen. Zo had ik nog wat ‘oude’ elementen eerst gelaten zoals het was, denk aan de Arabische hanger (links) en de hoge plant. Maar in de video zie je dat het dan toch nog wat te druk is. Daarom ben ik de dag erna nog verder gegaan met de make over en heb ik wat dingen weg gehaald. Zo gaat echt alle aandacht naar de wand met de ramadan decoratie.

Ramadan DIY styling wanddecoratie papieren waaiers en papieren ramadan slinger ©BintiHome-10

Voor de papieren ramadan slinger heb ik a4 karton gebruikt in de kleur mintgroen. De letters heb ik gemaakt van palmbomen behang. Zo komt de botanische sfeer ook terug in deze slinger. Een touw in de kleur mintgroen maakt het helemaal af. Ik ben begonnen met het bevestigen van de papieren waaiers op de muur met ( je gelooft het niet)… punaises. Maar je kan uiteraard kiezen voor tesa hangers die blijven plakken of toch kleine spijkertjes.

Voor de wand met papieren waaiers is het belangrijk dat er een goede verdeling is tussen de grote en kleine waaiers en de gouden en witte variant. Omdat ik het subtiel wilde houden heb ik gekozen voor meer witte waaiers en drie gouden waaiers als accent. Vervolgens heb ik de zelfgemaakte papieren slinger eroverheen gehangen. In de bovenstaande video zie je hoe ik de ramadan slinger heb gemaakt in stappen. Zo kan jij zelf ook aan de slag!

Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome-2
Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome-8
Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome-4

Shop the look

Uiteraard weer een shop the look zodat jij weet waar je alles kan shoppen :

  • Papier voor slinger – Pippoos hobbywinkel
  • Behang voor letters – Graham and Brown
  • Papieren waaiers – Partydeco.nl
  • Houten Ramadan slinger – Habibi arabic shop
  • Lantaarns – Action en Kwantum
  • Dienblad – Wownbybintihome bij Kwantum

Ik ben erg benieuwd of jij ook thuis aan de slag bent gegaan met ramadan styling? En zo,ja hoe heb je dat gedaan? Fijne dag!

Ramadan DIY styling wanddecoratie ©BintiHome-6

styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home