Binti Home Redecorate kast moodboard maken Ikea hack DIY ©BintiHome-5

Een Ivar kast Ikea Hack voor deze eerste blog uit de Binti Home Redecorate serie!

Binti Home Redecorate

Allereerst zal ik de naam toelichten van deze nieuwe serie : Binti Home Redecorate. Na de Our Cairo Home serie en de Binti Baby Serie is het tijd voor weer iets nieuws. Ik vind het altijd leuk om met series te werken zodat ik echt in een thema kan denken en jullie mee kan nemen in het hele proces.

Mijn handen beginnen stiekem weer te jeuken om in huis aan de slag te gaan. We wonen hier bijna twee jaar en ik ben erg tevreden met de basis van ons huis. Wel vind ik dat een aantal hoekjes wel toe zijn aan een make over, vooral omdat het al zo lang hetzelfde is. Maar… hoe ik vorig jaar met verfkwasten in mijn handen stond, kasten aan het betegelen was en grote meubels aan het verslepen… kan ik dat nu niet zo gemakkelijk meer doen. Het huis restylen met een baby is toch even anders haha.

Daarom ga ik het in deze serie stap voor stap doen. Kleine veranderingen in huis waar ik toch heel erg blij van word. Want het hoeft niet allemaal meteen groots en enorm. Nee kleine stappen om het huis een andere look te geven en zo genieten van elke stap. Goed plan toch? Kijk je gezellig mee?

Binti Home Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome

Ivar kast Ikea Hack

Oke, dus hier zijn we dan, de eerste Binti Home Redecorate blogpost. We beginnen meteen met een Ikea Hack! Ik wil de Ivar kasten bij de eettafel een restyling geven. Ze stonden in mijn kantoor en ik heb ze destijds wit geverfd en wieltjes eronder geplaatst. In het kantoor stonden de kasten voor een okergele muur en ontstond er een mooi contrast. Maar hier bij de witte eettafel voor de witte muur vind ik het wel erg ‘kleurloos’, ik mis contrast! Daarom had ik zin om de kasten een restyling te geven. Wel een makkelijk DIY.

Maar hoe pak ik dat aan en waar haal ik mijn inspiratie vandaan voor deze Ivar kast Ikea hack?

Binti Home moodboard Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome-13
Binti Home Redecorate kast Ikea hack DIY  ©BintiHome-2

Moodboard maken

Vaak als ik een hoek wil stylen of inrichten heb ik al een basis idee in mijn hoofd. Ik heb bijvoorbeeld iets gezien op Pinterest of Instagram, maar ook haal ik inspiratie uit materialen of tijdschriften.

Zo heb ik wat afbeeldingen uit tijdschriften gescheurd waarbij ik vooral heb gekeken naar de kleuren. Dit moodboard is eigenlijk niet alleen inspiratie voor de Ivar kasten maar eigenlijk voor de hele eethoek. Want ik wil uiteindelijk de hele eethoek een restyling geven. En de Ivar kasten zijn een onderdeel hiervan.

Ik heb daarnaast nog wat inspiratie opgedaan op Pinterest, volg je mij daar ook al? Ik heb dus bedacht dat ik in ieder geval iets met pootjes wil doen, geïnspireerd op de Ikea hack die ik eerder deed met het Besta tv meubel. Maar ook wil ik iets met deurgrepen doen. Daarnaast hebben de kasten een goeie witte basis maar wil ik ze ook zeker een kleur geven. Maar welke kleur? Als jij naar onderstaand moodboard kijkt, welke kleur zou jij dan gebruiken? De mint groen tint of juist meer terra/roze?

Bij een restyling werk ik vaak in stappen. Ik begin met de basis, in dit geval zou je denken dat de kast een kleur geven de basis is. In principe is dit ook wel zo maar omdat ik er nog niet helemaal uit ben ga ik beginnen met de pootjes en de deurgrepen. En dan kan ik rustig bedenken welke kleur hier dan het beste bij past. Stiekem heb ik namelijk een heel leuk idee…

Binti Home Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome-4
Binti Home moodboard maken Pinterest Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome-3

Wat heb je nodig?

Allereerst dus aan de slag met de pootjes en de deurgrepen. Ik ben helemaal weg van de pootjes van Prettypegs. Ze hebben een leuk concept ontwikkeld waarbij je veel Ikea meubels kan hacken met verschillende pootjes. Je tafel, kast, bank en zelfs bed. Ze hebben een brede collectie aan verschillende pootjes in diverse kleuren en formaten. Zelf koos ik wederom voor de Dagmar met teak finish, dezelfde als voor ons tv meubel. Ik vind de kleur en de hoogte (120mm) eigenlijk perfect.

Voor de deurgrepen koos ik voor leren handgrepen van Handles and More. Je ziet dit wel veel terug in interieurs maar ik vind het gewoon erg mooi. Ik heb deze leren grepen gebruikt in de inrichting van mijn tiny home voor Flexa op de Vtwonen en designbeurs. Ik was zo weg van deze grepen met goud detail dat ik ervoor koos om er een paar te houden. ( hihi dat is het ‘gevaar’ van shoppen voor styling opdrachten, of eigenlijk een heel leuk voordeel ;)) Vaak vind ik de producten zo leuk dat ik ze wil gebruiken in ons eigen huis.

Binti Home Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome-14
Binti Home moodboard maken Pinterest Redecorate kast Ikea hack DIY ©BintiHome-3

Zo jullie hebben een beetje een idee wat ik wil gaan doen met deze Ivar kast Ikea hack. Ik ben erg benieuwd waar jij voor zou gaan qua kleur? Een groentint of juist een terra/roze tint? En zou je voor verf gaan of…. Ik heb al een leuk idee en ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

Maar eerst ga ik met deze eerste stap aan de slag. In de volgende Binti Home Redecorate blog zal je het resultaat zien van deze restyling!

Meer inspiratie?