Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

Als ik in een ruimte kom waar er veel licht naar binnen komt word ik meteen blij. Licht is zo belangrijk voor de sfeer van een ruimte. Daarom was ik vorig jaar ook op slag verliefd toen ik voor het eerst mijn huis binnenliep, al die ramen! Zo ook in deze eetkamer van Laura en Willem uit Soest. Ze wonen in een jaren-30-woning waar ik een tijdje geleden een binnenkijker mocht fotograferen voor de Flair. De eetkamer is de favoriete plek van Laura en haar gezin, en als je de foto’s in deze blog ziet snap je vast waarom!

Uitbouwen voor een extra eetkamer 
Toen Laura en Willem in dit huis kwamen wonen hebben zij bijna het hele huis verbouwd waaronder een aanbouw, een stuk de tuin in. Ook kwam er een lichtkoepel over de hele breedte van het huis. Met als gevolg dat het altijd licht is in de eetkamer ook op donkere dagen zoals vandaag. De eetkamer is ruim en, met uitkijk op de tuin en keuken, de plek in huis waar de meeste tijd doorgebracht wordt.

Pastelkleuren in een witte ruimte 
De basis van deze eetkamer is met haar witte wanden en licht grijze vloer van Vtwonen erg licht en fris. Ook de eettafel en de Eames stoelen van Vitra zijn wit. Laura koos voor pastelkleuren om de ruimte wat sfeer te geven. De zachte tinten komen door het mooie lichtinval in deze ruimte erg mooi tot hun recht. De oude kast uit India in de kleur zalmroze is een mooie erecatcher samen met de licht blauwe eetkamerbank. Deze kleuren verder zijn doorgevoerd in o.a. de kussens, accessoires en het subtiele behang bij de eettafel waardoor er een mooie balans ontstaat.

Het inrichten van de eetkamer 
Heb jij een aparte eetkamer of staat de eettafel in de woonkamer? Ik vind het altijd mooi als er wel iets van decoratie op de eettafel staat. Bijvoorbeeld een mooie schaal met hierop wat accessoires bij elkaar geclusterd. Denk aan een vaas met bloemen en wat kandelaren. De blauwe etagère met zoetigheid op de tafel van Laura staat ook erg sfeervol én lekker. Ik weet alleen niet hoe lang deze etagère gevuld zou blijven staan op mijn eettafel ;). Heb jij ook accessoires op de eettafel staan of kies je juist voor een hele lege tafel?

Dezelfde stoelen aan de eettafel of een mix?
Vaak wordt er gekozen voor een eettafel met vier of zes dezelfde stoelen. Dit kan natuurlijk hartstikke mooi staan in een bepaalde setting en ook hierbij speelt smaak en woonwensen een belangrijke rol. Voor een speels effect of wat contrast bij de eettafel kan je ervoor kiezen om wat eetkamerstoelen te combineren. Zo kan je kiezen hetzelfde model stoel in twee verschillende kleuren of juist een mix van allerlei stoelen. In deze eetkamer is er gekozen voor twee dezelfde eetkamerstoelen van Vitra in combinatie met een hoekbank van stof. Een goed verschil maar door de rustige kleuren en grote vormen een prachtig geheel. Aan de kop van de tafel staat nog een houten krukje als extra detail. Hoe heb jij jouw eetkamer ingedeeld?

Shoppen van de producten
De eetkamer stoelen zijn van Vitra, de bank is op maat gemaakt maar helaas niet meer verkrijgbaar. De lampen, de roze kast en het behang komt bij Nijhof vandaan. Het ingelijste foto -E- is van MyDeer en het waxinelichthouder van glas en koper vind je op Bintihomeshop.nl. De blauw/groene etagere is van Bloomingville.

Ik ben benieuwd naar jouw eetkamer. Hoe heb jij jouw eetkamer of de ruimte waar de eettafel staat ingericht?

Volg Laura met haar inspirerende feed hier op instagram!

English summary :
When I enter a room where beautiful light is coming in, I feel happy immediately. Light is an important part for the atmosphere in a room. That’s also why it was love at first sight when I walked into my house for the first time last year. The same feeling in this beautiful dining room from Laura and Willem from Soest. They’re living in a 30’s house and a little while ago I have photographed their home for Flair magazine. Laura and her family definitely feels that the dining room is the favorite spot in their home. If you see the pictures below you know why!

Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome 2

Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

Interieurinspiratie eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

 

Interieurinspiratie eetbank lichtblauw stof eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome 4

Interieurinspiratie roze kast eetkamer uitbouw pastelkleuren ©BintiHome

 Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home voor Flair