Een jungle kinderkamer inrichten met oosterse invloeden. Dat wilde ik graag voor Younes zijn kamer in ons nieuwe huis. Het was tijd voor een complete make-over. In deze eerdere blog deelde ik al de kamer van Younes en zijn prachtige meubels. Het vloerbed en het rotan kastje zijn prachtig en gaven een rustige uitstraling samen met de witte wanden. Maar, nu de kleuren okergeel en groen op de muren zijn aangebracht is het pas echt één geheel. De sfeer die ik voor ogen had voor Younes zijn jungle kinderkamer.

Jungle Kinderkamer

Een jungle kinderkamer kan je heel breed nemen. Voor mij staat het voor het werken met veel planten, elementen uit de natuur en sowieso de kleur groen. Maar, de kinderkamer van Younes heeft toch meer een oosterse sfeer met jungle accenten. De warme aardetinten op de muur, de vele kamelen en geweven stoffen zijn een knipoog zijn Younes zijn half Nederlandse en half Egyptische roots. Dit maakt een kinderkamer heel erg persoonlijk.

Okergeel en groen op de muur

Waar ik extra blij van wordt zijn de kleuren okergeel en groen op de muur. Dit zijn de 3 kleuren uit mijn Flexa Binti Home Kleurencollectie. Achter het bed de kleur Binti Nomad, bij het raam Binti Palm en bij het chillhoekje de kleur Binti Cactus. Drie kleuren die zo mooi bij elkaar passen. Ja het is wellicht gewaagd om alle kleuren in de kamer een kleur te geven maar door te kiezen voor de juiste combinatie van kleuren én de meubels rustig te houden, ontstaat er toch een balans.

Zie hier de spectaculaire voor en na foto’s. Hier zie je zo goed wat kleur doet met een ruimte. Eerst een witte, toch wat onpersoonlijke ruimte en nu een ruimte die zoveel sfeer en warmte uitstraalt. Younes is dan ook als een vis in het water, hij voelt zich heel fijn in de kamer en nog belangrijker: hij komt hier echt tot rust.

Binnenkijken in de kinderkamer

Ik heb een leuke video gemaakt waarin ik een tour geven door Younes zijn kamer. De video bekijk je hier: https://www.youtube.com/channel/UC2TqgoNGbxBR0HR0UHpdxbA

Leuke styling ideetjes voor de kinderkamer

Het is goed om te bedenken hoe jouw zoon of dochter zijn/haar kamer gaat gebruiken. Wordt er echt gespeeld in deze kamer of is het puur om te slapen. Het is goed om hier rekening mee te houden als je de kinderkamer gaat inrichten. Of je nou kiest voor een jungle kinderkamer, een oosterse kamer, een kamer met pastelkleuren of juist een stoere dino kinderkamer. Het thema kan een goed startpunt zijn voor het inrichten van de kinderkamer. Maak altijd een moodboard en maak een kleurenpalet. Deze twee zorgen samen voor een houvast. Met dit als basis kan jij stap voor stap de kinderkamer gaan inrichten. Maar wat zijn nou leuke styling ideetjes voor de kinderkamer?

01. Een loungehoek met een mini bibliotheek

Houdt jouw zoon of dochter van lezen? Creëer dan een mini bibliotheek. Hang bijvoorbeeld wat boekenplanken op, zet een krat neer of plaats een kastje waar alle favoriete boekjes neergezet kunnen worden. Wij kozen voor twee kruidenplankjes van Ikea met hierop een selectie van Younes zijn boeken. Als we alle boeken zouden neerzetten zijn we de hele avond bezig met voorlezen haha ;)

Jungle kinderkamer inrichten make-over binnenkijken ©BintiHome sfw-4

02. Persoonlijke elementen

Wat maakt, buiten kleur en inrichting, een kinderkamer nou uniek? Ga aan de slag met persoonlijke elementen. Zo lieten wij deze twee posters op maat maken door Rianne, zij schildert de meest prachtige dingen. We hebben een poster met een kameel en palmboom, en een poster van een koe en een molen. Een simpele maar hele stijlvolle manier om kleur én een persoonlijke touch toe te voegen aan de kinderkamer.

03. Planten

Huh? Planten op de kinderkamer zal je nu misschien denken. Ja zeker! Planten zijn echt een fijn sfeerelement in iedere ruimte. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van echte planten op de kinderkamer. Maar dat betekent niet dat er groen hoeft te ontbreken. Ik vond deze fantastische bananenplant/boom bij Easyplants en shopte ook een hedera hangplant welke ik om het bed wikkelde. Ja, écht een must have voor de kinderkamer.

Neoplanten in de kinderkamer inrichten make-over binnenkijken ©BintiHome sfw-8

Kinderkamer: Shop de stijl

Uiteraard kan ik mij voorstellen dat je benieuwd bent waar alles van is. Daarom heb ik alle informatie over deze Jungle kinderkamer op een rijtje gezet. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Styling en fotografie : Souraya Hassan

Deze blog bevat een link naar Flexa waar ik als #Kleurvriend het hele jaar ambassadeur voor ben :) Ik heb de Flexa Binti Home Kleurencollectie ontworpen welke bestaat uit 10 kleuren. Meer informatie? Bekijk dan de hele collectie hier.