Lezing kleur en workshop moodboards maken Jotun Cairo

Lezing en workshop moodboards maken voor het verflabel Jotun in Cairo.

Workshop moodboards maken

Voordat ik meer ga vertellen over de workshop moodboards maken, eerst even wat eraan vooraf ging. Tijdens de verbouwing en inrichting van ons tweede huis in Cairo werkte ik een paar keer samen met Jotun. Jotun is een, van oorsprong Noords, producent voor verf. Vooral in de Arabische wereld zijn ze erg groot en dit is dan ook hét a-merk voor verf in o.a. Egypte. Voor ons huis koos ik al kleuren uit de nieuwste trendkleuren voor 2017 waaronder Minty Breeze, Masala en Pale Green mijn favorieten zijn.

Door dit goede contact met Jotun is er uiteindelijk een video gemaakt over hoe wij de trendkleuren hebben toegepast in ons huis. De video’s kan je hier bekijken!

Stylist Souraya Hassan Binti Home workshop moodboards maken Jotun Cairo

Binti Home workshop moodboards maken Jotun Cairo

Lezing en workshop over kleur

Terwijl ik druk bezig ben geweest met de Jotun kleuren in huis én de video’s werd ik ook gevraagd om een workshop moodboards maken te geven. Jotun introduceert in januari 2017 diverse workshops om het doe het zelf gevoel nog meer over te brengen. In Egypte ligt dit heel anders dan bijvoorbeeld in Nederland. Het wordt in Egypte vooral uitbesteed en bouwmarkten zijn er ook niet te vinden. Maar toch is er steeds meer de behoefte om dingen zelf te gaan doen in huis.

Daarom gaf ik een workshop moodboards maken op het hoofdkantoor van Jotun in Caïro waarvoor Egyptische influencers, ontwerpsters en stylisten waren uitgenodigd. Wat was dat een inspirerende groep! Ik begon de workshop moodboards maken met een lezing. Deze lezing ging over mijn visie over kleur en vooral tips hoe je kleur kan toepassen in huis. Ook het persoonlijke aspect, want kleur is persoonlijk én voor iedereen weer anders. Na de lezing startte de workshop moodboards maken en ging de hele groep vol enthousiasme hiermee aan de slag. Het was erg inspirerend om te zien hoe iedereen uiteindelijk heeft geprobeerd een persoonlijk moodboard te maken om hier vervolgens thuis mee aan de slag te gaan!

workshop moodboards maken Jotun Cairo

Ben je benieuwd naar mijn andere presentatie projecten?

Foto’s : Jotun Egypt