Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Planten, vintage én brass accenten shoppen? Dat klinkt toch echt fantastisch?! Een tijd geleden bezocht ik de stad Brussel samen met mijn moeder en kwam daar in de Hoogstraat deze fantastische conceptstore tegen, genaamd Brut.

Plantenwinkel Brut in Brussel

Het allerleukste van een citytrip vind ik toch wel het rondwandelen door de straten. Ik zoek vaak een paar hotspots uit van te voren via blogs of andere sites en neem dit als leidraad. Vervolgens laat ik mij gewoon leiden door wat ik zie op straat en vaak kom je dan bij de meest leuke winkeltjes uit! Zo ook deze plantenwinkel Brut in de hoofdstraat in Brussel. De winkel staat vol met planten, overal waar je kijkt vind je verschillende exemplaren. Van exotische planten tot schattige cactussen, vele hangplanten en mooie vetplanten. Je begrijpt wel dat ik op dat moment mijn auto meteen wilde inladen. Maar aangezien we met de trein waren, ging dat niet zo makkelijk ;). Helaas mijn camera niet bij mij ( serieus? op een stedentrip…?) maar toch wat snapshots kunnen maken met de telefoon om dit met jullie te delen.

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Vintage meubelen shoppen

Ik weet niet precies waar het aan ligt. Maar planten in combinatie met vintage doet het zo goed! Vind je ook niet? Op een één of andere manier versterkt het elkaar en ontstaat er een warme bohemian sfeer. Wellicht dat dit komt door de natuurlijke uitstraling van het hout en riet. Ik vind planten iets magisch hebben, ik vind het ook altijd een heel leuk cadeau om te geven!

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Planten inspiratie

Als je inspiratie op wil doen voor planten in huis kan je zeker eens een kijkje nemen bij Brut tijdens jouw stedentrip naar Brussel. Maar ook in ons eigen land zitten een aantal fantastische plantenwinkels. Zo schreef ik al eerder over de conceptstore Wildernis in Amsterdam. Die foto’s van de winkel worden veel via Pinterest gedeeld, super leuk om te zien. Ook heb ik een categorie toegevoegd aan mijn blog : Stylingtips met planten in huis. Jawel hier deel ik alle foto’s vanuit mijn eigen huis en fotoshoots op het gebied van styling met planten. Wat is jouw favoriete plant voor in huis?

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Groen wonen plantenwinkel vintage Brussel ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home Blog