Najaarstrends op Maison et Objet 2015 : Diepe kleuren, groen en brass

Maison et Objet Vissevasse prints trend 2015 ©BintiHome

Vorige week bezocht ik de beurs Maison et Objet in Parijs. Waar ik vorig jaar in één dag heen en weer ben gegaan met de Thalys besloot ik dit jaar alleen te gaan en een paar dagen. Even lekker erop uit!

Elke nacht ergens anders..
Donderdagavond vertrok ik met de Thalys naar Parijs waar ik verbleef in het prachtige Odyssey Hotel via Frankrijk.nl (deze website staat trouwens boordevol tips over Frankrijk), wat een luxe! Op vrijdag heb ik Maison et Objet bezocht om ’s avonds in een ander hotel te overnachten, Félicien, vlakbij de Eiffeltoren. Zaterdag en zondag heb ik rondgelopen in Parijs en weer veel nieuwe plekken ontdekt. Ik ga eigenlijk elk jaar naar Parijs en ik vind het leuk dat ik steeds weer nieuwe winkels, restaurants en wijkjes ontdek. Zaterdag op zondag sliep ik in een hostel The Generator, ook een fantastische plek. Binnenkort meer op mijn blog over deze overnachtingen.

Fotograferen in opdracht
Mijn bezoek aan deze gigantische beurs begon met het in opdracht fotograferen van de prachtige stand van Fest Amsterdam. Ik heb de stand al eerder gefotografeerd op ShowUp en ook toen de winkel net open was heb ik de foto’s gemaakt. Erg leuk dat zij mij dan nu ook weer vroegen voor deze stand én wat een geweldige stand. Maar liefst 5 meter hoog en vol met mooie producten. De bank in de nieuwe Hero stof van Kvadrat is een echte eyecatcher.

Najaarstrends Maison et Objet
De beurs Maison et Objet is ontzettend groot en het is dan ook goed om je een beetje voor te bereiden. Het is niet te doen om alles in één dag te zien, volgens mij moet je dan zeker drie dagen uittrekken. Vorige jaren was er altijd een hal met veelal nieuwe ontwerp en etnische merken, helaas hebben ze dit jaar het vloerplan omgegooid en werkten ze met andere thema’s. Wel vernieuwend maar hierdoor was het wel wat lastiger om de nieuwe ontwerpers uit het Midden Oosten en Azië te spotten. Dus ik besloot gewoon rond te lopen op mijn gevoel en al gauw viel mij bepaalde trends op. Groen is al een tijdje een trend maar dat wordt ook dit najaar weer doorgezet en dan vooral in combinatie met brass (gold). Ik hou van goud, en dan het liefst in matte variant. Daarnaast zag ik erg veel warme kleuren: veel tinten groen, donkerblauw en roodtinten in een vergrijsde warme uitvoering, prachtig! Ook de botanische trend zet zich voort.

Maison et Objet Paris najaartrend 2015 ©BintiHome_-2

Botanische trend
Bij binnenkomst van de beurs was deze Botanische trend al goed te zien. Stylist en trendwatcher Elizabeth Leriche heeft voor Atelier d’Art de France de trend Surname vertaald naar vier subtrends : stedelijke natuur, kostbare natuur, gelukzalige natuur en mysterieuze natuur. Deze nieuwe editie gaat over de pure creaties die gemaakt worden door vakmannen met liefde voor de natuur. Over de beurs was dan ook erg veel groen te zien, zowel in decoratie en aankleding van de stand als in prints van stoffen.

Maison et Objet trend 2015 ©BintiHome

 

Warme en diepe tinten rood, blauw en groen

Maison et Objet Gubi stand najaartrend 2015 ©BintiHome
Prachtige stand van Gubi

Maison et Objet Jurianne Matter trend 2015 ©Binti Home
Helemaal weg van de nieuwe bekers ‘Ode’ van Jurianne Matter

Maison et Objet Paris Fest Amsterdam 2015 ©BintiHome_
De Dunbar bank van Fest Amsterdam in de prachtige nieuwe Hero stof van Kvadrat

Maison et Objet trend 2015 ©BintiHome
Mooie opbergboxen van marmer van Louise Roe en een kast van groen marmer met gouden accessoires bij Gubi.

Maison et Objet Paris Louise Roe 2015 ©BintiHome
Prachtige diepe kleuren in de nieuwe textielcollectie van Louise Roe.


Zandtinten en contrasten 

 Maison et Objet Vissevasse prints trend 2015 ©BintiHome
Mooie prints van verschillende steden en landen door Vissevasse.

Maison et Objet Paris najaartrend 2015 ©BintiHome_
Warme kleuren gecombineerd met contrasten bij Kahler. // Ik ben helemaal weg van deze wandlamp van Anour in de stand van Louise Roe. 

 

Gelaagde materialen

Maison et Objet trend 2015 ©BintiHome
Deze lamp van Studio Kalff ken ik al een tijdje en blijft prachtig!

Maison et Objet Iitala Paris trend 2015 ©BintiHome
Prachtige nieuwe serie genaamd Kastehelmi, ontworpen door Oiva Toikka, voor Iitala.

Maison et Objet trend 2015 ©BintiHome
Een conceptueel ontwerp door ontwerpers Sayar & Garibeh.

It’s all about Brass!

Maison et Objet trend 2015 ©BintiHome_-19
Ik moet helaas even op zoek gaan naar de naam van dit prachtige ontwerpstudio uit Taiwan.

Maison et Objet Paris Hay Lup trend 2015 ©BintiHome
I am in love met de nieuwe wandvariant van de Lub van Hay!

Maison et Objet Paris trend 2015 ©BintiHome_-5
Mooie Bright moon lampen met een detail van Brass van het Scandinavische merk Nordic Tales

Maison et Objet Paris najaartrend 2015 ©BintiHome_-4
Ik ben helemaal weg van dit Franse merk ComingB // Ontwerpster Amanda Betz was geslecteerd door Danish Crafts Collection om haar lampen Colums te laten zien, mooi!

Maison et Objet Paris trend 2015 ©BintiHome
Deze twee lampen, de E27 wall light en de 90° wall light van het Deense merk Frama zouden perfect staan in mijn huis, zijn ze niet prachtig?

Verlichting
En zoals altijd fotografeer ik veel verlichting op een beurs. Verlichting in het interieur is ontzettend belangrijk en is een goede ondersteuning in het creëren van sfeer. Ook kan de lamp een echte eyecatcher zijn. Ik ben op dit moment bezig met het maken van een verlichtingsplan voor mijn huis, ik wil een aantal lampen veranderen en dat elke ruimte een mooie catcher heeft. Om te beginnen ga ik de LP lamp van House Doctor bij mijn tv ophangen.

De groen en brass trend komt zeker al terug in mijn interieur. Het donkerblauw en roodtinten vind ik prachtig maar sluit niet aan bij mijn interieur. De verschillende diepe groentinten daar en tegen zeker wel en ga ik dan ook terug laten komen in woonaccessoires en textiel. Verder kijk ik niet heel veel naar trends, ik doe vooral wat natuurlijk aanvoelt en wat ik mooi vind. Zo ook met het brass dat al een favoriet materiaal is, ik heb al aardig wat items meegenomen uit Egypte, maar nu kan ik ook bij mijn favoriete merken gaan shoppen.

En jij? Kijk jij naar trends?

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home

2 reacties

  1. Pingback: Een inspirerende mix tussen India en Parijs in de ontwerpen van Jamini | Binti Home Blog

  2. Pingback: Modern style with authentic oriental influences -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.