Keuken inrichten botanisch wonen ©BintiHome-1

Op zoek naar inspiratie voor de keuken inrichting? Ik deel veel inspiratie vanuit mijn eigen huis maar ik vind het ook leuk om foto’s te delen van andere interieurs. Zo fotografeer ik elke 1,5 maand een nieuw interieur voor Stek Magazine. En dit keer was dat een keuken in botanische stijl met grafisch zwart, hout en groen!

Keuken inrichting : Een kookeiland in een open keuken

Toen ik het huis van Chantell binnen liep keek ik eerst vol bewondering rond, wat een prachtig huis! Chantell en haar man hebben het huis zelf gebouwd en over alle details nagedacht. De prachtige houten balken zijn een mooie eye catcher in deze grote leefruimte. Wat ik mooi vind is dat de keuken open is en dat er een kookeiland midden in de ruimte staat. Een prachtig op maat gemaakt keukenblok met hout en een strakker wit blad. De grote kasten achter de keuken zijn zwart en past goed bij alle raampartijen in huis. Door het vele lichtinval blijft het zwart toch in een subtiel contrast en is het juist niet te donker. Voor deze shoot wilde ik het zwart nog iets meer terug laten komen. Ik nam daarom een plantenbak mee van Ferm Living en een rond dienblad. Ook zette ik wat servies neer, de Pure serie van Serax ontworpen door Pascale Naessens. De servies collectie is ontstaan uit organische lijnen en natuurlijke materialen en staat voor authenticiteit en warmte. Een prachtige lijn dat ook mooi past in deze keukenstyling door de zwarte en groene accenten.

open Keuken inrichten botanisch wonen kookeiland ©BintiHome

Accenten van groen in huis

Om de neutrale keuken inrichting toch iets kleurrijker te maken koos ik voor de accentkleur groen. Met name groen in een lichte pistache uitvoering in combinatie met wat dieper groen. Een balans in een interieur vind ik altijd het belangrijkste, daarom heb ik zowel zwarte als groene accenten toegevoegd op meerdere plekken in het interieur. Bijvoorbeeld de vaas van House Doctor op het keukenblok, de theedoek van Dille & Kamille, De zwarte stoeltjes rond de eettafel zijn een mix van moderne en meer rustieke varianten. Op het keukenblok staat een leuk ‘kasje’ van Dille & Kamille waar ik wat verse kruiden in heb gezet.

Serax pure servies zwart en groen accenten ©BintiHome

Plantenbak verse kruiden Ferm Living in de keuken©BintiHome

De ronde eettafel in de keuken

Ik kan wel eerlijk zeggen dat ik een groot fan ben van de ronde eettafel. Ik heb zelf een ronde eettafel in mijn keuken staan en eigenlijk is dit mijn favoriete plek in huis om te eten. De ronde vorm is gezellig en knus maar zorgt ook voor een speelse uitstraling én bespaart ruimte. In de keuken van Chantell staat een grote witte eettafel met daaromheen wat zwarte stoeltjes. Ik adviseerde Chantell om nog wat groene accenten toe te voegen, bijvoorbeeld de OMG stoel van Zuiver. Deze staat nu ook aan de tafel van Chantell! Op de tafel heb ik een ook het Serax servies weer geplaatst samen met een vaas met wat gedroogde takken. Zeker op een ronde tafel is het goed om de producten een beetje te clusteren, bijvoorbeeld door het gebruik van een dienblad. Door te werken met diverse ronde vormen bij elkaar ontstaat er een sfeervol geheel. Ook hou je genoeg ruimte over op de tafel om te eten ;).

Een witte ronde eettafel in de keuken ©BintiHome

Een witte ronde eettafel in de keuken ©BintiHome

Verse kruiden in de keuken

Bij de keuken inrichting vind ik planten en kruiden onmisbaar. Al eerder deelde ik wat inspiratie voor het stylen van verse kruiden in de keuken. Naast het ophangen van de planten of clusteren bij elkaar op het aanrecht zijn er nog meer styling mogelijkheden. Zo kan je wat kruidenplantjes in een kasje zetten zoals ik hier heb gedaan op het werkblad in deze keuken. Ook kan je de planten in de plantenbak plaatsen. Je hebt tegenwoordig veel leuke vintage plantenbakken ( even goed zoeken), je kan een plantenbak zelf maken, of bijvoorbeeld deze plantenbox leuke van Ferm Living neerzetten.

‘Heb jij ook verse kruiden in de keuken? Hoe heb jij ze gestyled?’

Keuken inrichten kasje met verse kruiden botanisch wonen keuken inrichting ©BintiHome

Plantenbak verse kruiden Ferm Living in de keuken inrichting ©BintiHome

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik ben benieuwd wat je van de styling van deze keuken vind!

 

Deze shoot is een samenwerking met Chantell, Stek Magazine, Wonen met Lef, Dille & Kamille en Fonq.

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home voor Stek Magazine

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren