Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Amsterdam ©BintiHome studio

Het afgelopen jaar werd ik gevraagd om een interieurontwerp te maken én de volledige inrichting te coördineren voor een kantoor in Amsterdam.

Kantoor inrichten van Inzicht communcatie

Dit kantoor van Inzicht Communicatie is gevestigd in hartje Amsterdam bij het Museumplein. Inzicht Communicatie werkt aan vele verschillende projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland waarbij strategie, positionering en creatieve concepten de belangrijkste elementen zijn in de werkwijze voor een duidelijk en helder advies. Tijdens het eerste gesprek werden de wensen besproken voor het herinrichten van het kantoor.

Oude situatie

Een kantoor inrichten kan op verschillende manieren en het is belangrijk om te kijken met wat voor gebouw je te maken hebt. Het kantoor van Inzicht communicatie ( nu Brandgurus) is gevestigd in een prachtig monumentaal pand met een eiken houten vloer, marmeren schouwen, originele ornamenten en grote ramen dat voor mooi lichtinval zorgt. Een droomlocatie om te werken!

Het kantoor, bestaande uit twee grote ruimtes, een entree, dakterras en keuken, was in het geheel wat donker. De inrichting bestond uit houten bureau’s, een grote donkere vergadertafel en zwarte bureaustoelen. De wens was om een inrichting te creëren dat goed aansluit bij de identiteit van het bedrijf : zakelijk, toegankelijk en met een creatieve knipoog. Mooie keywords om mee aan de slag te gaan.

Kantoor inrichten : het interieurontwerp

Het maken van een interieurontwerp voor een kantoor is heel anders dan voor een woning. Bij een woning gaat het om het creëren van een persoonlijk interieur en kijk je vooral naar sfeer. Bij een kantoor gaat het om het vertalen van de identiteit van het bedrijf in de uitstraling van de ruimte(s) en het interieur moet vooral functioneel en praktisch zijn waar je goed kan werken. Het creëren van een fijne, harmonieuze en verantwoordelijke werkomgeving voor het personeel is erg belangrijk. Bij het interieurontwerp hebben we dan ook als eerste gekeken naar de meest efficiënte indeling van de ruimtes. Na het maken van dit plan ben ik aan de slag gegaan met de sfeer voor het kantoor. Ik vond het vooral belangrijk dat de sfeer en uitstraling voor alle ruimtes gelijk zouden zijn. Ik koos voor een basis van natuurlijke materialen zoals eiken, leer en mooie stoffen in combinatie met de kleuren mintgroen, wit en terracotta oranje. Een warm, fris en uitnodigend interieur dat goed aansluit bij de uitstraling van het bedrijf en bij deze authentieke ruimte.

Werken met Nederlandse ontwerpers 

Nadat het interieurontwerp, bestaande uit moodboards, kleurenplannen, indelingen en voorstellen voor de inrichting, was gepresenteerd en goedgekeurd kon ik aan de slag gaan met het daadwerkelijk inrichten van de ruimtes. Voor een kantoor inrichten werk ik graag met de meest prachtige producten van vooral Nederlandse merken en ontwerpers. Eerst hebben we gekeken naar complete bureausystemen, maar uiteindelijk paste de kwalitatief mooi tafels uit de Joy Delta serie van het Nederlandse merk Arco het beste bij de uitstraling van dit bedrijf. Prachtige strakke eiken bladen met een wit onderstel. Ik heb ervoor gekozen om de vergadertafel in dezelfde uitvoering te laten maken voor een rustige uitstraling.

Wel is er een verschil in de bureaustoelen en de vergaderstoelen voor een creatieve uitstraling. De twee eigenaren van het bedrijf zitten in dezelfde kamer als waar de vergadertafel staat. Ik heb voor deze bureaustoelen dan ook gekozen voor de mooie Flux stoel in de uitvoering cognac leer. De vergaderstoelen zijn ook de Flux maar dan met een ander onderstel en in een mint groene uitvoering van de stof Kvadrat. De bureaustoelen in de andere werkkamer zijn de Mirra stoelen van Herman Miller in de uitvoering lime green.

Aankleding van de ruimtes

Bij een kantoor inrichten vind ik het mooi om te werken met een eyecatcher. Bij binnenkomst in het kantoor zie je vanaf de hal als eerste de wand met daaraan de prachtige Light Forest van Ontwerpduo, de perfecte plek voor deze eyecatcher. Voor de wanden in beiden kamers heb ik houten display boxen laten maken van eiken hout waarbij de achterwand geverfd is in verschillende kleuren uit de Pure lijn van Flexa. In de voorkamer hangt de Norm 69 lamp van Normann Copenhagen welke, door het hoge plafond, echt prachtig tot zijn recht komt. Cactussen in terracotta potten, glaswerk en een op maat gemaakte plantenbak van eikenhout zorgen voor de verdere aankleding.

Samenwerken voor een totaalproject

Naast het interieurontwerp heb ik ook de coördinatie van het project op mij genomen. Van het shoppen van de meubels, het overleggen met de leveranciers, het regelen van de levering tot het daadwerkelijk inrichten van de ruimtes. Een heel fijn project waarbij een goede en nauwe samenwerking met zowel het kantoor als de leveranciers heeft gezorgd voor een mooi eindresultaat. Ik ben erg trots op het resultaat en ik deel dan ook graag de foto’s van dit nieuw ingerichte kantoor met jullie. Een kantoor inrichten voor Inzicht Communicatie is een fijne samenwerking geweest met de volgende partijen : Arco, Ontwerpduo, Co van der HorstScholtens Werkplek, Straathof Timmerwerken en Ontwerplabel Vij5.

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Amsterdam Een kantoor inrichten ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam ©Binti Home-10

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Amsterdam kantoor inrichten ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Amsterdam Flux chair Arco ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam ©Binti Home-3

 Interieurontwerp marmer schouw kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie Amsterdam ©BintiHome studio

 Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie Amsterdam Arco Joy Delta Flux ©BintiHome studio

 Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Lighting Forest Ontwerpduo Amsterdam kantoor inrichten©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie Amsterdam ©BintiHome studio

—-

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam Herman Miller Mirra ©Binti Home

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie Amsterdam ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam Herman Miller Schotens werkplek ©Binti Home-7

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie Normann Copenhagen light Amsterdam Norm 69 XL Normann Copenhagen ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie werkplek Amsterdam ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam ©Binti Home-8

 Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie Amsterdam ©BintiHome studio

Interieurontwerp kantoorinrichting Amsterdam ©Binti Home-11

 Interieurontwerp kantoorinrichting Inzicht Communicatie decoratie styling Amsterdam ©BintiHome studio

Creatieve concepten voor kantoorinrichting 

Het bedenken van creatieve concepten en het maken van een interieurontwerp voor een kantoor vind ik ontzettend leuk om te doen. Maar ook het realiseren van dit ontwerp in samenwerking met uitvoerende partijen en leveranciers. Ben je op zoek naar een interieurontwerpster voor het inrichten van je kantoor of een restyling van een bedrijfsruimte? Tijdens een kennismakingsgesprek worden de wensen besproken en kijken we wat ik eventueel voor je kan betekenen. Neem gerust contact op via de contactpagina.

Fijne start van de week!

Interieurontwerp, coördinatie, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home