Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Het perfecte vloerkleed kiezen voor de woonkamer. Hoe pak je dat precies aan?

Het perfecte vloerkleed kiezen

Het perfecte vloerkleed kiezen, hoe pak je dat precies aan? Allereerst heeft het alles te maken dat een vloerkleed goed past in de ruimte. Zo kan een vloerkleed in de ene ruimte prachtig staan maar in een andere ruimte niet. Zo ben ik al een paar jaar weg van mijn ‘oker gele’ kelim, alleen past hij gewoon niet zo mooi op deze visgraatvloer. Daarom heb ik dat vloerkleed een plekje gegeven in de slaapkamer.

In de woonkamer lag dus nog geen nieuw vloerkleed en daar moest echt verandering in komen. Ik vind dat een kleed echt een onmisbaar item is in de zithoek, het maakt de ruimte helemaal af. Zo zie je op de foto hieronder de voor situatie van de zithoek. Ik was uiteraard al erg blij met de ruimte maar toch ontbrak voor mijn gevoel het kleed. Daarom ging ik een kijkje nemen bij Rozenkelim.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Rozenkelim : Kelim of een Beni Ouarain?

Ik ben al vaker bij Rozenkelim geweest voor interieurprojecten. Zo heb ik eerder een kleed van Rozenkelim toegepast in het interieurontwerp in Haarlem. Maar ook mocht ik een ander fantastisch kelim gebruiken voor een fotoshoot. De kelims zijn in de meest uiteenlopende kleuren en formaten te krijgen waardoor er voor ieder interieur wel wat tussen zit. Naast kelims kan je hier ook een prachtige collectie Berbers vinden, oftewel Beni Ouarain. Echt een interieurtrend op het moment. Je kan ze nieuw kopen maar ik vind ze het allermooiste als ze al wat ouder zijn.

Ik ging dus langs bij Rozenkelim en nam in totaal 3 kelims en 3 berbers mee naar huis om dit uit te proberen. Dat is namelijk meteen een tip die ik graag met jullie deel. Het is erg lastig om het perfecte vloerkleed te kiezen in de winkel. Het is veel beter om het vloerkleed in je eigen woning te zien. Zo zie je namelijk meteen of het vloerkleed qua formaat goed past maar ook of de kleuren goed aansluiten bij de rest van de ruimte. Ik ging dus aan de slag met de 6 vloerkleden.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Video : Het perfecte vloerkleed gevonden?

In deze nieuwe video neem ik je mee naar Rozenkelim terwijl ik de vloerkleden uitzoek. Ook probeer ik alle vloerkleden bij mij thuis uit. Wat is dat gaaf om te zien hoe de vloerkleden ieder weer een andere uitstraling geven. Uiteindelijk heb ik één van deze zes vloerkleden gehouden. Dit is voor mij hét perfecte vloerkleed. Ben jij benieuwd welke Kelim of Beni Ouarain dat is geworden? Kijk dan gauw de video!

Berber of Kelim?

Ik ben erg benieuwd welk vloerkleed jouw favoriet is en hoe jij het kleed zou toepassen in jouw eigen huis. Hieronder de vloerkleden nog een keer op een rijtje inclusief link. De vloerkleden zijn een uniek exemplaar dus mocht het vloerkleed niet meer aanwezig zijn dan is hij helaas uitverkocht. Maar in de grote collectie vloerkleden van Rozenkelim zit er vast ook iets voor jou bij. Succes met het perfecte vloerkleed kiezen!

Vloerkleed 1

Deze Beni Ouarain is uniek en zo’n 40 jaar oud. Je shopt hem hier.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Vloerkleed 2

Deze kelim shop je hier.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Vloerkleed 3

Deze Beni Mguild lag ook in het Vtwonen huis op de Vtwonen & Designbeurs. Deze shop je hier.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Vloerkleed 4

Deze kelim is helaas uitverkocht.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome

Vloerkleed 5

Deze Beni Ouarain shop je in verschillende maten en patronen. Je shopt het vloerkleed hier.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome-5

Vloerkleed 6

Deze kelims zijn er in verschillende kleuren en formaten, je shopt jouw perfecte vloerkleed hier.

Rozenkelim Het perfecte vloerkleed kiezen beni ouarain of kelim? ©BintiHome-2

Ik ben uiteraard heel erg benieuwd wat je van deze blog vond en welk vloerkleed jouw favoriet is? Ik ben ontzettend blij met mijn keuze en je gaat uiteraard het vloerkleed nog vaker voorbij zien komen.

Meer inspiratie voor vloerkleden :

 

Styling, video en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home