Ronde eettafel styling tips ©BintiHome

De ronde eettafel is al een paar jaar een interieurtrend en nu nog steeds een mooi item voor in huis.

Ronde eettafel

Voor wie het nog kan herinneren, in ons vorige huis stond een ronde eettafel in de keuken. Deze tafel vond ik samen met houten spijlenstoelen op Marktplaats een paar jaar geleden. Eerst waren de houten stoelen nog van blank hout maar later gaf ik zowel de tafel als de spijlenstoelen een make-over met Flexa Creations. Dat stond zo gezellig! Inmiddels staat in ons huidige huis een grote eiken houten eettafel die ik wit heb geverfd. We hebben even getwijfeld of we de witte ronde eettafel niet moesten neerzetten maar dit zou simpelweg een beetje wegvallen in de ruimte. Om de ruimte die we hebben goed te benutten kozen we er toch voor om voor een rechthoekige eettafel te gaan.

Wel kon ik mijn tafel weer tevoorschijn halen voor een photoshoot die ik een paar maanden geleden deed voor Raw Eco Design. Dit Nederlandse merk maakt modulaire kasten gemaakt van recycled karton. Waarschijnlijk heb je deze kasten vast wel eens voorbij zien komen. Nadat ik het jaar ervoor ook al aan de slag was gegaan met styling en fotografie voor Raw Eco Design vroegen ze mij nu weer voor een shoot. Een hele leuke opdracht omdat ik diverse styling settings heb gemaakt in verschillende ruimtes in huis. Waaronder de foto’s die je in deze blogpost ziet waarbij ik een hoge keukenkast creëerde in combinatie met een ronde eettafel. Stiekem vond ik deze set eigenlijk wel heel erg leuk staan! Maar toch heb ik onze huidige eettafel weer terug gezet én heb ik meteen een leuk nieuwtje voor jou.

Deze ronde eettafel is te koop! Via mijn BintiHomeSale instagram account biedt ik hem te koop aan voor €50,-. De tafel heeft een diameter van 110cm en bestaat uit een onderstel en los blad die je erop schroeft. Het blad bestaat uit twee delen waaronder er een naad door het midden van de tafel loopt. Wel is hij toe aan een opknapbeurt en een lakje verf.

Ronde eettafel styling tips ©BintiHome

Drie redenen waarom een ronde tafel fijn is voor in huis :

1. Een ronde eettafel is ruimte besparend

Een ronde eettafel is zeker ruimte besparend. Door de ronde vorm kan je de tafel makkelijk op diverse plekken in huis zetten. Denk aan een hoekje in de keuken zodat je hier ’s ochtends heerlijk kan ontbijten. Maar ook op het balkon of in de tuin kan je een ronde eettafel kwijt. Heb je niet zo’n grote woonkamer? Dan bied een ronde eettafel ook zeker een oplossing. Je zou ook kunnen kijken naar een ronde eettafel waar je nog een extra deel tussen kan zetten. Als er dan gasten komen kan je de tafel groter maken!

Ronde eettafel styling tips ©BintiHome

2. Een ronde tafel is gezellig

Ik vind een ronde eettafel vooral erg gezellig. Je zit met je gezicht naar elkaar toe en dit is perfect voor fijne gesprekken tijdens het lange tafelen. Ook kan je het eten of hapjes in het midden van de tafel zetten en kan je er van alle kanten goed bij. Dat is wel erg handig als je een etentje hebt maar ook als je met je gezin aan tafel zit. Ik heb een aantal ronde accessoires op de tafel gezet. Zo zie je hier twee plantenpotten in verschillende maten en een vaas met wat takken. Boven de tafel een lamp in dezelfde tint als de terracotta pot en ook een mooie verwijzing naar de camel stoel. Zo is de styling weer in balans.

Eigenlijk zie je dat in deze hele setting, de kleuren camel, groen, wit en grijs zijn goed verdeeld over de eettafel, stoelen en de kast van Raw Eco Design. Zo ontstaat er een gezellige en vooral gebalanceerd interieur.

Ronde eettafel styling tips ©BintiHome

3. Een ronde tafel is stijlvol

We zagen de ronde eettafel veel voorbij komen in Scandinavische interieurs en het heeft een paar jaar geleden ook Nederland bereikt. Nog steeds is de ronde eettafel echt een interieurtrend en vooral omdat het een speelse maar toch stijlvolle uitstraling geeft aan een ruimte. Je kan vier of zes dezelfde eetkamerstoelen neerzetten of juist lekker mixen en matchen zoals ik hier heb gedaan.

Ronde eettafel styling tips ©BintiHome

Meer inspiratie op doen voor de eetkamer? :