Interieurontwerp Haarlem : Jaren ’30 huis inrichten

interieurontwerp Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Super trots ben ik op dit moment als ik eindelijk de foto’s kan delen van een heel gaaf project van een interieurontwerp in Haarlem. Al eerder deelde ik een sneak preview op instagram en die foto kreeg echt ontzettend veel likes, super leuk. Nu een uitgebreide blogpost met de voor én na foto’s!

Interieurontwerp jaren 30 woning

Alweer ruim een half jaar geleden werd ik gemaild door Charlotte en Arjen uit Haarlem met de vraag of ik ze kon helpen met de inrichting van een nieuwe woning. Ze hadden net een verbouwing achter de rug  van een jaren 30 woning in Haarlem. Ze hadden de keuken laten openbreken, de wanden en vloer waren al klaar en de meubels van de vorige woning meeverhuisd. De reden dat ze mij hebben gemaild is omdat ze heel graag een andere, meer volwassen, uitstraling willen voor het nieuwe huis waar ze samen met dochter Jolie en hond Gijs wonen.

Woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Na een ontzettend leuk eerste gesprek ben ik aan de slag gegaan met het interieurontwerp voor de woonkamer. Het ging met name om een kleurplan voor de wanden en de verdere inrichting van de ruimte met verlichting en accessoires. Zoals je op de ‘voor’ foto’s (onderaan) kan zien was de ruimte erg leeg. Een mooie uitdaging om van dit nieuwe huis echt een warm, sfeervol familiehuis te maken! Ik heb een aantal voorstellen gemaakt en uiteindelijk is daar één voorstel uitgekomen. Dit is uitgevoerd door een schilder en een aannemer. Nadat de wanden geschilderd waren ben ik met een auto vol spullen naar Haarlem gereden om de hele woonkamer aan te kleden met kussens, vloerkleed, tafeltjes, verlichting en accessoires. Het resultaat is te zien in deze blog.

Woonkamer inrichten met accessoires en kleur jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

tv meubel Ikea Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Interieur woonkamer : muren schilderen

Mijn focus voor dit interieurontwerp lag op de woonkamer. Ik hou van het werken met kleur en ik denk dan ook dat een kleur op de wand een ruimte meteen een andere uitstraling geeft. De open haard, in het midden van de woonkamer, wilde ik graag wat meer accentueren. De lange wand heeft de kleur Flexa L0.04.78 gekregen en de schouw Flexa N0.10.60. Voor een royaal en speels effect heb ik ervoor gekozen om het breedste gedeelte van de open haard aan te houden bij het schilderen. Op deze manier is de open haard echt een eye-catcher in de ruimte. De plank van de schouw is iets breder gemaakt zodat er gemakkelijk producten op geplaatst kan worden. Nu de perfecte plek voor wat planten, eventueel boeken en wat kandelaars.

Ik vind het altijd belangrijk dat er een balans is in de ruimte. Daarom is het goed om een kleur van de wand ook op een andere plek terug te laten komen. Boven de bank is daarom een vlak geschilderd in dezelfde kleur als de lange wand, Flexa L0.04.78, met daarop een houten wandplank bevestigd om daar een wisselende collectie lijsten op te plaatsen.

Woonkamer inrichten kleur vlak boven de wand jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Woonkamer inrichten open haard schilderen jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Huis inrichten met hout, textiel en planten

Een vast kleurenpalet voor een ruimte is een handig houvast voor de inrichting van deze ruimte. Zo heb ik voor de woonkamer van Charlotte en Arjen een kleurenpalet gemaakt met diverse blauw/groen tinten in combinatie met een vleugje camel, mint en neutralen. Daarnaast het materiaal hout in een warme vergrijsde uitvoering dat terug komt in de plank bovenop het Besta tv meubel van Ikea, de wandkast bij de eettafel en de wandplank boven de bank. De tv kast is opgehangen voor een ruimtelijk effect. Wat ik altijd het leukste vind aan het inrichten van een huis is het zoeken naar de balans. Nadat de wanden zijn geschilderd, de wandkasten zijn opgehangen en de nieuwe bank is geleverd heb ik de ruimte verder ingericht met alle accessoires.

Ik heb een kleed neergelegd waar precies te tinten van de wand in terug komen, ik vond het daarnaast belangrijk dat het kleed niet zou wegvallen bij de vloer. Ik koos daarom voor een iets lichter exemplaar voor een subtiel contrast. De kussens op de bank hebben ook weer de kleur van het kleed, dit zorgt voor een balans. Drie speelse tafeltjes bij elkaar met daarop wat accessoires. Diverse planten in terracotta potten en Uashmama paperbags. Op de eettafel heb ik alleen wat tijdschriften neergelegd en een vaas. Een opgeruimde eettafel zorgt voor een fijn beeld en nodigt uit om lekker samen te eten. De eettafel stond al in de woonkamer samen met stoelen en lampen maar je ziet dat dit perfect aansluit bij dit nieuwe interieur. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de ruimte helemaal af is door de toevoeging van kleur en deze accessoires.

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Reactie van Charlotte

”Ik (Charlotte) volgde Binti Home al een hele tijd op al haar socials en vond de styling in haar eigen huis en van andere projecten bijzonder en mooi; volwassen, rustig en toch ook kleurrijk.  Toen we ons droomhuis in Haarlem kochten, vonden we dat het tijd werd voor een volwassener inrichting. We verhuisden eerst alles mee vanuit ons appartement, wilden het huis leren kennen en startten met een kleine verbouwing. We kochten zelf een nieuwe bank (dezelfde als Souraya, van Fest Amsterdam) en een prachtige Rozenkelim (welke totaal niet paste qua kleur op onze vloer, die ging dus terug naar Rozenkelim – hele fijne service). Toen liepen we vast en kwam Arjen op het idee om Souraya te benaderen. 

Souraya kwam langs voor een kennismaking, we vertelden wat we wel wilden (Scandinavische inslag, wit, hout en natuurlijke kleuren) en wat we zeker niet meer wilden (felle kleuren, teveel tierelantijntjes) en ze ging aan de slag met 3 voorstellen. ”

‘Winkelen in je eigen huis, wat een luxe!

Charlotte : na het ontwerp

Souraya presenteerde de voorstellen en alle drie waren ze te prachtig. Uiteraard kon ik niet kiezen. Arjen was heel duidelijk en wist precies wat hij wilde (dat was ook voor het eerst ;) ). We zijn in de basis voor het voorstel met de kleurige vlakverdelingen van de muren en schouw gegaan en hebben nog gemixt en gematched met een aantal onderdelen van de andere voorstellen. De daaropvolgende keer waren de muren geschilderd en kwam Souraya met haar auto volgeladen bij ons langs; verschillende rozenkelims, Marokkaanse tafeltjes, stof- en kleurstalen, Olla vazen en tientallen kussentjes. Winkelen in je eigen huis, wat een luxe!

De perfecte rozenkelim, twee extra houten tafeltjes en veel kussentjes bleven achter. Er moesten nog wat laatste kastjes, plankjes en een tv-meubel opgehangen worden en er mocht nog wel wat groen qua planten bij. Toen dat er allemaal was kwam Souraya voor de laatste afronding en met de laatste producten. De puntjes op de ‘i’ maakten het écht af.

We hadden dit met niemand anders willen doen, wat is Souraya heerlijk om mee samen te werken; Professioneel, inspiratie vol, persoonlijk en ze geeft zoveel meer dan je verwacht.

We zijn zo blij met de restyling, ons huis voelt nu echt als thuis ♡”

Woonkamer inrichten kleur vlak boven de wand jaren 30 woning Haarlem ©BintiHome

Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Metamorfose woonkamer jaren 30 woning Haarlem

Nadat ik al aardig wat foto’s heb gedeeld wil ik ook nog even laten zien hoe het huis eruit zag vóór het interieurontwerp. Je ziet op de foto’s heel goed wat kleur en de toevoeging van accessoires kan doen met een ruimte. Trots op het resultaat!

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten woonkame makeover Haarlem ©BintiHome

De woonkamer voor en na het interieurontwerp :

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten woonkame makeover Haarlem ©BintiHome

De slaapkamer voor en na een kleine restyling :

Eerste foto : Charlotte / tweede foto : Binti Home

Huis inrichten slaapkamer makeover Haarlem ©BintiHome

Inrichting slaapkamer

De slaapkamer van Charlotte en Arjen is heel sfeervol en licht. Een mooie oude houten witte vloer en prachtige originele balken die erg mooi uitkomen. Voor de slaapkamer hebben we een kleine restyling gedaan waarbij ik een plaid over het bed heb gelegd. Eigenlijk een styling tip voor iedereen die de slaapkamer wil inrichten. Een bedsprei is een must have voor een sfeervolle uitstraling en het ziet er altijd netjes uit. Het maakt zo eigenlijk niet uit wat voor dekbedovertrek er onder het sprei verborgen ligt ;).

Ik heb zelf bijna altijd een wit neutraal dekbedovertrek over het bed liggen zodat ik het bedsprei ook half over het bed kan leggen. Dit prachtige geweven bedsprei heb ik meegenomen uit Egypte in samenwerking met Fair Trade Egypt. Meer van dit soort beddenspreien zijn te vinden in mijn online Shop. De vazen van Fest Amsterdam sluiten perfect aan bij de kleuren uit dit bedsprei en de planten in terracotta potten zorgen voor de finishing touch.

Jaren 30 woning slaapkamer inrichten makeover Haarlem ©BintiHome

planten in de slaapkamer Jaren 30 woning Haarlem interieurontwerp ©BintiHome

Jaren 30 woning slaapkamer inrichten makeover Haarlem ©BintiHome

Shop de look van Arjen en Charlotte

Kleur op de lange wand + vlak : Flexa L0.04.78
Kleur van de schouw : Flexa N0.10.60
Bank : Fest Amsterdam
Diverse kussens : Kussens met dessin, kussens effen, kussens ByMölle
Wandkast en wandplank : Wonen met Lef
Tafeltjes : Houten tafeltje, grijze tafel
Vloerkleed : Rozenkelim
House Doctor lamp bij tv : lamp cube
Paperbags Uashmama : diverse kleuren
Vazen : Olla vazen uit Egypte
Bedsprei : Fair Trade Egypt

Eethoek inrichten woonkamer schilderen makeover Haarlem©BintiHome

Interieurontwerp, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog


Meer inspiratie voor het inrichten van je huis?

De woonkamer gezellig inrichten? In deze blog én video deel ik 5 styling tips om zelf aan de slag te gaan!

woonkamer gezellig inrichten Fest Amsterdam Dunbar ©BintiHome

Of de woonkamer inrichten in een moderne, eigentijdse en stoere woonstijl? Ik maakte een interieurontwerp voor een bijzondere familiewoning in Amsterdam. Bekijk hier hoe jij jouw eigen huis kan inrichten in deze stijl.

Woonkamer inrichten glaswand hal tips interieurontwerp woning Amsterdam ©BintiHome-18

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

59 reacties

 1. Lieve Souraya,

  Dankjewel voor onze prachtige restyling, nu wonen we écht in ons droom-thuis!

  <3

 2. Super gaaf gedaan.
  Vraagje over de tv- meubel. Deze wordt verkocht bij ikea haal ik uit jou verhaal, maar komt hij zo uit de winkel.
  Thanx

  • Hoi Laila,

   Het tv-meubel (Bestå) komt zo uit de winkel, we hebben er alleen een eikenhouten blad op maat bij laten maken.

   Gr. Charlotte

   • Hoi. Ten eerste wat een prachtig huis, echt een droomhuis! Ik zou graag wat meer details willen weten over het tv meubel. Ik heb op de ikea site gekeken en besta bestaat uit een heleboel meubelen. Hebben jullie het zelf ontworpen met de Besta applicatie via de site van ikea? Ik zag dat dat ook een mogelijkheid is. Waar hebben jullie het eiken houten blad op maat laten maken en hebben jullie dan het originele blad eraf gehaald? Ik hoor heel graag van u!
    Esmay

 3. Wat een frisse uitstraling heeft dit huis gekregen, complimenten. Weet je toevallig ook waar de bewoners die geweldige eettafel (met name het blad) vandaan hebben? Succes met al je projecten Souraya.
  Kitty

  • Hoi Kitty,

   Wij zijn ook ontzettend blij met wat Souraya heeft gedaan voor ons huis!
   Onze eettafel hebben we 5 jaar geleden (op maat) laten maken bij de Woonfabriek, Amsterdam.

   Gr. Charlotte

 4. Waar is het tv-meubel van?

 5. Het is prachtig geworden! Zou graag willen weten welke vloer er in de woonkamer ligt!! Zoek zoiets al een tijdje!

  • Hoi Lindsey,

   De vloer lag al in het huis toen we het kochten. Het was een donkere houten vloer, die hebben we laten opschuren en daarna met dubbel whitewash laten behandelen.

   Gr. Charlotte

 6. Heel geslaagd. Ook met dat kleurvak achter de schilderijhouder.

 7. Super tof geslaagd project.
  In je beschrijving staat dat de wandplank en het wandmeubel bij wonen met lef vandaan komt, maar ik kan het helaas niet vinden.
  Hoop dat je me verder kunt helpen.

  • Hi Tessa, bedankt voor je leuk reactie! De wandplank heb ik nu gelinkt in het artikel. Het wand kastje kan ik ook even niet vinden, wellicht is het goed om wonen met lef even te mailen. Het is van hun eigen collectie, LEF Collections :).

  • Hoi Tessa,

   Het wandmeubel achter de eettafel heet “Mats”, wellicht dat je daar al verder mee komt?
   En volgens mij heb ik voor de wandplank gezocht op fotolijst plank.

   Succes!

   Gr. Charlotte

 8. Super tof! Waar komt de bank vandaan?

 9. Wauw wat een prachtige metamorfose!
  Alles ziet er zo mooi uit en past zo goed bij elkaar.
  Dat kleurvlak van de schouw vind ik zo’n goed idee!

 10. Prachtig huis! Lijkt wel wat op ons huis! Ook een jaren 30 woning. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mooi kleed bij onze bank. Nu vind ik deze prachtig! Ik zou graag willen weten waar deze gekocht is.

  Groetjes Lea

 11. Beste Souraya,

  Ik ben erg fan van je werk en Wauw wat een mooie woonkamer is dit geworden! Ik heb online gezocht naar de muurverf maar die kan ik niet vinden. Bij Flexa werken ze met keurnamen. Weet je toevallig welke naam je gebruikt hebt? Anders vraag ik het even in de bouwmarkt.
  En ik vind de combinatie van het vloerkleed met de muurverf zo mooi maar kan het vloerkleed ook niet vinden op Rozenkelim. Weet je of deze nog te koop is of was het een uniek exemplaar? Het liefst kopieer ik deze look zo voor mijn eigen woonkamer. Alvast super bedankt! Groetjes, Evelien

 12. Hoi

  Samen met mijn vriendin zoek ik een vloerkleed voor in onze woonkamer.

  Het vloerkleed dat hierboven wordt afgebeeld is heel mooi en zou niet misstaan in ons huisje.

  Wie weet waar ik het kleed zou kunnen vinden?
  Het gaat om het kleed van Rozenkelim,
  En er staan in de foto 3 tafeltjes op en een grijze bank staat ernaast.

  Hoop iets te horen

  Gr maikel

  • Hi Maikel, bedankt voor je reactie! Zoals je aangeeft is het kleed van Rozenkelim ;) Dus je kan het beste op de website van Rozenkelim kijken voor vergelijkbare kleden. Of anders even met ze mailen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag, succes met de inrichting van jullie huis! :)

 13. Pingback: tv meubel Ikea Jaren 30 woning Woonkamer makeover Haarlem ©BintiHome… – Best Home Decorating Ideas

 14. Pingback: color palette: aqua + white. | Emerald Acres Town Homes Blog

 15. Super mooie styling! Mag ik vragen van welk merk de bank is? Ik vind hem prachtig en denk dat hij ook heel mooi staat in onze woonkamer. Gr Marjolein

 16. Pingback: het Woonschrift | 5 interieurtips met vrolijke kuipstoelen - het Woonschrift

 17. Ursula Bruijgoms

  hai, wat een mooie styling!
  ik ben zo benieuwd waar je de houten ladekast aan de wand bij de eettafel vandaan hebt.
  Dit is precies wat ik zoek voor mijn kamer…

  groet ursula

 18. Pingback: KARMA

 19. Gaaf gedaan zeg! Heb je nog meer van dit soort projecten op de planning? Ben erg benieuwd naar je nieuwe werk.. Annemieke

  • Hi Annemieke wat leuk om te lezen, dankjewel! Op dit moment heb ik even geen vergelijkbare projecten op de planning maar wel veel inspiratie en vooral video’s die binnenkort online gaan komen :)

 20. Hoi!
  Ik ben erg benieuwd naar de witte kleur op de kozijnen en de wand boven de bank. Ik vind het zo moeilijk om een keuze te maken; basis wit, Ral 9010,…..
  Ons huis is uit 1895, met prachtige hoge plafonds en tussendeur. De schilder gaat over 2 weken beginnen, maar ik kom er niet uit. Al het houtwerk willen we ‘wit’ schilderen, de muren krijgen een zacht tintje.

  • Hi Ilja, de kleurnummer van de wand boven de bank staat in het artikel geschreven. Ik kan het even navragen welke kleur het houtwerk is geschilderd. Dat was namelijk al gedaan :).

 21. Pingback: Onze woonkamer: plannen, struggles, inspiratie | The Life Factory

 22. Ik kan niet stoppen met kijken naar het prachtige resultaat van deze metamorfose. GEWELDIG! Ik zou graag deze kleur groen op mijn muur nemen. Mag ik vragen met welke wittint je hem hebt gecombineerd? Groetjes Nanique

 23. Ik ben benieuwd waar je de plank (of is het een houten keukenblad) heb gekocht die op de besta kast van de ikea ligt.

 24. Je interieur is echt prachtig. Mag ik vragen waar je eettafel vandaan komt of heb ik er overheen gelezen?

 25. Hoi Souraya! Ik wil ook een tv meubel uit de Besta serie gaan maken maar was even benieuwd welk formaat hier op de foto staat? Het lijkt niet te gaan om de blokken van 60 cm breed bij 38 cm hoog (en dan 3 stuks) maar ook niet om die van 60 cm breed en 64 cm hoog? Deze kastjes lijken meer rechthoekig.. Hoor heeel graag om welke Besta kastdelen het precies gaat!

  Groet, Tamara

 26. Hi,

  Since days im searching this amazing sofa! Can you tell me where is from?

  Regards,
  Ramona

 27. Hallo! Wat een hele gave restyling zeg! Ik heb een vraag over het eettafel blad, welke houtsoort is dit?

  Dankjewel,

  Groetjes, Kim

 28. Hoi …
  Wat een mooi plaatje!!vraagje over het tv meubel ,Welle afmeting heeft deze?..ik twijfel over 180x40x38 of 180x40x64
  Hoor het graag!

 29. Wauw wat gaaf! Besloten mijn muur ook in die kleur te verven! Mag ik vragen hoe hoog het gekleurde vlak boven de bank is, echt super mooi en origineel zo!!

  • Wat ontzettend leuk om te horen dankjewel Rachida! Volgens mij hebben we een baan gebruikt van 80/90cm hoog :) Wel ligt het even aan de hoogte van je muur, moet wel een beetje in verhouding zijn. En ook even kijken naar eventuele lijsten / plankjes wat je ervoor gaat hangen. Misschien mag hij dan iets hoger of lager. Veel succes!

 30. Wauw wat een schitterende make-over, mijn complimenten!
  Waar komen het hanglampje en staande lamp vandaan?
  Alvast bedankt! Sara

 31. Wij zijn van plan in de kerstvakantie één muur en een vlak boven de bank in de licht groene kleur te verven.. wij hebben alleen geen gladde muur (spachtelputz).. zal de kleur dan anders uitpakken? En nog een vraagje, waar komt het witte dienblad op de salontafel vandaan?

  • Oh wat spannend, ontzettend leuk! Is de muur wel gewoon licht want dan zal de kleur niet heel anders uitpakken. Wel is het zo dat lichtinval heel erg bepalend is voor hoe de kleur er uiteindelijk uit zal zien! Het witte ‘dienblad’ is eigenlijk een bord van House Hold Hardware :) Verkocht ik in mijn online shop maar deze is eventjes offline. Binnenkort weer live! Succes met schilderen!

 32. De kleurstelling vind ik zo mooi, geeft veel rust . Ik wil mijn ene muur in de zacht groene kleur

 33. Mag ik vragen waar het olijfboompje vandaan komt? Erg leuk zo voor binnen!

  • Hi Rachida, ik weet niet waar dit boompje vandaan komt. Maar een echte aanrader is tuincentrum het Oosten in Aalsmeer, daar hebben ze de meest prachtige exotische planten voor in huis. Maar pas op … : je gaat niet met lege handen naar huis haha

 34. Pingback: DECO-CONSULTA: COMO ELEGIR UNA ALFOMBRA - Home ArchiLAB

 35. Super gezellige sfeer! Heb weer wat inspiratie opgedaan. :)

 36. Hoi Binti, wat een mooie styling zeg.
  Ik wil ook graag dezelfde kleur gebruiken op mijn wand alleen vind ik hem niet van Flexa maar van Sikkens klopt dat? Ik wil namelijk wel de juiste kleur :-)

 37. Pingback: How to Choose Paint Colors for Your Walls // Where to buy Custom Paint in the Philippines // Elle Uy - Review

 38. Wij hebben, door het lezen van deze post, de kleur Flexa L0.04.78 in onze living gebruikt. Nog geen moment spijt van gehad, het resultaat is super! Dankjewel Souraya voor de inspiratie.

 39. Hi Souraya,
  Ik ben op zoek naar die prachtige Marokkaanse tafeltjes die je hebt gebruikt in dit ontwerp. Enig idee waar ik deze kan kopen?

  Groet,
  Nicole

 40. Hoi Souraya,

  Wat een fantastische styling! De kleuren zijn zo mooi en rustig. Weet je misschien nog waar je het kussen hebt laten maken (en in welke kleur) die op de bank ligt in de erker? Wij hebben ook zo’n bankje en ik wil graag een passen kussen laten maken.
  Je zou me hier ontzettend mee helpen. Ontzettend bedank alvast!

  Hartelijk groet, Sanne

 41. Pingback: 5 colores sumamente relajantes para pintar el salón | Mil Ideas de Decoración

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.