interieurontwerp Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Super trots ben ik op dit moment als ik eindelijk de foto’s kan delen van een heel gaaf project van een interieurontwerp in Haarlem. Al eerder deelde ik een sneak preview op instagram en die foto kreeg echt ontzettend veel likes, super leuk. Nu een uitgebreide blogpost met de voor én na foto’s!

Interieurontwerp jaren 30 woning

Alweer ruim een half jaar geleden werd ik gemaild door Charlotte en Arjen uit Haarlem met de vraag of ik ze kon helpen met de inrichting van een nieuwe woning. Ze hadden net een verbouwing achter de rug  van een jaren 30 woning in Haarlem. Ze hadden de keuken laten openbreken, de wanden en vloer waren al klaar en de meubels van de vorige woning meeverhuisd. De reden dat ze mij hebben gemaild is omdat ze heel graag een andere, meer volwassen, uitstraling willen voor het nieuwe huis waar ze samen met dochter Jolie en hond Gijs wonen.

Woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Na een ontzettend leuk eerste gesprek ben ik aan de slag gegaan met het interieurontwerp voor de woonkamer. Het ging met name om een kleurplan voor de wanden en de verdere inrichting van de ruimte met verlichting en accessoires. Zoals je op de ‘voor’ foto’s (onderaan) kan zien was de ruimte erg leeg. Een mooie uitdaging om van dit nieuwe huis echt een warm, sfeervol familiehuis te maken! Ik heb een aantal voorstellen gemaakt en uiteindelijk is daar één voorstel uitgekomen. Dit is uitgevoerd door een schilder en een aannemer. Nadat de wanden geschilderd waren ben ik met een auto vol spullen naar Haarlem gereden om de hele woonkamer aan te kleden met kussens, vloerkleed, tafeltjes, verlichting en accessoires. Het resultaat is te zien in deze blog.

Woonkamer inrichten met accessoires en kleur jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

tv meubel Ikea Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome
 

Interieur woonkamer : muren schilderen

Mijn focus voor dit interieurontwerp lag op de woonkamer. Ik hou van het werken met kleur en ik denk dan ook dat een kleur op de wand een ruimte meteen een andere uitstraling geeft. De open haard, in het midden van de woonkamer, wilde ik graag wat meer accentueren. De lange wand heeft de kleur Flexa L0.04.78 gekregen en de schouw Flexa N0.10.60. Voor een royaal en speels effect heb ik ervoor gekozen om het breedste gedeelte van de open haard aan te houden bij het schilderen. Op deze manier is de open haard echt een eye-catcher in de ruimte. De plank van de schouw is iets breder gemaakt zodat er gemakkelijk producten op geplaatst kan worden. Nu de perfecte plek voor wat planten, eventueel boeken en wat kandelaars.

Ik vind het altijd belangrijk dat er een balans is in de ruimte. Daarom is het goed om een kleur van de wand ook op een andere plek terug te laten komen. Boven de bank is daarom een vlak geschilderd in dezelfde kleur als de lange wand, Flexa L0.04.78, met daarop een houten wandplank bevestigd om daar een wisselende collectie lijsten op te plaatsen.

Woonkamer inrichten kleur vlak boven de wand jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Woonkamer inrichten open haard schilderen jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Huis inrichten met hout, textiel en planten

Een vast kleurenpalet voor een ruimte is een handig houvast voor de inrichting van deze ruimte. Zo heb ik voor de woonkamer van Charlotte en Arjen een kleurenpalet gemaakt met diverse blauw/groen tinten in combinatie met een vleugje camel, mint en neutralen. Daarnaast het materiaal hout in een warme vergrijsde uitvoering dat terug komt in de plank bovenop het Besta tv meubel van Ikea, de wandkast bij de eettafel en de wandplank boven de bank. De tv kast is opgehangen voor een ruimtelijk effect. Wat ik altijd het leukste vind aan het inrichten van een huis is het zoeken naar de balans. Nadat de wanden zijn geschilderd, de wandkasten zijn opgehangen en de nieuwe bank is geleverd heb ik de ruimte verder ingericht met alle accessoires.

Ik heb een kleed neergelegd waar precies te tinten van de wand in terug komen, ik vond het daarnaast belangrijk dat het kleed niet zou wegvallen bij de vloer. Ik koos daarom voor een iets lichter exemplaar voor een subtiel contrast. De kussens op de bank hebben ook weer de kleur van het kleed, dit zorgt voor een balans. Drie speelse tafeltjes bij elkaar met daarop wat accessoires. Diverse planten in terracotta potten en Uashmama paperbags. Op de eettafel heb ik alleen wat tijdschriften neergelegd en een vaas. Een opgeruimde eettafel zorgt voor een fijn beeld en nodigt uit om lekker samen te eten. De eettafel stond al in de woonkamer samen met stoelen en lampen maar je ziet dat dit perfect aansluit bij dit nieuwe interieur. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de ruimte helemaal af is door de toevoeging van kleur en deze accessoires.

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Reactie van Charlotte

”Ik (Charlotte) volgde Binti Home al een hele tijd op al haar socials en vond de styling in haar eigen huis en van andere projecten bijzonder en mooi; volwassen, rustig en toch ook kleurrijk.  Toen we ons droomhuis in Haarlem kochten, vonden we dat het tijd werd voor een volwassener inrichting. We verhuisden eerst alles mee vanuit ons appartement, wilden het huis leren kennen en startten met een kleine verbouwing. We kochten zelf een nieuwe bank (dezelfde als Souraya, van Fest Amsterdam) en een prachtige Rozenkelim (welke totaal niet paste qua kleur op onze vloer, die ging dus terug naar Rozenkelim – hele fijne service). Toen liepen we vast en kwam Arjen op het idee om Souraya te benaderen. 

