LR Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-26

De babykamer, toch wel de ruimte in huis waar ik het meest trots ben op dit moment. Vooral omdat het echt een weerspiegeling is van ons gezin : kleurrijk, Scandinavische basis en oosterse styling. En op dat laatste wil ik in deze blogpost nog iets verder doorgaan. Want hoe richt je een oosterse babykamer in?

Oosterse babykamer styling

Zoals jullie weten ben ik half Nederlands half Egyptisch en komt mijn man uit Egypte. Ik hou van een persoonlijk interieur waarbij het interieur echt een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid. Dit is ook iets wat in al mijn ontwerpen het belangrijkste is. Het was daarom vanzelfsprekend dat ik Arabische styling wilde toepassen in de kamer van onze zoon Younes. Ik wilde graag een oosterse babykamer creëeren gecombineerd met Scandinavische elementen. Maar hoe pak je dat aan? Die Arabische accenten? En waar shop je de leukste items voor de babykamer?

Ik deel hieronder mijn 5 tips voor het inrichten van de babykamer in oosterse sferen én deel meteen waar de producten vandaan komen!

Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen de basis palmbomenbehang ©BintiHome

1. De basis van de babykamer

Voor mij heeft oosterse styling een link met Arabische elementen in de breedste zin van het woord en soms zelfs symbolische elementen. Je kan kiezen voor een iets meer bohemian stijl of juist gaan voor een echt 1001-nacht thema. Wij hebben gekozen voor een Scandinavische basis met oosterse accenten, dit past heel goed bij ons!

Het grootste item én meteen de basis voor het interieur van de babykamer is natuurlijk het behang. De kamelen én piramides zorgen voor een Egyptische oosterse touch. Het blijft bijzonder dat dit palmbomen behang speciaal voor ons is ontworpen door Creative Lab Amsterdam. En lucky you, jij kan hem ook bestellen! Het behang is een mooie basis van de kamer en geeft meteen een goede oosterse botanische sfeer. Het kleurgebruik van diverse groentinten, oker en camel is de basis voor de rest van de kamer. Ik heb deze kleuren verdeeld over de kleur op de muur, de meubels en accessoires.

Kleur op de muur is H9.09.69 van Flexa.

Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-24

2. Oosterse babykamer met gouden accenten

Wat echt niet mag ontbreken in een oosterse babykamer zijn toch wel gouden accenten. Dat zorgt voor mij meteen voor een oosterse of bohemian sfeer. Op verschillende plekken in de kamer zie je deze gouden accenten terugkomen. Denk aan de deurknopjes op de kast, maar ook het opbergrekje van H&M en de kapstok van palmbomen uit Marrakech. Maar ook komt het goud terug in de lamp van Zenza, mijn #wownbybintihome tafellamp en diverse opbergbakjes. Het wandrekje heeft weer een antiek gouden look. Belangrijk is dat je de gouden accenten goed verdeeld over de ruimte zodat het geen overkill wordt. Tenzij je juist voor een beetje kitsch wilt gaan ;).

Gouden accenten Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-3

3. Arabische accenten in de oosterse babykamer

Met mijn half Egyptische roots raak ik erg geïnspireerd door Egypte en ik wilde dan ook graag elementen terug laten komen. Denk daarbij aan palmbomen maar ook zeker kamelen. Her en der zie je dan ook kameeltjes staan in de kamer in vorm van beeldjes, knuffeltje of op het behang. Oh en dat truitje kon ik natuurlijk ook niet laten hangen. Dieren en elementen uit de natuur lenen zich perfect voor het decoreren van de babykamer. Naast het feit dat het super sfeervol staat heeft het ook een educatieve waarde. Ik kan niet wachten om met Younes een speurtocht te doen naar de kamelen in zijn kamer.

Het hemeltje boven het bed heeft ook een oosterse uitstraling, onder andere door de kwastjes eraan. Dit hemeltje maakt het Sebra bedje helemaal af en zorgt echt voor die 1001 nacht sfeer in de kamer.

Van een Instagram vriendin kregen we de naam van Younes in het Arabisch uitgevoerd in houten letters. Ik vind dit zo tof! We hebben zijn naam ook nog in de Engelse letters, even bedenken waar we die gaan ophangen. Deze lasercut letters geven echt een oosterse touch. Het leuke is dat Younes ernaar bleef staren toen we ze net hadden opgehangen.

Arabische houtletters Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-23
Younes zijn naam in Arabisch schrift uitgevoerd in hout.
Hemeltje Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-13
Hemeltje van Konges Sjlod via Lidor.nl
Kameeltjes thema LR Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-6
Kameeltjes speelgoed, knuffels en beeldjes. Nu maar hopen dat Younes kamelen ook leuk gaat vinden ;).
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-8

4. Oosterse merken vanuit Nederland en buitenland

In deze oosterse babykamer is het natuurlijk mooi om ook echt met merken te werken uit het Midden-Oosten. Of in dit geval, ook Nederlandse bedrijven die hun producten in het Midden-Oosten laten maken. Denk aan de prachtige koperen lampen van Zenza uit Egypte. Deze Filisky lamp stond al een tijdje op mijn wishlist en ik ben er super blij mee. Er ontstaat een prachtig schaduwspel op het plafond en de wanden ‘s avonds.

Daarnaast ligt er onder het bedje een kelim van From Turkey with love. Uiteraard heeft zij kelims in allerlei (grote) formaten, maar dit maatje vond ik juist leuk voor de babykamer.

Hidjirah1438 is een online shop uit Turkije met de meest prachtige producten voor kinderen om mee te spelen en vrij van gevaarlijke stoffen. Wij kregen de prachtige houten blokken met Arabische letters cadeau.

Ook een super leuke shop is Camels and Co, prachtige producten uit Marokko! Zo kocht ik daar de brass maanslinger die aan de kast hangt. Dit staat zo mooi in combinatie met het mint groen.

Zenza oosterse gatenlamp Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-12
Hanglamp van Zenza zorgt voor een prachtig schaduwspel op de muren
Arabische blokletters Hidjra1438 Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen kelim sebra bedje ©BintiHome

5. Oosterse babykamer met persoonlijke elementen

Een babykamer is niet compleet zonder persoonlijke elementen. Zo heb ik mijn knuffels van vroeger neergezet, bijzonder om te zien hoe die in al die jaren nog mooi zijn gebleven. Echt een dierbare herinnering. Maar ook een pot van aardewerk uit Egypte. En natuurlijk zijn de gepersonaliseerde items heel erg leuk. Zie bijvoorbeeld het bordje met kameel en Younes zijn naam maar ook de geboorte herinneringskist van By Bineke met hierop het geboortekaartje van Younes.

Dit geboortekaartje is ontworpen door Creative Lab Amsterdam, herken je het Binti baby behang? De handlettering is gedaan door mijn lieve en getalenteerde vriendin Naomi van Studio Naokies.

Herinneringsbox geboortekaartje By Bineke Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-28
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-16
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen mint groene vintage kast ©BintiHome

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd of jij iets aan deze 5 tips hebt om een oosterse babykamer te creëren. Welke elementen vind jij het leukst om zelf ook toe te passen?

Meer inspiratie voor de babykamer? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home