Elke dag begin ik mijn werkdag in mijn studio aan huis. Deze werkplek bevindt zich in een apart huisje die via de hal verbonden is met mijn huis. Toen ik deze ruimte zag wist ik meteen dat ik hier wilde gaan werken. De hoge ruimte, de balken, de grote ramen en prachtig lichtinval. Ik zag mezelf al helemaal zitten, achter mijn bureau met uitzicht over de Vaart. Toen ik begon met de inrichting van mijn kantoor had ik meteen al een duidelijk kleurenpalet in mijn hoofd waarmee ik aan de slag ben gegaan. Deze blog is de eerste uit een serie blogs over de inrichting van mijn studio aan huis. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Restyling werkplek

Voor het kleurenpalet van mijn kantoor heb ik gekozen voor een basis van wit met de toevoeging van kleurrijke natuurtinten. De witte wanden en de witte vloer zorgen voor een ruimtelijk beeld. Een mooie basis waar de natuurlijke kleuren zoals okergeel, licht grijs, groentinten en koperaccenten goed uitkomen. Mijn MIX bureau van House Doctor heb ik al eerder een restyling gegeven door dit te verven in de kleur Subtle Grey van flexa. Ik heb er bewust voor gekozen om de randen onbewerkt te laten om zo de lijnen in het bureau goed zichtbaar te houden. Ik koos voor de meest matte uitvoering van de lak van Flexa Pure om zo het bureau een rustige en natuurlijke uitstraling te geven.  

Inrichting kantoor 

Naast mijn bureau staan drie Malm ladenkasten van Ikea tegen de muur welke ik naast elkaar heb neergezet en ontzettend veel opbergruimte biedt voor mijn kantoorproducten. De wand achter de kasten verfde ik de kleur Subtle Jade van Flexa. Deze kleur heb ik ook gebruikt in de styling van de zolderkamer voor Koffietijd afgelopen jaar. Ik vind het een prachtige kleur, fris en warm tegelijk. Aan de wand heb ik drie foto’s uitvergroot die ik heb gemaakt in Marrakech, Luxor en Aswan. Het was voor het eerst dat ik mijn eigen foto’s zo groot heb laten afdrukken en ik vind het resultaat echt prachtig. De kleuren komen zo mooi uit en deze foto’s geven mijn studio een persoonlijke en kleurrijke sfeer

Styling met woonaccessoires

Het bureau, de kasten en de wand vormen de basis van deze ruimte. Ik heb de studio verder aangekleed met persoonlijke woonaccessoires. Voor mijn bureau ligt een kleed uit Egypte, deze komt van een serie kelims verkrijgbaar in Binti Home Shop. Op mijn bureau en de ladenkast liggen de boxen van Hay in prachtige grijs en groentinten. Op de Malm kast staat in de hoek de prachtige lamp SPOT van House Doctor. Daarnaast heb ik op verschillende plekken planten neergezet in terracotta potten. In mijn handen houd ik de Travelers notebook agenda vast, een agenda van prachtig cognacleer die alleen maar mooier wordt met de jaren. 

Als je goed kijkt zie je op de eerste foto dat er een ruimte boven mij bevindt. Hoe ik deze ruimte heb ingericht laat ik jullie in een volgende blog zien!


Bureau grijs met foto's aan de wand
De foto’s aan de wand, in lijsten van Ikea, fotografeerde ik zelf in Marrakech en Aswan.
Doe het zelf lamp boven bureau Binti Home
Doe het zelf lamp boven bureau met kapje van House Doctor
Box HAY, interieurboek Taschen, Stolp Leenbakker, DIY lectuurbakken
Box HAY, interieurboek 100 Interiors around the World van Taschen, Stolp Leenbakker, DIY lectuurbakken
Witte Malm ladenkasten van Ikea met grijs bureau House Doctor Binti Home
Witte Malm ladenkasten van Ikea, grijs bureau House Doctor en vloerkleed uit Binti Home Shop
SPOT van House Doctor, BOX van Hay en Subtle Jade van Flexa op de muur
SPOT van House Doctor, BOX van Hay en Subtle Jade van Flexa op de muur
kleurenpalet inrichting kantoor aan huis
Natuurlijk kleurenpalet voor de inrichting van mijn werkplek aan huis


Ik ben erg benieuwd wat je van deze eerste foto’s vindt van het resultaat van de inrichting van mijn kantoor aan huis. Heb je vragen over iets wat je ziet op de foto? Laat gerust een comment achter zodat ik je vraag kan beantwoorden. Tot de volgende blog!


Styling & Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home