Ramadan decoratie stylingtips op tafel

Ramadan Kareem! In deze blog deel ik wat leuke ramadan decoratie tips voor op tafel.

Ramadan decoratie

Ik ben opgegroeid met twee culturen en verschillende tradities. Door mijn half Nederlandse en half Egyptische achtergrond heb ik zowel een Nederlandse familie als een Egyptische familie. Ik heb dit altijd als een verrijking gezien want ik vierde zowel Kerst, Pasen maar ook deed ik mee aan de ramadan en vierden we het Offerfeest. Het is zo mooi om te zien dat dit zo goed samengaat en dat ik zoveel heb geleerd van mijn beiden families. Ik ben dankbaar dat ik zo heb mogen opgroeien!

Het lijkt mij dan ook heel mooi om deze tradities ook aan Younes mee te geven. Zo decoreerde ik afgelopen december nog ons huis in kerstsferen maar lijkt het mij nu leuk om met ramadan decoratie aan de slag te gaan. Hoe leuk is het als Younes kan opgroeien met elementen van beiden culturen?

Ramadan decoratie op tafel

Vorig jaar deelde ik styling tips voor de Suikerfeest tafel. Uiteraard kan je de tafel ook zo gezellig dekken tijdens de ramadan of een andere feestelijke gelegenheid. Voor nu leek het mij leuk om iets om tafel te zetten wat de hele ramadan kan blijven staan.

Ik heb mijn eigen ontworpen dienblad ( verkrijgbaar bij Kwantum) als uitgangspunt gebruikt. Ik wilde graag een mix van lantaarns neerzetten geïnspireerd op de fanous. Een fanous is een lantaarn die je eigenlijk overal in de straten van Egypte ziet hangen maar ook bij de huizen. Zo hangt er in ons huis in Egypte een hele grote kleurrijke variant bij de voordeur. Het wordt ook wel de ramadan fanous genoemd. Wist je dat ze zelfs al in de tijd van de farao’s gebruikt werd? Als je de fanous ziet denk je meteen aan de gezelligheid en warmte van ramadan.

De volgende keer als ik in Egypte ben neem ik er een paar mee voor in ons huis hier in Nederland ;). Maar voor nu liet ik mij door de fanous inspireren en heb ik wat lantaarns geshopt voor de ramadan decoratie op de tafel.

Fanous / Lantaarn shoppen

De lantaarns die ik gebruikte voor de ramadan decoratie op onze tafel shopte ik dit weekend lekker low budget bij Action en Kwantum. Ook is het tuincentrum de perfecte plek om lantaarns te shoppen. Maar ook online kan je de mooiste lantaarns voor de ramadan decoratie vinden. Ik zocht er een paar bij elkaar voor jou. Ik wil heel graag nog zo’n mooie Arabische lantaarn met bewerkte raampjes. Welke stijl is jouw favoriet? Een meer Arabische lantaarn of juist een moderne variant?

  1. Lantaarn Marrakech € 9,99 – Xenos
  2. Alyx messing lantaarn €49 – Made.com
  3. Marokkaanse lantaarn Abia € 69,99 – Safaary
  4. Gouden Arabische hanglamp € 69,95 – Merel in Wonderland
  5. Lantaarn oriental Marokko € 79,95 – Noamay
  6. Glass brass lantaarn €39,95 – Madam Stolz

Naast de lantaarns heb ik ook een halve maan spiegel op het dienblad gelegd, een symbool uit de Islam. En natuurlijk dadels in een schaaltje ( mijn eigen ontworpen #wownbybintihome kandelaar). Met dadels verbreek je namelijk het vasten. Ik ben heel erg blij met deze ramadan decoratie op onze tafel. Wat vind jij ervan?

Ik ben op dit moment nog bezig met een super leuke ramadan DIY voor in huis. Hier maak ik ook een video van, dus stay tuned. Met een paar daagjes nog een leuke styling tip online.

Fijne avond!