Spoor 38 vintage shoppen Vint Amersfoort industrieel conceptstore lichtletters ©BintiHome

Amersfoort is een nieuwe hotspot rijker! De industriële conceptstore Vint.

Vintage bij Vint Amersfoort

Voor diegene die mijn video’s volgen hebben het vast al gezien. Onlangs nam ik een kijkje bij de nieuwe conceptstore Vint in Amersfoort. Ze zijn net een paar maanden geopend en wow wat een toffe plek. Ik werd uitgenodigd door Jeroen van Spoor38. Ik ken hem al jaren, alweer 6 jaar geleden schreef ik een blog over Spoor38. Destijds zaten zij nog in de Zuivelfabriek in Soest. Inmiddels kan je de fantastische lichtletters ofwel Vegaslights en nog veel meer mooi vintage design shoppen bij Vint Amersfoort. Naast Spoor38 zitten er nog zo’n 24 andere ondernemers met een shop in shop gevestigd in Vint. Een mix van design, brocante, vintage en industrieel, allemaal onder één dak. Ik keek mijn ogen uit!

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industrieel conceptstore lichtletters ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industrieel conceptstore industriele kast ©BintiHome

Spoor 38 vintage shoppen Vint Amersfoort industrieel conceptstore lichtletters ©BintiHome

Kracht van een conceptstore

De kracht van een conceptstore vind ik toch wel vaak dat de eerste indruk goed moet zijn. Vint Amersfoort bevindt zich in een grote oude loods waarin allerlei kleine shops geplaatst zijn. De stijl past allemaal goed bij elkaar en daardoor heb je het gevoel dat je alles makkelijk met elkaar kan combineren. Wel moet je er echt een paar uur voor uittrekken want er is zoveel moois te zien! Soms even goed zoeken en opeens is daar het pronkstuk voor bij jou thuis. Wat leuk is aan Vint is dat ze ook een restaurant hebben voor een lunch of koffie. Dit restaurant zit in een glazen kas, echt een plaatje!

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

‘In deze vlog geef ik een rondleiding door deze winkel én praat ik met de eigenaar Jeroen.’

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industrieel conceptstore industriele bakken ©BintiHome

Spoor 38 Vint Amersfoort industriele hotspot ©BintiHome

Lichtletters van Spoor38

Ik ben al jaren weg van de lichtletters ofwel Vegas Lights van Spoor38. Ze zijn er in allerlei verschillende formaten en in eerste instantie zijn ze blank metaal. Maar Jeroen kan ze ook ‘verroesten’ waardoor ze een stoere roest kleur krijgen. De ‘B’ lag al op mij te wachten en uiteraard wilde ik deze ook heel graag in deze roestkleur. Dit past namelijk perfect bij de sfeer van mijn werkkamer. Deze heb ik pas een make over gegeven en de roestkleur van de lichtletter matcht mooi met de leren lamp, kurkwand en terracotta potten. Zodra ik weer in Nederland ben geef ik een uitgebreide video tour door mijn werkkamer en zie je ook waar de lichtletter komt te hangen!

Spoor 38 vintage shoppen Vint Amersfoort industrieel conceptstore lichtletters ©BintiHome-8

Spoor 38 Vint Amersfoort industrieel conceptstore lichtletters ©BintiHome

Vint Amersfoort is open van woensdag t/m zaterdag van 10.00-17.0uur. Op de website vind je meer informatie over alle deelnemers en het adres. Veel shop plezier!

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home