DIY Marokkaans interieur stijl Marokkaanse matraskussens bij de eettafel ©BintiHome2

Een Marokkaanse interieur stijl in jouw huis maar met je eigen persoonlijke draai? Dat kan!

Marokkaans interieur

Als je aan de Marokkaanse interieur stijl denkt denk je vrijwel meteen aan het 1001 nacht gevoel. Veel kleur, veel dessins en vooral het gevoel van ontspannen. Eigenlijk een beetje zoals ik deze slaapkamer heb ingericht in de bohemian woonstijl met veel roze en terra tinten.

Maar je kan je ook laten inspireren door de Marokkaanse interieur stijl en met een paar elementen aan de slag gaan. Je kan deze stijl dan ook prima combineren met andere stijlen. Uiteraard in een etnisch en bohemian woonstijl maar ook zeker in een interieur dat wat strakker is en simplistisch is. Zo komende Marokkaanse elementen ook mooi tot hun recht. Zo paste ik elementen van deze Marokkaanse interieur stijl toe in een modern interieur met Scandinavische elementen. Dit was voor het interieurontwerp dat ik maakte voor Katerina.

Ik schreef al eerder een artikel over dit interieurontwerp : een kleine woonkamer inrichten doe je zo!

DIY Marokkaans interieur stijl Marokkaanse matraskussens bij de eettafel ©BintiHome3

Marokkaanse matraskussens

In deze woonkamer van Katerina ging ik aan de slag met Marokkaanse matraskussens. Haar woonwens was namelijk om uitgebreid te kunnen dineren met familie en vrienden. Lang tafelen en vooral lekker kunnen loungen en relaxen. Nou hoe kan je dat nou beter dan op een brede lounge bank van Marokkaanse matraskussens? Ik liet een bankje op maat maken door MRO bouw zodat de kussens hier precies op passen.

Ik heb het bankje verder gedecoreerd met een mix van kussens en plaids, dit maakt het helemaal af. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor kussens met een drukke print of heel kleurrijk. Ik heb juist voor een mix gekozen zodat het geheel in balans is. Dus zowel effen kussens als kleurrijke kussens met een print.

DIY Marokkaans interieur stijl Marokkaanse matraskussens bij de eettafel ©BintiHome4
DIY Marokkaans interieur stijl Marokkaanse matraskussens lounge House Hold Hardware bij de eettafel ©BintiHome1

Shop de stijl

Uiteraard deel ik hier weer een ‘Shop de Marokkaanse interieurstijl’ zodat jij de producten die je hier op de foto ziet ook kan toepassen in jouw interieur.

Hier kan je alle producten uit Binti Home Shop bekijken en shoppen.

DIY Marokkaans interieur stijl Marokkaanse matraskussens bij de eettafel ©BintiHomeBlog

Wat vind jij van deze Marokkaanse woonstijl in een woonkamer met een moderne en Scandinavische basis? Ik ben erg benieuwd hoe jij de matraskussens zou toepassen in huis!

En zou jij dan kiezen voor een Marokkaans interieurstijl of juist een andere stijl?

Wil je meer inspiratie op doen over de Marokkaanse interieur stijl? Klik dan op één van de volgende artikelen :