Souraya kwam langs voor een kennismaking, we vertelden wat we wel wilden (Scandinavische inslag, wit, hout en natuurlijke kleuren) en wat we zeker niet meer wilden (felle kleuren, teveel tierelantijntjes) en ze ging aan de slag met 3 voorstellen. ”

‘Winkelen in je eigen huis, wat een luxe!

Charlotte : na het ontwerp

Souraya presenteerde de voorstellen en alle drie waren ze te prachtig. Uiteraard kon ik niet kiezen. Arjen was heel duidelijk en wist precies wat hij wilde (dat was ook voor het eerst ;) ). We zijn in de basis voor het voorstel met de kleurige vlakverdelingen van de muren en schouw gegaan en hebben nog gemixt en gematched met een aantal onderdelen van de andere voorstellen. De daaropvolgende keer waren de muren geschilderd en kwam Souraya met haar auto volgeladen bij ons langs; verschillende rozenkelims, Marokkaanse tafeltjes, stof- en kleurstalen, Olla vazen en tientallen kussentjes. Winkelen in je eigen huis, wat een luxe!

De perfecte rozenkelim, twee extra houten tafeltjes en veel kussentjes bleven achter. Er moesten nog wat laatste kastjes, plankjes en een tv-meubel opgehangen worden en er mocht nog wel wat groen qua planten bij. Toen dat er allemaal was kwam Souraya voor de laatste afronding en met de laatste producten. De puntjes op de ‘i’ maakten het écht af.

We hadden dit met niemand anders willen doen, wat is Souraya heerlijk om mee samen te werken; Professioneel, inspiratie vol, persoonlijk en ze geeft zoveel meer dan je verwacht.

We zijn zo blij met de restyling, ons huis voelt nu echt als thuis ♡”

Woonkamer inrichten kleur vlak boven de wand jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Metamorfose woonkamer jaren 30 woning Haarlem

Nadat ik al aardig wat foto’s heb gedeeld wil ik ook nog even laten zien hoe het huis eruit zag vóór het interieurontwerp. Je ziet op de foto’s heel goed wat kleur en de toevoeging van accessoires kan doen met een ruimte. Trots op het resultaat!

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten woonkame makeover Haarlem ©BintiHome

De woonkamer voor en na het interieurontwerp :

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten woonkame makeover Haarlem ©BintiHome

De slaapkamer voor en na een kleine restyling :

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten slaapkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Inrichting slaapkamer

De slaapkamer van Charlotte en Arjen is heel sfeervol en licht. Een mooie oude houten witte vloer en prachtige originele balken die erg mooi uitkomen. Voor de slaapkamer hebben we een kleine restyling gedaan waarbij ik een plaid over het bed heb gelegd. Eigenlijk een styling tip voor iedereen die de slaapkamer wil inrichten. Een bedsprei is een must have voor een sfeervolle uitstraling en het ziet er altijd netjes uit. Het maakt zo eigenlijk niet uit wat voor dekbedovertrek er onder het sprei verborgen ligt ;).

Ik heb zelf bijna altijd een wit neutraal dekbedovertrek over het bed liggen zodat ik het bedsprei ook half over het bed kan leggen. Dit prachtige geweven bedsprei heb ik meegenomen uit Egypte in samenwerking met Fair Trade Egypt. Meer van dit soort beddenspreien zijn te vinden in mijn online Shop. De vazen van Fest Amsterdam sluiten perfect aan bij de kleuren uit dit bedsprei en de planten in terracotta potten zorgen voor de finishing touch.

Jaren 30 woning slaapkamer inrichten makeover Haarlem ©BintiHome

planten in de slaapkamer Jaren 30 woning Haarlem interieurontwerp ©BintiHome

Jaren 30 woning slaapkamer inrichten makeover Haarlem ©BintiHome

Shop de look van Arjen en Charlotte

Kleur op de lange wand + vlak : Flexa L0.04.78
Kleur van de schouw : Flexa N0.10.60
Bank : Fest Amsterdam
Diverse kussens : Kussens met dessin, kussens effen, kussens ByMölle
Wandkast en wandplank : Wonen met Lef
Tafeltjes : Houten tafeltje, grijze tafel
Vloerkleed : Rozenkelim
House Doctor lamp bij tv : lamp cube
Paperbags Uashmama : diverse kleuren
Vazen : Olla vazen uit Egypte
Bedsprei : Fair Trade Egypt

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Interieurontwerp, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog


Meer inspiratie voor het inrichten van je huis?

De woonkamer gezellig inrichten? In deze blog én video deel ik 5 styling tips om zelf aan de slag te gaan!

woonkamer gezellig inrichten Fest Amsterdam Dunbar ©BintiHome

Of de woonkamer inrichten in een moderne, eigentijdse en stoere woonstijl? Ik maakte een interieurontwerp voor een bijzondere familiewoning in Amsterdam. Bekijk hier hoe jij jouw eigen huis kan inrichten in deze stijl.

Woonkamer inrichten glaswand hal tips interieurontwerp woning Amsterdam ©BintiHome-18

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren