Greyed Green Flexa voor een nachtkastje make-over in de slaapkamer ©BintiHome-18

Ik deelde het al eerder, de make-over van onze slaapkamer! Wat een verschil he?! En als je goed hebt gekeken zag je dat ook onze HK Living nachtkasjes een andere kleur hebben gekregen en wel de kleur Greyed Green!

Greyed green

Deze nachtkastjes hebben we al een aantal jaar en ik stond eigenlijk op het punt om ze weg te doen. Maar omdat ik nog geen vervangende nachtkastjes had gevonden die net zoveel opbergruimte hadden was het er eigenlijk nog niet van gekomen. Ik vind de nachtkastjes namelijk nog steeds erg leuk maar was een beetje uitgekeken op de grijze kleur.

Toen ik aan de slag ging met de slaapkamer make-over wist ik het opeens, ik wilde de nachtkastjes een andere kleur gaan geven! Door de nachtkastjes te verven krijgen ze een nieuwe frisse uitstraling én passen ze op die manier ook beter bij de nieuwe styling van de slaapkamer.

Greyed Green Flexa voor een nachtkastje make-over in de slaapkamer ©BintiHome-18

Budgettip: Hergebruik!

En dat is dan dus meteen mijn ultieme tip! Je hoeft niet altijd nieuwe meubels te kopen als je een restyling gaat doen in huis. Je kan een bestaand meubelstuk die je al hebt of tweedehands koopt bij de kringloop, prima een nieuwe look geven. Belangrijk is dat je dan een kleur kiest uit het kleurenpalet van de ruimte. Ik heb het natuurlijk altijd over balans in mijn posts. Dus stel een eigen kleurenpalet samen ( 2 basiskleuren en 2/3 accentkleuren) en verdeel dit goed over de ruimte en laat je terug komen in meubels en woonaccessoires. De kleur groen komt in meerdere tinten terug op de wand achter het bed en daarom leek de kleur Greyed Green perfect voor deze make-over!

Een snelle make-over

Toen ik de styling mocht doen van de lancering van de Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn was ik meteen helemaal weg van de kleur Greyed Green uit het creativity palet. Ik wilde deze kleur heel graag terug laten komen in huis maar had het eigenlijk even bewaard voor een project volgend jaar. Stiekem wel jammer want ik wilde er het liefst meteen mee aan de slag gaan!

En dat is nu dus toch gelukt met deze snelle make-over van de nachtkastjes. En snel was het zeker, want ik bestelde hier op maandag de verf en ik had de verf dinsdag al in huis. Ik hou van de service: ”voor 23uur besteld, de volgende dag in huis”. Handig voor de snelle make-overs waarmee je aan de slag wilt gaan deze winter. Ik koos dus voor de kleur Greyed Green in de uitvoering Flexa Pure lak mat. Trouwens super handig, ik bestelde meteen de verfbenodigdheden erbij ( verfbakjes, viltroller etc). Dat scheelt weer een ritje naar de bouwmarkt!

Flexa Kleurtester Greyed Green ©BintiHome-2

Stappenplan:

Wellicht heb je al eerder een stappenplan gezien die ik heb gedeeld omdat ik vaker meubels heb geverfd maar hier toch even beknopt hoe je het verven van een meubelstuk het beste kan aanpakken:

1. Voordat ik überhaupt de verf had besteld heb ik toch even de kleur getest met een Flexa Kleurtester. Ik wist wel dat ik de kleur Greyed Green wilde toepassen maar toch heb ik voor de zekerheid de kleur aangebracht op een vel papier en dit bij de muur gehouden. Zo wist ik zeker dat het mooi zou gaan staan!

Flexa Kleurtester Greyed Green uittesten

2. Ik heb vervolgens de nachtkastjes eerst schoongemaakt met ammoniak en lichtjes geschuurd zodat de verf goed pakt.

Stappenplan-kastje-verven

Verwijder indien nodig de handgreepjes of pootjes van jouw meubelstuk. Bij het nachtkastje was het helaas niet mogelijk de greepjes eraf te halen, maar ik verf ze gewoon geheel in de kleur Greyed Green.

Voor een mooi resultaat is het altijd belangrijk eerst jouw meubelstuk in de grondverf te zetten, zo begin je met een goede basis ;)

Kastje in de grondverf Flexa voor een goede basis ©BintiHome-3

Vervolgens een dagje laten drogen en vervolgens met een verfroller de lak in de kleur Greyed Green aangebracht. Dit is altijd het leukste moment want in een paar minuten zie je al meteen resultaat!

Verven met Flexa Greyed Green trendkleur 2019 ©BintiHome-6

Ik heb de kastjes twee keer geschilderd voor een mooi dekkend effect. Tadaa! Klaar :) .

Make-over met Greyed Green

Ik ben super blij met het resultaat! In de eerdere blog van de make-over heb ik een uitgebreide shoppinglijst gedeeld waar alles vandaan komt :)

Nachtkastjes restylen met Greyed Green Flexa ©BintiHome-3
Greyed Green Flexa voor een nachtkastje make-over in de slaapkamer ©BintiHome-18

Wil jij nou ook aan de slag gaan met een mini make-over in huis, bestel dan zeker eerst een Flexa Kleurtester zodat je eerst goed kan kijken of de kleur past in jouw interieur. Deel zeker jouw foto’s online op Instagram of Facebook, ik ben erg benieuwd welk meubelstuk jij een make-over gaat geven!

Slaapkamer make-over in bohemian woonstijl ©BintiHome-7

Meer inspiratie voor restyling met kleur?:

Deze blog is een betaalde samenwerking met Flexa.