Styling en fotografie workshop Instagram voor jouw bedrijf Binti Home - foto door Esther Steenvoorden
Foto door Esther Steenvoorden

Personal branding, heb je ook het gevoel dat je hiermee aan de slag wil gaan voor jouw winkel of webshop? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Online zichtbaarheid is ontzettend belangrijk in deze tijd. Er zijn heel veel (web)winkels op het gebied van interieur en lifestyle. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw eigen unieke stijl laat zien? Dat je jezelf kan onderscheiden van andere (web)winkels die wellicht dezelfde merken aanbieden.

Personal branding = jouw gezicht

Mijn antwoord daarop is: personal branding. Ga aan de slag met jouw eigen beeldstijl voor jouw merk. Dit doe je door jouw bedrijf een gezicht te geven, jouw gezicht. Hoe persoonlijker, hoe beter. Mensen kopen vaak op emotie. Denk er maar over na, koop je sneller bij een grote ‘anonieme’ shop of bij die vrouw die je op Instagram volgt die haar producten zo mooi decoreert in haar huis?

Ik geloof erin dat het goed is om dus het gezicht te zijn van jouw merk, van jouw bedrijf en van jouw (web)winkel. Natuurlijk hoef je niet heel je leven online te delen, je kan je vooral focussen op jouw (werk) leven en inspiratie. Je deelt wat je mooi vindt, je deelt tips hoe je bepaalde producten kan toepassen in huis en je hebt interactie met jouw volgers en (potentiële) klanten. Het gevolg? Personal branding zorgt ervoor dat mensen bij jou kopen.

Moodboard stijl Binti Home Shop ©BintiHome_

Styling en fotografie

Ik deelde op mijn blog al eerder een aantal artikelen met tips voor jou als ondernemer om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Jarenlang heb ik een online shop gehad waarin ik verschillende producten verkocht, denk aan o.a. House Doctor, Zenza maar ook Malagoon en Fest Amsterdam. Stuk voor stuk prachtige merken maar wel bij meerdere (web)winkels te vinden.

Hoe zorg je er nou voor dat je toch een unieke mix laat zien? Hoe zorg je ervoor dat mensen graag in jouw winkel komen shoppen? Mijn antwoord is: styling en fotografie!

Binti Home Shop plaids Malagoon ©BintiHome

Gratis webinar bij Orderchamp

Ik wil jou graag alles vertellen over hoe je dit aanpakt, hoe je aan de slag kan gaan met styling en fotografie én hoe jouw eigen persoonlijke branding creëert. En dat ga ik doen op zondag 2 augustus. Dan geef ik namelijk een gratis online webinar over (brand) styling tijdens de Digital fair van Orderchamp.

Orderchamp is een online inkoopplatform waar je als retailer heel veel mooie merken kan shoppen. Een prachtig verlengstuk van de ‘traditionele’ inkoopmogelijkheden die we al jaren gewend zijn tijdens beurzen maar ook inkoopcentra. Ik vind Orderchamp echt een fantastisch goeie zet omdat je op deze manier als (online) winkel een prachtige collectie bij elkaar kan shoppen vanuit huis.

En nu organiseert Orderchamp dus een inspirerende Digital fair waarbij je je drie dagen (2 t/m 5 augustus) lang volop kan laten inspireren door presentaties van merken, gastsprekers en retail experts. En ik ben daar één van! :)

Meld je nu gratis aan voor dit online webinar en laat je 45 minuten lang door mij inspireren op het gebied van interieurstyling én brandstyling voor jouw merk. Je kan daarnaast vragen stellen én het webinar later nog eens terug kijken. Uiteraard deel ik hem ook hier in deze blog.

Ik zou het super leuk vinden als ik je daar volgende week zie! Laat je het even weten als je erbij bent? Tot dan!