keuken styling met verse kruiden ©BintiHome

Styling met verse kruiden in de keuken! De afgelopen maand heb ik gewerkt in Cairo en mijn dagen waren bomvol met projecten, het coördineren van mijn eigen collectie en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Ik ben niet heel erg blij dat ik jullie zo lang heb laten wachten op een nieuwe blogbericht maar ik ga mijn best doen om vanaf nu weer (bijna) dagelijks een blogbericht online te plaatsen, want ik heb zoveel te delen met jullie!

Keuken styling met verse kruiden

Vorig jaar deed ik de styling en fotografie van een prachtige keuken voor Stek Magazine. Omdat verse kruiden een heel belangrijk ingrediënt zijn tijdens het koken hebben we wat keuken styling met verse kruiden bedacht. Ik vind het altijd erg leuk om eten en producten te laten zien in de keuken. Dat is toch veel leuker in plaats van ze allemaal weg te stoppen achter de kastjes. Ik hou van het spelen met hoogteverschillen. Ik bedacht mij dat de hangplanten-trend erg goed toe te passen is in de keuken.

Deze botanische trend is eigenlijk leuk voor elke ruimte in huis en dus ook in de keuken. Hoe leuk is het als je jouw favoriete kruiden zoals mint, peterselie of basilicum op kan hangen in de keuken in het zicht? Naast de plantenhangers die je bijvoorbeeld zelf kan maken kan je ook kiezen voor de plantenhangers van Boskke Sky Planter.Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Deze plantenhangers zijn speciaal ontworpen om planten op zijn kop op te hangen. Maar ook dat je ze toch nog water kan geven!

Interieurinspiratie keuken decoratie ©BintiHome

Gedroogde kruiden in mini potjes

Naast verse kruiden kook ik ook vaak met gedroogde kruiden. Ik vind het dan ook prettig om ze uit de originele verpakking te halen en op te bergen in potjes. Juist de mini opberg potjes vind ik zo leuk. En met een zelfgemaakte naam tag maak je ze helemaal persoonlijk. Berg daarnaast de kookboeken niet op maar zet ze met wat keramiek en accessoires naast de kookplaat. Zo krijg je een sfeervolle uitstraling. 

Interieurinspiratie keuken decoratie ©BintiHome-9

DIY small jars for dried herbs in the kitchen ©BintiHome-7

Spring styling with Ocher yellow kitchen

Ik raak maar niet uitgepraat over de kleur okergeel. Het is natuurlijk de trendkleur voor dit jaar én mijn favoriete kleur. Wat zo leuk is, is dat wij vorig jaar deze kleur al hebben toegepast in de styling van deze keuken. Daarnaast schilderde ik de wand in mijn keuken ook al okergeel. In deze tafelstyling is de kleur okergeel subtiel toegepast in de servetten en de bloem. Dit staat erg mooi samen met het hout, zwart en wit. Na het zien van deze tafelstyling kan ik niet wachten op het eerste lente ontbijt buiten voor dit jaar ( Egypte niet meegeteld natuurlijk ;) ). Fijne zondag!

Table styling with ocher yellow black and white ©BintiHome

English summary

Last year I did the styling and photography of a beautiful kitchen for Stek Magazine. Some nice stylingideas with fresh herbs because this is a really important ingredient while you’re cooking. And I think it’s really nice to show the products and food you’re working with in the kitchen intead of hidding them in the cupboards. I love to play with height and different height differences. And especially in the kitchen it’s nice to apply the hanging planters trend. This botanical trend is nice for the livingroom. But really good to use in the kitchen as well so you can hang your favourite herbs like basil, mint or parsley. Beside the planthangers you can make for example yourself you can also hang some Boskke Sky Planter above the kitchen top. These hanging planters are designed especially to hang the plants upside down. And you’re still able to water them!

Spring Table styling with ocher yellow black and white ©BintiHome

Shop the products keuken styling met verse kruiden:

Small white bowls
Cheesetower / etagiereGlasses
Piet Hein Eek Fairtrade dienblad
Boskke Sky Planter

 

Styling en fotografie keuken styling met verse kruiden: Souraya Hassan, Binti Home

Met dank aan Fonq voor de uitleen van producten.

 

Bewaren