Inspiratiemagazine van Montèl Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome-12

Zag jij het meteen? Dat dit mijn woonkamer is? Een grote restyling voor een hele toffe opdracht!

Inspiratiemagazine van Montèl

Bezig zijn met inrichting en styling is het liefste wat ik doe. Of dit nu voor een event, merk of woning is dat maakt niet uit. Het uitwerken van een concept en zorgen dat de styling in balans is vind ik het leukste om te doen. Het was dan ook ontzettend leuk om mee te mogen werken aan het nieuwe inspiratiemagazine van Montèl welke pas is uitgekomen. Elk jaar maken zij een magazine boordevol inrichting tips, styling ideeën en uiteraard lanceren zij de nieuwe collectie. Voor dit magazine heb ik drie woonstijlen, Pure Botanic, City Chic en Architecture, gestyled en gefotografeerd. Ook deel ik mijn styling tips hoe je deze stijlen het beste kan toepassen in jouw eigen huis. Erg trots dat ik met mijn eigen foto’s in dit magazine sta. ( Je kan hem hier gratis bestellen! )

En ja je hebt het goed gezien, de foto’s heb ik gemaakt in ons eigen huis, een flinke restyling voor dit super leuke styling project.

Inspiratiemagazine Montèl Milano Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Inspiratiemagazine Montèl Milano Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Video woonstijl Pure Botanic

Naast dit Inspiratiemagazine van Montèl heb ik de drie woonstijlen tot leven gebracht in mijn eigen huis. Wie de home makeover video van vorige week heeft gezien weet ongeveer hoe onze woonkamer eruit zag. Speciaal voor deze videoshoot hebben we alles uit de woonkamer gehaald en wilde ik graag laten zien hoe je met een aantal basismeubels drie verschillende woonstijlen kan creëren. Een flinke klus maar erg blij met het resultaat.

De eerste woonstijl die ik met jullie wil delen is Pure Botanic. Dit is een sfeer waarbij ik meteen denk aan de bohemian style. Een lichte maar toch warme stijl door een mix van natuurlijke materialen. Pure materialen vind ik heel goed passen in deze sfeer, denk bijvoorbeeld aan hout in combinatie met veel textiel. Deze materialen zie je terug in de verschillende meubels en accessoires. Door een materiaal of kleur over meerdere plekken in de ruimte te verdelen ontstaat er een balans. En dat vind ik altijd heel erg belangrijk in een interieur.

Uiteraard mag groen niet ontbreken in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan groene accessoires maar ook groen in vorm van planten. Planten zijn voor mij eigenlijk onmisbaar in ieder interieur. Het mooie is dat je per stijl weer kan kiezen voor andere type planten. Bij de stijl Pure Botanic kies ik graag voor de cactus als accent.

Bestel hier jouw gratis inspiratiemagazine!

Inspiratiemagazine Montèl Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome-9

Inspiratiemagazine Montèl Milano Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Shop the look

In deze video staat de bank Montèl Milano centraal. Wat mij meteen opviel is het heerlijke ruime zit oppervlak. Deze bank heeft een boxspring zitting voor een extra comfortabele zit. Nou dat heb ik geweten! Na het opnemen van deze video wilde ik eigenlijk niet meer van deze bank af haha. Daarnaast heeft de Milano verstelbare hoofdsteunen én een USB aansluiting in de rug/armleuning zodat je je telefoon kan opladen terwijl je op de bank zit. Handig!

In deze video zie je ook een moodboard terug komen maar deze deel ik hier graag nog een keer.

Shop the look Inspiratiemagazine Montèl Milano bank Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHomeMontel woonstijl

Bank Milano, Fauteuil Milano, Eetkamertafel Livorno, Eetkamerstoel Lecce, Karpet Breitner, Salontafel Dweller, kussens

Inspiratiemagazine van Montèl Milano bank Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Inspiratiemagazine Montèl Livorno tafel Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan dit project is dat ik mijn huis weer even helemaal kon restylen met andere meubels. Jammer genoeg zijn alle meubels en producten weer weg maar stiekem ben ik echt wel een beetje verliefd op die heerlijke bank!

Hou de blog in de gaten want ik ben met nog twee woonstijlen aan de slag gegaan.

Inspiratiemagazine Montèl Livorno tafel Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Inspiratiemagazine van Montèl Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome-7

Ben je benieuwd naar de tweede woonstijl die ik maakte voor Montel? Bekijk dan de blog waarin ik aan de slag ga met de woonstijl Modern Industrieel oftewel Architecture.

Woonstijl industrieel modern bank Milano Montel Architecture styling tips Montel ©BintiHome

Fotografie, styling : Souraya Hassan, Binti Home
Video : Mahmoud Sherif en Souraya Hassan

Deze video is een onderdeel van een mini video serie over het Inspiratiemagazine van Montèl die ik maak in samenwerking met Montèl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren