Gang inspiratie Kirsten Vianen Vtwonen kleurinspiratie ©BintiHome

Een nieuw item op mijn blog : kleurinspiratie. Kleur staat centraal in alle interieurprojecten die ik doe. Ik denk graag in kleurencombinaties en het creëren van een balans. Daarom in deze nieuwe blogcategorie veel inspiratie op het gebied van kleur. Probeer eens anders naar kleur te kijken. Door de vier kleurencirkels op de foto te plaatsen probeer ik jullie te laten zien welke kleuren gebruikt zijn in de foto. Dit kleurenpalet van cirkels is dan ook een fijne manier om de kleuren door te voeren in de rest van de ruimte of andere ruimtes.

Kleurinspiratie in de gang 
Deze hal is van Kirsten en Sander uit Vianen. Ik fotografeerde het huis voor de VTwonen waar een mooie grote reportage in stond het afgelopen jaar. De gang is een lichte ruimte, zowel de wanden als de vloer zijn wit. Een witte basis zorgt in deze ruimte voor een rustig binnenkomen en de producten komen mooi uit.

Contrast en balans
Wat ik zo mooi vind aan werken met kleur is dat je alle kanten op kan. En door verschillende kleurencombinaties te maken ontstaat er weer een hele andere sfeer. In deze lichte ruimte zie je vooral harde kleuren die een mooi constrast geven maar wel in balans zijn. Het balans ontstaat wanneer je een kleurenpalet ( bijvoorbeeld vier kleuren) op meerdere manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld : Het hout van het vintage kastje en de kapstok komt weer subtiel terug in het fotolijstje links boven. Het zwart in de fotolijsten komt terug in het kapstokje en de haken. Het legergroen komt ( met toeval! ) terug in de schoenen en het jasje dat er hangt. Zo zie je dat de kleuren op de foto in balans zijn. In mijn interieurprojecten werk ik altijd met een kleurbalans omdat dit een ruimte rust geeft. Ook al werk je met hele felle of harde kleuren, als er een rustige tegenhanger is, en de kleuren ( kleurenpalet ) op meerdere manieren terug komt, ontstaat er een eenheid, en dus een balans.

Vintage en hout
Het vintage kastje ( via marktplaats ) is een mooie eyecatcher samen met de zelf gemaakte kapstok. De mix van lijstjes, kapstokje en grappige kledinghaak zorgen voor een persoonlijke en sfeervolle look. Zo’n mix van producten op de wand is altijd leuk. Dit is ook dé manier om de kleuren uit de ruimte samen te laten komen.

Werk jij ook met kleurenpaletten in huis?

Gang inspiratie Kirsten Vianen Vtwonen kleurinspiratie ©BintiHome

Gang inspiratie Kirsten Vianen Vtwonen kleurinspiratie ©BintiHome

 

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home