modern eclectische woonstijl ©BintiHome

Een modern eclectische woonstijl waar je je persoonlijkheid goed terug kan laten zien. Hoe je dit doet lees je hier!

Modern eclectische woonstijl

Een eclectisch interieur is een mix van stijlen en is, ondanks de verschillende producten, toch in balans. Het leuke aan deze woonstijl is dat je dit helemaal zelf kan invullen, mix en match alle producten die jij mooi vindt. Wel wordt er vaak vanuit een moderne, landelijke of industriële basis gewerkt. Hier wordt dan een mix van producten en kleuren aan toegevoegd. Zo ontstaat een modern eclectische woonstijl. Vaak zie je ook invloeden van verschillende landen terug. Juist het neerzetten van persoonlijke vondsten van de reizen die je hebt gemaakt is een mooie manier om de stijl compleet te maken. De modern eclectische woonstijl zie je ook terug in dit huis van André en Lydia waarvan ik alweer een lange tijd geleden een binnenkijker heb gemaakt. Ik heb al eerder de keuken laten zien op mijn blog.

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome-2

Zithoek in de woonkamer

Wat zo fijn is aan deze zithoek is dat de bank midden in de ruimte staat. Vaak wordt de bank toch tegen de muur aan geschoven omdat dat ‘zo hoort’. Maar als je de ruimte hebt, plaats dan de bank midden van de kamer om zo een aparte zithoek te creëren. Ik heb dit met mijn zithoek ook gedaan en het breekt de ruimte op een sfeervolle manier. Daarnaast ontstaat er diepte in het interieur en krijg je zo verschillende fijne plekken om je terug te kunnen trekken. Het huis van Andre en Lydia heeft een mooie lichte basis. De wanden zijn gebroken wit en op de vloer ligt een licht vergrijsde laminaatvloer. De lichte lounge bank is een heerlijke plek om te relaxen en staat ook mooi op deze plek.

Bij de bank ligt een kleed van verschillende vlakken koeienhuid. Dit zorgt samen met de strakke maar super gave Xraydio tafel van Diesel door Moroso voor een stoere uitstraling. Dit stoere element komt ook terug in de zwarte bakken naast de bank waar de elpees in bewaard worden. En ook de Torch lamp van Established and Sons. De covers van de elpees zijn ook echt een decoratief aspect, Lydia heeft daarom de elpees als een soort schilderijtjes op een wandplank geplaatst, een super leuk styling idee! Al met al een perfecte inspiratie voor modern eclectische woonstijl.

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome-4

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome-9

Kleurenpalet van donkerblauw, okergeel en grafische prints

De grafische prints geven deze zithoek een speelse uitstraling. De kussens van Snurk, Louise Roe en donker blauw linnen variant geven samen een stoere en eclectische uitstraling. Toch is het interieur goed in balans omdat het kleurenpalet van donkerblauw, okergeel en naturellen consequent wordt doorgevoerd. De grote tropische planten geven de ruimte wat leven, groen doet het altijd goed! De hanging planters van Boske hangen super leuk voor het raam.  De platenspeler op het witte dressoir vind ik ook een mooie eyecatcher in de ruimte, of dit nu een nieuwe platenspeler is of een originele, sfeer geeft het zeker!

Wat vind jij van deze moderne eclectische woonstijl?

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome-8

Eclectisch stoer wonen in een penthouse appartment ©BintiHome-7

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren