Mijn feestdagen in de Sahara

Camels in the Sahara Piramids of Gizeh

Net als vorig jaar ben ik in deze periode in Egypte. Vorig jaar beviel zo goed dat ik dit jaar hier weer wilde zijn. Het samenzijn met familie en vrienden is zo fijn! Mijn familie viert  dan geen kerst maar mijn twee Nederlands/Egyptische vriendinnen wel. We hebben op kerstavond heel traditioneel All you Need is Love gekeken en op eerste kerstdag zijn we gaan gourmetten ;). 

Wat zo leuk is aan het vieren van de feestdagen hier in Egypte is dat het een totaal andere omgeving is dan in Nederland. In plaats van sneeuw ( 1 dag te laat ) en kerstbomen zag ik de Sahara, de piramides en het strand van Alexandrië. 

Bijzonder dit jaar is dat mijn moeder voor de allereerste keer mee is naar Egypte en dat maakt mij zo gelukkig! De familie is ontzettend gastvrij en we hebben in de afgelopen 1,5 week dan ook veel gezien. Zowel de toeristische dingen als het echte Egyptische leven.

Na deze fijne dagen samen met familie zal de komende twee weken voornamelijk bestaan uit werken. Ik ga aan de slag met Binti Home Collection en heb volgende week de eerste afspraak met een atelier bij Khan el Khalili. Er komen leuke dingen aan… daarover later meer!

Souraya Hassan Binti Home

Pyramids of Gizeh

Alexandrie beach Egypt

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

6 Comments

 1. Noh, wat heerlijk!!! Ken je niet nog een leuke knappe Egyptenaar waar ik volgend jaar m’n kerst kan vieren..? ;)

 2. Prachtig is het daar!
  Even lekker opladen en genieten van de fijne tijd met familie, heerlijk..
  Ik kijk uit naar alles wat je in het nieuwe jaar weer zal ondernemen, jou kennende komt er weer genoeg inspiratie aan..
  Lieve Souraya, hele fijne jaarwisseling en een creatief & liefdevol 2015 gewenst!
  Liefs!

  • Ja het is hier heerlijk lieve Susanne! Fijne tijd met familie en vrienden. Inderdaad even een tijd om op te laden.. zo fijn :). Dankjewel voor je lieve woorden!! Voor jou ook een mooi 2015 waar je hopelijk nog meer rust zal vinden en door kan gaan met het creëren van een eigen plek en werken aan mooie projecten. En misschien eens een koffie drinken samen? ;) Liefs!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*